Päiväohjelma Kompas, Split – Dubrovnik – Split -risteilylle
 

Päivä 1: Split

Saaristoristeily alkaa ja päättyy Splitissä, yhdessä Kroatian kauneimmista satamakaupungeista. Jos saavut aikaisin päivällä ennen klo 13, on sinun mahdollista jättää matkatavarat veneeseen, jotta pääset helposti tutustumaan Splitiin. Mikset kävelisi Rivanin satamapromenadilla tai vieraile Diocletianuksen palatsissa Splitin keskustassa. Klo 19.00 on tervetulotilaisuus laivalla ja tervetuliaisillallinen tarjoillaan klo 19.30. Jos saavut Splitiin klo 19.30 jälkeen, odottaa sinua kevyt ateria (ei lämmintä ruokaa).

Päivä 2: Split – Bol (Brač) - Jelsa (Hvar)

Ensimmäisenä päivänä kapteeni suuntaa suosittuun rantakohteeseen Boliin Bračin saarella. Siellä voit vaeltaa kapeilla kujilla omatoimisesti, vilvoitella pulahtaen kristallinkirkkaaseen veteen tai nauttia kupillisen kahvia satamassa. Bolin lähellä on Zlatni Ratin ranta, joka on yksi Kroatian parhaista rannoista. Lounas tarjoillaan aluksella ja risteily jatkuu viereiselle Hvarin saarelle.

Hvar, jota yleensä kutsutaan laventelisaareksi, on yksi Kroatian saariston suurimmista saarista ja täällä alus ankkuroidaan kauniieen Jelsan kaupunkiin. Jelsassa voit ihailla kauniita keskiaikaisia ​​rakennuksia ja nauttia viehättävästä tunnelmasta. Kun ilta tulee, sinulla on paljon todella hyviä ravintoloita mistä valita. Monet hurmaavista ravintoloista ovat perheomisteisia.

Päivä 3: Jelsa (Hvar)  – Korčula

Nostamme ankkurin ja suuntaamme Korčulaan, ja matkalla ohitamme upeita rantoja pysähtyen viilentävälle uinnille. Lounas tarjoillaan laivalla. Kun saavumme Korčulan kaupunkiin tapaamme englanninkielisen oppaan, joka esittelee meille mukulakivikaupunkia. Korčula tunnetaan muun muassa Marco Polon syntymäpaikkana, ja keskellä kaupunkia kohoaa kalkkikivestä rakennettu Pyhän Markuksen katedraali, joka on koristeltu kauniisti. Kaupunkikierros päättyy viininmaistajaiseen yhdessä paikallisista baareista. Loppuillasta voit nauttia illallista jossain kaupungin monesta viihtyisästä ravintolasta.

Päivä 4: Korčula – Dubrovnik

Varhain aamulla jatkamme kohti kaunista Dubrovnikia Kroatian mantereella. Matkan varrella nautimme lounaan ja pysähdymme uimatauolle. Kun saavumme Dubrovnikiin, on aika opastetulle kierrokselle englanninkielisen oppaan kanssa, joka vie meidät Dubrovnikin parhaisiin paikkoihin ja nähtävyyksiin. Opastetun kierroksen jälkeen on runsaasti aikaa tutustua Dubrovnikiin itsenäisesti. Vieraile kaupungin muureilla, mene köysiradalla Srđ-vuoren huipulle tai etsi paikkoja, jotka ovat tuttuja Game of Thrones -sarjasta. Bussi palaa satamaan illan aikana, mutta on mahdollista jäädä kaupunkiin illalliselle ja mennä taksilla takaisin Gruzin satamaan omatoimisesti.

Päivä 5: Dubrovnik – Mljet kansallispuisto 

Hienon, keskiaikaisen Dubrovnikin kaupungin jälkeen on aika tutustua kauniiseen luontoon Mljetin kansallispuistossa, joka sijaitsee samannimisellä saarella. Mljetiin saavuttuasi voit kävellä järvien ympäri risteilypäällikön kanssa. Vaihtoehtoisesti voit vuokrata polkupyörän tai kajakin ja tutustua kansallispuistoon omatoimisesti. Vieraile pienemmällä St. Marian saarella ja benediktiiniläisluostarissa 1200-luvulta. Illalla kapteeni kutsuu sinut illalliselle laivalla.


Päivä 6: Hvarin kaupunki (Hvar)

Matkalla Hvariin on uimapysähdys ja saavumme Hvarin kaupunkiin lounaan jälkeen. Kaupunki on suosittu jet set -matkailijoiden keskuudessa, jotka päivisin nauttivat auringosta ja iltaisin vilkkaasta yöelämästä. Täällä englanninkielinen paikallinen opas vie meidät kierrokselle. Kaupungissa voit ihailla kauniita keskiaikaisia ​​rakennuksia ja nauttia Etelä-Ranskaa muistuttavasta viehättävästä tunnelmasta. Se on täydellinen paikka nauttia kroatialaisista herkuista, joita kaupungin monet ravintolat tarjoavat. Illalla voit istahtaa brodeeratulla pöytäliinalla verhotun pöydän ääreen jollain kujista ja tilata "gregadan" - tyypillisen hvarilaisen ruokalajin, joka koostuu perunoiden kanssa tarjoillusta kalasta. Lopuksi nauti drinkki tai lasillinen viiniä jossakin sataman baareista.

Päivä 7: Hvarin kaupunki (Hvar) – Split

Hvarin kaupungissa vietetyn yön jälkeen on aika tehdä lähteä paluumatkalle Splitiin, ja lounas tarjoillaan aluksella. Matkan viimeinen kohde ja satama on Split. Kaupunki on Kroatian kolmanneksi suurin ja yli 1700 vuotta vanha. Vuodesta 1979 lähtien Split on ollut Unescon maailmanperintökohde. Aivan keskustassa on Diocletianuksen palatsi ja Rivanin satamapromenadi kaikkine ulkokahviloineen. Täällä englanninkielinen paikallinen opas tapaa meidät ja vie meidät kierrokselle kaupunkiin ja joihinkin Splitin historiallisiin nähtävyyksiin. Splitissä on laaja valikoima ravintoloita joista valita viimeisenä iltanasi Kroatiassa. Vene on yön yli Splitin satamassa.

Päivä 8: Kotimatka Splitistä Suomeen

Aamiaisen jälkeen on aika poistua laivasta ja mennä maihin viimeisen kerran. Jos olet yhdistänyt saaristoristeilyn rantalomaan, loma jatkuu valitussa hotellissa. Alus lähtee klo 9.00 ja sen jälkeen sinulla ei ole pääsyä hyttiin. Jos odotat lentoa Suomeen risteilyn jälkeen, voit jättää matkatavarat sataman matkatavarasäilytykseen siihen asti, että lähdet lentokentälle. 

 

 

Huomioithan, että päiväohjelma voi muuttua lyhyellä varoitusajalla ja matkan aikana johtuen sääolosuhteista ja sesonkien vaihteluista. Korkeasesonkina, ts. heinä-, elo- ja syyskuussa satamissa on rajoitettu kapasiteetti ja vene voi rantautua vaihtoehtoiseen satamaan yön yli. Mahinnousu tapahtuu aina pienemmän veneen kautta.