Šibenik Šibenik - tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään ja kauniista luonnostaan

Päivä 1: Split

Saaristoristeily alkaa ja päättyy Splitissä, yhdessä Kroatian kauneimmista satamakaupungeista. Jos saavut aikaisin päivällä on sinun mahdollista jättää matkatavarat veneeseen, jotta pääset helposti tutustumaan Splitiin. Mikset kävelisi Rivanin satamapromenadilla tai vieraile Diocletianuksen palatsissa Splitin keskustassa. Laivaannousu alkaa klo 15:00, ja myöhemmin on tervetulotilaisuus laivalla ja tervetuliaisillallinen. Jos saavut Splitiin myöhemmin illalla, odottaa sinua kevyt ateria (ei lämmintä ruokaa).

Päivä 2: Split – Šibenik

Aamulla järjestetään opastettu kierros Splitissä. Vieraile kävelykadulla ja Rooman keisari Diocletianuksen palatsissa, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kierroksen jälkeen purjehdimme Šibenikiin ja maihin päästyämme järjestetään kävelykierros Šibenikin historiallisessa keskustassa. Vierailemme muun muassa kauniissa renessanssiaikaisessa katedraalissa. Illalla on aikaa tutustua kaupunkiin ja syödä illallista omatoimisesti.

Krkan kansallispuisto Magnefika vattenfall i nationalparken Krka

Päivä 3: Šibenik - Krkan kansallispuisto - Vodice - Zadar

Aloitamme päivän vierailulla Krkan kansallispuistossa, jossa on lukuisia upeita vesiputouksia kuten Skradinski Buk, joka on yksi Kroatian kuuluisimmista nähtävyyksistä. Vierailun jälkeen purjehdimme Zadariin, jossa pidetään uintipysähdys ja lounastauko laivalla. Zadarissa voit käydä tutustumassa kaupungin historialliseen keskustaan ja 1500-luvulla rakennettuun satamaporttiin, sekä aukiolla, jossa on Vieraile aukiolla, jossa on viisi kaivoa, St. Donatin kirkko, The Roman Forum ja ja Dalmatian suurin katedraali, St. Anastasia. Loppuillan ajan voit nauttia kaupungista omatoimisesti ja kenties illallistaa yhdessä mukavista ravintoloista. 

Päivä 4: Zadar – Rab

Neljäntenä päivänä seilaamme kohti Rabia, joka tunnetaan nimellä "Rakkauden saari", ja matkalla pidetään myös uintipysähdys.  Saarella sijaitsee vanha kaupunki, joka on myös nimeltään Rab. Kaupungissa järjestetään opastettuja kierroksia, joiden aikana tutustut paremmin keskiaikaisen kaupungin historiaan, palatseihin, kirkkoihin ja aukioihin, ja halutessasi voit kavuta yhteen neljästä kellotornista ihailemaan maisemia. Legendan mukaan paikalliset nunnat loivat erityisen Rab-kakun Rabissa vierailevalle paaville, ja pääsemmekin maistamaan tätä perinteistä Rab-kakkua. Halukkaat voivat osallistua työpajaan, jossa kokeillaan kakun leipomista, ja kaikki pääsemme maistamaan ja seuraamaan kakun valmistusta. Loppuillan saat viettää Rabissa omatoimisesti.

 

 

Lošinj Lošinj, Hyvinvoinnin ja elinvoiman saari

Päivä 5: Rab – Mali Lošinj

Saavumme aikaisin aamulla kauniille Lošinjin saarelle, joka tunnetaan "hyvinvoinnin ja elinvoiman saarena" sekä "auringon saarena". Se tunnetaan myös vehreästä luonnostaan, joka on pullollaan mäntyjä, ​​kukkia ja yrttejä. Uintipysähdyksen jälkeen saavumme Mali Lošinjin kaupunkiin, jossa on yksi Adrianmeren kauneimmista satamista. Täällä ehdit tutustua paremmin sataman alueeseen, josta löytyy useita kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Kaupungin päänähtävyys on Apoxyomenos-museo, joka on omistettu muinaiselle Apoxyomenos-pronssispatsaalle, joka löydettiin vuonna 1999 merenpohjasta lähellä Vela Orjulan saarta, 45 metrin syvyydeltä. Jos olet kiinnostunut taiteesta, muista vierailla Fritzi Palace - Lošinj-museossa, jossa on runsas kokoelma kroatialaisten ja eurooppalaisten taiteilijoiden teoksia.

Päivä 6: Mali Lošinj – Sali

Aamiaisen jälkeen purjehdimme kohti Salia. Matkan varrella pysähdymme rauhalliselle poukamalle uimaan. Laivalla nautitun lounaan jälkeen on aika jatkaa matkaa Kornatin kansallispuistoa pitkin Salin kalastajakylään. Kaupunki sijaitsee Dugi Otokin saarella ("Long Island") ja sillä on tuhatvuotinen kalastushistoria, ja se on myös Telašćican luonnonpuiston lähin kaupunki. Kaupunki mainitaan jo 1100-luvulla ja se on saanut nimensä suolatehtaan mukaan. Tänä iltana aluksella tarjoillaan kapteenin illallinen.

Hvar Viihtyisä Hvar

Päivä 7: Sali - Hvar

Aamupurjehduksen aikana on taas hetki uimapysähdykselle, jonka jälkeen saavutaan iltapäivästä Hvariin. Hvar on viehättävä rannikkokaupunki, jonka arkkitehtuuri on peräisin 700-luvulta. Kävele vanhankaupungin maalauksellisilla kaduilla ja näe Euroopan ensimmäinen julkinen teatteri (vanhempi kuin Shakespearen teatteri Lontoossa), fransiskaaniluostari ja paljon muuta. Illalla voit myös nauttia illallisen yhdessä kaupungin viihtyisistä ravintoloista.

Päivä 8: Hvar – Split

Aamiaisen jälkeen on aika poistua laivasta ja mennä maihin viimeisen kerran. Jos olet yhdistänyt saaristoristeilyn rantalomaan, loma jatkuu valitussa hotellissa. Alus lähtee klo 9.00 ja sen jälkeen sinulla ei ole pääsyä hyttiin. Jos odotat lentoa Suomeen risteilyn jälkeen, voit jättää matkatavarat sataman matkatavarasäilytykseen siihen asti, että lähdet lentokentälle. 

Huomioithan, että päiväohjelma voi muuttua lyhyellä varoitusajalla ja matkan aikana johtuen sääolosuhteista ja sesonkien vaihteluista. Korkeasesonkina, ts. heinä-, elo- ja syyskuussa satamissa on rajoitettu kapasiteetti ja vene voi rantautua vaihtoehtoiseen satamaan yön yli. Mahinnousu tapahtuu aina pienemmän veneen kautta.