Tutustu Santoriniin

Matkan Santorinille muistat ikuisesti. Monet lähtevät saarelle häämatkalle, juhlistamaan vuosipäivää tai muuten vaan nauttimaan romanttisesta tunnelmasta. Miksi niin monet sitten matkustavat Santorinille? Täältä löydät yleistä tietoa Santorinin säästä, hintatasosta, ilmapiiristä ja vinkkejä mitä kannattaa tehdä ja nähdä lomasi aikana!

Näkymä Santorinilla

Tämän takia Santorini on pidetty kohde

Santorini ihastuttaa kauniilla näköaloillaan, laavarannoillaan ja pienillä labyrinttimaisilla kujillaan. Santorinin saariryhmä syntyi tulivuoren purkauksen jälkeen, ja nykyään saari onkin yksi Kreikan ainutlaatuisimmista elämyksistä. Santorinista on myös useita myyttisiä tarinoita. Esimerkiksi Atlantiksen kaupungin on sanottu uponneen mereen näillä alueilla. Emme kenties koskaan saa tietää onko se totta vai ei, mutta on selvää että koko saarella vallitsee mystinen ja salaperäinen ilmapiiri.

Santorinilla on myös helppo rentoutua. Suurin osa hotelleistamme sijaitsee vain pienen matkan päässä rannasta, tai hotellissa on oma uima-allas. Jokaisena lomapäivänä voit kokea jotain uutta, tai vain ottaa rennosti altaan reunalla. Jos olet kyllästynyt auringonottoon, odottaa viihtyisä keskusta pienine putiikkeineen, baareineen ja ravintoloineen aivan kulman takana. Kenties tahdot myös hypätä bussiin tai taksiin ja suunnata Oian, Firan ja Pyrgoksen kaupunkeihin?

Jos olet kiinnostunut retkistä, voit valita esimerkiksi viininmaistelua, veneretken auringonlaskussa tai vierailla aktiivisella tulivuorella – valinnanvaraa nimittäin löytyy! 

Bougainvillea-köynnöksiä Santorinilla

Millainen Santorini on?

Ilmapiiri Santorinilla on melko ylellinen mutta silti mukava. Kauniit maisemat eivät täysin erotu edukseen valokuvissa – sinun täytyy kokea se itse. Pinkit bougainvillea-köynnökset kiipeävät valkoisten talojen seinustalla ja luovat kauniin kontrastin tulivuorimaisemien kanssa. Rantakadun varrella on myynnissä tuoreita hedelmiä, ja varjoisissa rantakuppiloissa vanhat kreikkalaismiehet istuskelevat kahvikupposen äärellä. Oiasta ja Firasta löytyy ylellisempiä putiikkeja, mutta vain näyteikkunoidenkin tutkiminen on hauskaa.

Aitoa kreikkalaista ruokaa on saatavilla kaikkialta Santorinilla. Calderaksen varrella sijaitsee ravintoloita, joissa pääset nauttimaan upeista auringonlaskuista. Takakaduilla on klassisia tavernoita, joiden lähettyvillä trubaduurit ja kreikkalaiset tanssijat viihdyttävät yleisöään. Siellä täällä on myös pieniä gyros-kioskeja – jos et ole vielä maistanut gyrosta, nyt on sen aika!

Ravintola Santorinilla

Millainen hintataso Santorinilla on?

Monella on Santorinista kallis kuva. Saarella on monia ylellisiä hotelleita ja melko kalliita ravintoloita, ja hintataso on ehdottomasti kalliimpi kuin muissa Kreikan kohteissa. Tavallinen kahden hengen illallinen (ilman juomia) kustantaa Santorinilla noin 20 euroa per henkilö. 

Saarelta löytyy kuitenkin vaihtoehtoja myös pienempään budjettiin. Jos etsit edullisempaa vaihtoehtoa illalliselle, suosittelemme esimerkiksi paikallisia tavernoita Oian ja Firan ravintoloiden sijasta. Jos majoitut yhdessä huoneistohotelleistamme, voit myös valmistaa maukkaita kreikkalaisillallisia omassa huoneistossasi. Alta löydät huoneistohotellejamme Santorinilla.


Mikä Santorinin alueista sopisi juuri minun lomaani?

Santorinin suosituimmat alueet ovat Fira ja Oia. Hotelliemme joukosta löydät vaihtoehtoja jokaiseen makuun – rauhallisista resorteista Calderaksen ylellisyyteen. Tutustu Santorinin lomakohteisiin alta.

Kamari

 • Mukava loma-alue
 • Pitkä, musta laavaranta
 • Suuri valikoima ravintoloita ja baareja
Lue lisää Kamarista

Caldera

 • Mahtavat näköalat
 • Mukava kylä lähellä Firaa
 • Ylellisiä hotelleita ja henkeäsalpaavat maisemat
Lue lisää Calderasta

Perivolos & Perissa

 • Eläväisiä baareja ja ravintoloita
 • Lähellä kaikkea
 • Tunnettu ranta ja hauskoja vesiaktiviteetteja
Lue lisää Perivolos & Perissasta

Vlychada

 • Pittoreski ja rauhallinen kalastajakylä
 • Dramaattisia kalliomaisemia
 • Sopii täydellisesti rauhalliseen lomaan
Lue lisää Vlychadasta