Santorini kohdetiedot

Ruoka ja juoma:

Kahden ruokalajin päivällinen ilman ruokajuomia maksaa noin 21 €/henkilö. Firassa ja Oiassa on hieman kalliimpaa.

Lentokenttäkuljetus:

Santorinin lentoasemalta on Kamarin hotelleihimme 10–20 minuutin matka, Imerovigliin, Firostefaniin ja Firaan noin 20 minuuttia. Matka Perissaan, Perivolokseen ja Vlychadaan kestää noin 30–40 minuuttia. Apollomatkojen opas ei ole yleensä mukana lentokenttäkuljetuksessa.

Santorinilla on monia pieniä ja mutkittelevia teitä. Joskus lentokenttäkuljetus ei pysty ajamaan hotellille asti, vaan pysähtii 50-500 metriä hotellilta. Matkatavarat tulee kuljettaa loppumatkan itse.

Rannat:

Kamarissa ja koko Santorinin itärannikolla on kilometrien pituisia mustia laavarantoja, joita peittävät pienet kivet. Kamarin rannan pohjoisosassa merenpohja koostuu tulivuorenpurkauksen jäänteistä, joita aallot ovat muokanneet. Rannat ovat aika syviä. Santorinin eteläosassa,kuten Peissassa ja Perivoloksessa, on lukuisia upeita mustia, hiekkapohjaisia rantoja.

Iltaelämä:

Kamarissa on paljon baareja, ravintoloita ja diskoja sekä ostosmahdollisuuksia. Firassa on viihtyisiä kahviloita, baareja ja ravintoloita sekä disko.

Julkinen liikenne:

Santorinin lentoasema sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Kamarista ja sieltä on hyvät yhteydet Ateenaan ja useille suuremmista saarista. Länsirannikolla sijaitsevasta Athinioksen satamasta lähtevät lautat Ateenaan, Kreetalle ja lähes kaikille Kykladien saarille. Firasta lähtevät paikallisbussit liikennöivät useimpiin Santorinin kyliin. Firassa on myös taksiasema. Saarella on pyörä-, mopo- ja autovuokraamoja.

Aktiviteetit:

Snorklausta, sukellusta, purjelautailua ja vesiskoottereita sekä vaellusreittejä.

Hyvä tietää:

Alkaen 1.1.2018 kaikista hotelliyöpymisista Kreikassa peritään hotellivero. Hotellivero ei sisälly matkan hintaan. Vero peritään per huone/yö ja se maksetaan uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Lue lisää »