Paroksen nähtävyydet

Paroksen nähtävyydet

Parokselta löydät ainutlaatuisia nähtävyyksiä, joita et löydä mistään muualta maailmasta. Miltä kuulostaisi perhoslaakso, kirkko, jossa on 100 ovea tai kuuluisa temppeli?

Parikia, Paros

Parikia, Paros

Parikia on yksi Paroksen pääkohteista, jossa asuu noin 4500 asukasta. Kylässä on viihtyisiä kyliä, joiden varrella on perinteisiä taloja ja kirkkoja. Paikalta löydät myös monia mukavia tavernoita, kahviloita sekä putiikkeja. 

Aesklepieion, Paros

Noin 10 kilometra Parikiasta sijaitsee tunnettu Aesklepieion, joka on omistettu lääketieteen jumala Asclepiukselle. Sairaat ja loukkaantuneet kokoontuivat temppelin ulkopuolelle parantumisen toivossa. Jos nukuit yön yli temppelin ulkopuolella, ja puhuit sen jälkeen pappien kanssa, he saattoivat diagnosoida vaivan ja määrätä siihen erilaisia parannuskeinoja kuten terapeuttisen kylvyn, mutakylvyn, liikuntaa tai voimistelua.

Paroksen värikkäät perhoset

Petalouides tarkoittaa värikästä kreikaksi, ja vierailu Paroksen perhoslaaksossa on ehdoton must see-paikka luonnonystäville. Keväisin ja kesäisin laakso on täynnä perhosia! 

Lefkes, Paros

Lomaillessasi Paroksella kannattaa ehdottomasti suunnitella myös retki Lefkekselle. Pieni kylä sijaitsee keskellä saarta vuoren rinteessä. Jätä auto kylän ulkopuolelle ja tee kävelyretki suurelle kirkolle, joka sijaitsee mäen päällä. Äläkä unohda ottaa kameraa – täältä saat parhaat lomakuvat! 

Paroksen nähtävyydet

Naoussa, Paros

Naoussa on viihtyisä kylä Paroksella, jossa on pieni ja mukava satama. Satamassa on myös useita tavernoita ja putiikkeja. Sataman tuntumassa voit tehdä mukavia kävelyitä ja nauttia tunnelmasta. 

Kirkko sadalla ovella

Tämä mystinen ja kaunis kirkko löytyy Parikian kylästä Parokselta. Legendan mukaan kirkosta on löydetty vain 99 ovea, ja kun löydät sadannen oven, olet Konstantinopolin valtias. Kirkko on avoinna yleisölle. Huomioithan, että kirkkoon tulee pukeutua kunnioittavasti.