Paleokastritsa

Kuvankaunis Korfu

Tältä paratiisisaarelta löydät upean sään ja hienojen rantojen lisäksi henkeäsalpaavia näköaloja. Lue parhaat vinkkimme, ja nappaa parhaat lomakuvat! 

Paleokastritsa

Paleokastritsa on yksi Korfun kauneimmista paikoista, josta löytyy myös hieno hiekkaranta ja turkoosia merta. Täällä voit nauttia aurinkoisesta päivästä upeassa ympäristössä. Voit myös hypätä lasipohjaisen veneen kyytiin ja nähdä upeat kalliomuodostelmat ja paratiisirannat mereltä käsin. 

Korkealla kalliolla sijaitsee Neitsyt Marian luostari, josta on upeat näkymät sen ympäristöön. Upein näköala on ravintolasta. Käy katsomassa kirkkoa tai museota, tai tee pieni kävelyretki luostarin puutarhassa. Kellarissa voit nähdä miten oliiviöljyä tuotetaan, ja samalla voit ostaa matkamuistoksi aitoa öljyä tai mausteita. Paleokastritsa sijaitsee saaren länsipuolella, noin 25 minuutin päässä Gouvia/Dassiasta, ja 45 minuutin päässä Agios Gordisista. Voit ottaa myös bussin Korfun kaupungista. 

Paleokastritsan yläpuolella sijaitsee Lakonesin kylä, jota kutsutaan myös nimellä Bella Vista. Ymmärrät miksi, kun näet upean näkymän turkoosin veden ylitse. 

Paleokastritsa

Kommeno

Gouvian ja Dassian välissä on Kommenon niemi. Täällä sijaitseva upealla ympäristöllä varustettu Ipapantin kirkko. On helppo ymmärtää, miksi kyseisellä paikalla järjestetään usein häitä. Älä unohda ottaa kameraa, sillä täällä saat upeita postikorttimaisia kuvia!

Idyllinen Parga

Kaunis Parga sijaitsee vain kolmen tunnin lauttamatkan päässä. Täällä talot sijaitsevat korkealla, ja sataman molemmilla puolilla on hienot hiekkarannat. Rantapromenadilta löydät monia hyviä tavernoita. Satamassa sijaitsee jopa pieni kirkko, joka lisää pittoreskia ilmapiiriä.

Pontikonissi

Pontikonissi ja Vlachernan luostari Kanonin ulkopuolella ovat Korfun valokuvatuimpia paikkoja. Potakonissin saari sijaitsee Kanonin ulkopuolella, ja on tunnettu myös hiirisaarena.On olemassa monia teorioita mistä saaren nimi tulee – yhden teorian mukaan se tulee siitä, että saari on hiiren muotoinen. Saarella sijaitsee Byzantine Church of Pantokrator -kirkko, joka on avoinna vain kerran vuodessa, Marian päivänä 15.8. Tänne päästäksesi voit ottaa venekyydin Vlachernan luostarilta. 

Agios Gordis

Lintujen järvi

Agios Georgiosin yläpuolella sijaitsee Korrisionin tekojärvi. Se on rakennettu venetsialaisella aikakaudella, ja on ollut siitä lähtien suosittu retkikohde. Monet tulevat tänne nauttimaan kauniista kasvillisuudesta järven ympärillä, ja jos pidät lintujen tarkkailusta, tämä on oikea paikka sinulle. Alueella on yli 100 eri lintulajia, ja se on myös muuttolintujen suosittu pysähtymispaikka. Järven toiselta puolelta löytyy rauhallinen Issos Beach. 

Klassinen Kassiopi

Kassiopi sijaitsee saaren länsipuolella, ja se on ollut suosittu matkakohde siitä lähtien kun lomalennot alkoivat Korfulle. Mukava satamakylä on täynnä elämää, ja voit viettää useita tunteja vain katsellen ohikulkevia ihmisiä ja paikallista elämää. Kassopitran vanhassa kirkossa voit ihastella vanhoja ikoneja. Nälän iskiessä löydät useita paikallisia ravintoloita joista valita. Ilmapiiriä et voi kun rakastaa! Tänne pääset Korfulta Gouvia/Dassian kautta kulkevalla vihreällä bussilla.