Järvi Panjimissa

Goan parhaat nähtävyydet

Kauniiden rantojen lisäksi Goalta löytyy myös paljon nähtävää. Koe upeita paikkoja, jotka sopivat loistavasti puolikkaan päivän ja koko päivän retkiin. 

Myyttinen Dona Paula

Panjimin ulkopuolelta löydät Goan romanttisimman näköalapaikan, Dona Paulan. Alueella on useita pieniä markkinakojuja, joissa myydään vaatteita. Täällä Mandovinjoki ja Zuarinjoki laskevat Arabianmereen. Patsaaseen, joka kuvastaa miestä ja naista, liitetään useita eri legendoja. Yksi legendoista kertoo surullisen rakkaustarinan Donasta ja Paulosta, jotka erotettiin koska he kuuluivat eri kasteihin. Rakastavaiset päättivät pysyä yhdessä, ja hyppäsivät alas kalliolta. Patsas on omistettu rakastavaisille.

Panjimin puisto

Kun olet viettänyt päivän Panjimsin kaupungin vilinässä, voi olla mukavaa päästä hieman rauhoittumaan hiljaisempaan paikkaan. Nauti kupponen kahvia tai virkistävä lasillinen lassia, ja käydä kävelyllä vehreässä ympäristössä. Puisto on kuin pieni keidas, jossa voit hengähtää nähtävyyksien kiertämisen jälkeen! 

Dona Paula Bay

Dona Paula Bay

Mayem Lake

Mayemin tekojärvi sijaitsee muutaman kilometrin päässä Bicholimista, Calanguten itäpuolella. Mukavalla alueella voit nauttia piknikistä ja ihastella esimerkiksi kauniita lintuja. Voit myös tutkia järveä vedestä käsin polkuveneen avulla. Löydät paikalle, kun lähdet kävelemään Mapusan kylän läpi, ja seuraat kylttejä jotka osoittavat Bicholimia kohti. Matka kestää noin tunnin, joten älä unohda pakata mukaasi vesipulloa. 

Viihdekeskus Titos Road

Titos Road Bagan kylässä on useita ravintoloita, baareja ja yökerhoja, joten tekemisen puutteesta ei ole pelkoa. Titos Road on myös Goan tunnetuin baarikatu. Haasta reissukaverisi biljardissa, nää suosikkijalkapallojoukkueesi peli, tai lähde ulos tanssimaan Goan parhaiden DJ:den musiikin tahtiin. 

Rentoudu temppelissä

Jokapäiväinen elämä hindutemppelissä on erittäin hiljaista ja rauhallista. Festivaalien aikaan temppelit koristellaan, ja niiden ulkopuolella myydään usein intialaisia makeisia. Mangeshin temppeli on yksi suosituimmista vierailukohteista.

Old Goa

Old Goa on saanut vaikutteita portugalilaisesta aikakaudesta, joka näkyy selvästi kauniissa arkkitehtuurissa. Vanha pääkaupunki koostuu nykyisin lähinnä vanhoista kirkoista. Yksi niistä on nimeltään Basilica of Bom Jesus, jossa on Goan suojelupyhimyksen, St. Francis Xavierin jäännökset. 

Fort Aguada

Candolimin eteläpuolella sijaitsee fort Aguada, joka rakennettiin jo vuonna 1612 suojelemaan Goaa valloittajia vastaan. Linnoitus toimi kokoontumispaikkana eurooppalaisille laivoille. Nimi Aguada tarkoittaa vettä. Linnoituksessa on myös neljäkerroksinen majakka 1864-luvulta, joka on vanhin majakka koko Aasiassa. Tämän portugalilaisen linnoituksen löydät Mandovinjoen rannalta, Candolimin eteläpuolelta.