Palman katedraali

Palman nähtävyydet

Palma on Mallorcan pääkaupunki, jossa on upeita nähtävyyksiä ja rakennuksia kuten La Seu, L' Almudaina ja Castell de Bellver. Vanhasta kaupunginosasta löytyy myös monia viihtyisiä katuja ja kujia tutkittavaksi.

Bellverin linna

Bellver tarkoittaa näköalaa katalaanin kielellä, ja ylhäältä linnasta onkin upeat panoraamanäkymät vuorten yli, merelle sekä Palman kaupunkiin. Bellverin erityinen rakennustyyli on yksi esimerkki 1300-luvun sotilaallisesta arkkitehtuurista. Lonnan kolmesta tornista vartioitiin vihollisia, ja pienet ikkunat varmistivat, etteivät vihollisten nuolet päässeet linnan sisälle. Linnan alaosia käytettiin vankilana 1915-luvulle saakka. Alueella on museo, jossa on esillä veistoksia, keskiaikaisia aseita, mallorcalaista keramiikkaa, kaiverrettuja leimoja ja lamppuja. Linna on avoinna maanantaista lauantaihin klo 8.00–20.00 ja sunnuntaisin klo 10.00–19.00.

Nähtävyyksiä pienoiskoossa

Pueblo Español tarkoittaa espanjalaista kylää, ja sellainen se todella onkin, mutta pienoiskoossa. Espanjan kuuluisimmat nähtävyydet on kerätty tänne. Voit myös nauttia espanjalaisesta gastronomiasta, sillä alueelta löytyy useita ravintoloita, baareja ja putiikkeja. Pueblo Español on avoinna klo 9.00-19.00. Osoite: Poble Espanyol, Palma.

Palma

Palman katedraali - La Seu

Palman ehdottomasti kaunein ja vaikuttavin rakennus on suuri goottilaistyylinen La Seun katedraali. Se rakennettiin 1230-luvulla arabialaisen moskeijan päälle, ja sen sanotaan symbolisoivan kristittyjen valloittajien voimakkuutta. Rakennuksen värilasilliset ruusuikkunat ovat maailman suurimpia, ja myös sen julkisivujen koristukset ovat vaikuttavia. Katedraalissa on myös museo, jossa voit nähdä muutamia La Serun vanhoja alttaritauluja ja majasteellisia barokkiaikaisia kynttelikköjä. Kuuluisa arkkitehti Gaudí on tehnyt töitään myös tämän rakennuksen parissa. La Seu on avoinna klo 10-17.30 joka päivä. 

L' Almudaina

Palatsi sijaitsee aivan Palman katedraalia vastapäätä. Se on rakennettu goottilaiseen ja maurilaiseen tyyliin, jossa ikkunat ovat arabi-tyylisiä ja tornit keskiajalta. Espanjan kuningas käyttää palatsia vielä tänäkin päivänä. Avoinna maanantaista perjantaihin klo 10.00-17.45 ja lauantaisin 10.00-13.15.

La Lonja ja Paseo Marítimo

La Lonja on vanhan kauppapörssin nimi Palmassa, mutta sillä tarkoitetaan myös rakennuksen ympärillä olevaa aluetta. Täältä löydät monia viihtyisiä tapasravintoloita ja pieniä kujia tutkittavaksi. Jos kävelet meren vierustaa, tulet Palman pääkadulle, Paseo Marítimolle, joka kulkee koko kaupungin läpi. Täältä löydät markkinoita, putiikkeja, ravintoloita ja baareja. Satamassa voit nähdä valtavia risteilyaluksia ja hienoja luksusjahteja. 

Mirósin museo

Taiteilija Joan Miró on alunperin kotoisin Barcelonasta, mutta hän asettui ja meni naimisiin Mallorcalla vuonna 1956. Hänen kuolemansa jälkeen vuonna 1983 hänen kodistaan tuli Palman taidekeskus, ja se toimii yhä museona. Mirósin maalaukset ovat tunnettuja iloisista väreistään ja leikkivistä muodoistaan, ja museossa voit nähdä useita hienoja veistoksia ja muita taideteoksia. Ateljeessa voit tuntea Mirósin läsnäolon ja maalata kuin hän. Museo on avoinna tiistaista lauantaihin klo 10.00-19.00 ja sunnuntaisin klo 10.00-15.00.  

Arabialainen kylpy

Muutamat jäljelle jääneistä pyhäinjäännöksistä Mallorcalla ovat arabialaiset kylpyammeet, jotka sijaitsevat Palman katedraalin takana. Alkuaikoina siellä sijaitsi kokonainen kylpytalo, josta oli käynti kauniiseen puutarhaan. Avoinna 9.30-20.00.