Palma, Mallorca

Palma – kesän kuumin kaupunki

Palman kaupunkiin on helppo mennä eri puolilta Mallorcaa. Shoppailua, hyvää ruokaa ja rentouttavaa rantaelämää – Palmasta löytyy varmasti kaikkea, mitä onnistuneeseen lomaan tarvitaan, halusit sitten viettää lyhyemmän tai pidemmän kaupunkiloman. 

Palma on baleaaristen saarten pääkaupunki, ja sen kosmopoliittinen ilmapiiri muistuttaakin hyvin paljon Barcelonaa, johon sitä usein verrataan. Palma sijaitsee meren lähellä, ja sieltä löytyy vilkasta yöelämää, huippuluokan ravintoloita ja hyvät ostosmahdollisuudet, sekä myös rikas kulttuurielämä. Barcelonan kaikkien aikojen tunnetuin arkkitehti Antori Gaudí teki töitään myös Palmassa. Hän työskenteli mm. La Seun katedraalin parissa, joka on tärkeä nähtävyys Palmassa. Jos aloitat isolta katedraalilta, ja jatkat matkaasi alaspäin länteen ja pohjoiseen, näet kaupungin tärkeimmät nähtävyydet kävelymatkan aikana. Palmasta löytyy myös useita loistavia rantoja. Jos vietät lomaasi missä tahansa Mallorcan saaren osassa, voit helposti tehdä retken myös Palman kaupunkiin.

Palmassa on suurkaupungin tuntua, mutta välimatkat eivät kuitenkaan ole liian pitkiä ja voit kulkea lähes kaikkialle kävellen. Ostosten toivossa kannattaa käydä tutustumassa El Corte Inglésin tavarataloon. Passeig des Bornin ja Jaime III:n ostoskaduilta löydät useita ketjukauppoja. Pienempien putiikkien toivossa voit suunnata kohti Costa dén Brossan katua, joka sijaitsee Palman vanhassa kaupunginosassa. Sieltä löytyy myös muutamia taidegallerioita ja perinteisiä kahviloita ja baareja. Mukavan päivän kruunaa kävely Plaça Sa Llotjan torille, jossa voit nauttia paikallisesta elämänmenosta. Tilaa lasi kuohuvaa ja skoolaa Palmalle – kesän kuumimmalle kaupungille!

Mallorcan rannat

Cala Mayor on yksi parhaista Palman lähellä sijaitsevista rannoista. Palman länsipuolella sijaitseva Illetas on mukava ranta-alue, jossa on kolme pientä lahtea. Alcudian ranta saaren pohjoisrannikolla sanotaan olevan Mallorcan lapsiystävällisin ranta, sillä se on melko matala ja vesi on kirkasta ja puhdasta. Yksi saaren tunnetuimmista rannoista on Es Trenc Mallorcan eteläpuolella, jossa valkoista hiekkaa riittää kahden kilometrin pituudelta. Jos haluat mielummin nauttia päivästäsi rauhallisella lahdenpoukamalla, suuntaa kohti Cala d'Oria Mallorcan itärannikolla. 

Syötäviä matkamuistoja

Jos mietit mitä mallorcalaiset kantavat pizzalaatikoiden näköisissä pahvirasioissa, on kyseessä luultavasti ensaïmada -leivos. Se on vehnäleipä, jonka päälle sirotellaan tomusokeria, ja se leivotaan pieninä pullina tai isompana leivoksena, jonka voi jakaa koko perheen kesken. Leivos on tyypillinen tuliainen Mallorcan matkalta.

Retket

Mallorca on aina ollut tärkeä kohde Välimerellä purjehtiville. Marinan Port Adriano sijaitsee 9 kilometriä Palmasta lounaaseen, ja se avattiin vuonna 1992, mutta tunnettu suunnittelija Philippe Starck on uudistanut sitä lähivuosina. Täällä järjestetään useita purjehduskilpailuita, kuten Copa del Rey ja Superyacht Cup, mutta myös taidefestivaaleja ja ruoka- ja juomamessuja. 

Kolme erinomaista tapas -paikkaa

13 %, Calle San Feliu 13.
Tast, Calle Unión 2 och Avenida Compte de Sallent 13.
La Paloma, Calle Apuntadores 16, La Lonja.

Täydellinen ilta Palmassa: kierrä baareja ja kokeile erilaisia tapaksia ja viinejä.

Mercado Olivar

Ruoka on keskeistä Palmassa. Tapas -baareja ja loistavia ravintoloita löytyy joka puolelta kaupunkia. Käynti Mercado olivarin kauppahallissa, joka sijaitsee Palman sydämessä Plaza Olivarilla, stimuloi niin näkö- kuin makuaistiakin. Muista ostaa kotiin muutamia paikallisia tuotteita kuten mallorcalaisia levitteitä tai mausteista makkaraa. Täällä voit myös nauttia lounasta paikallisessa baarissa. Kokeile kala- tai äyriäisruokia – olethan kuitenkin Välimerellä!