Museoita jokaiseen makuun

Jos haluat tutustua Bulgarian kultturiin ja historiaan, museokäynti on siihen sopiva vaihtoehto. Haluatko oppia lisää historiallisista tapahtumista tai maan viinintuotannosta? Täältä löydät parhaat vinkkimme!

Käy museossa Burgasissa...

Etnograafinen museo Burgasissa on täynnä jännittäviä näyttelyitä. Ensimmäisessä kerroksessa on näytteillä 1800-luvulta periäisin oleva koti kaikkine koristeineen. Museossa on myös aikakaudelle tyypillisiä vaatteita, jotka ovat peräisin Makedoniasta ja Thessalonikista. Museo sijaitsee Brakalovan talossa, Sankt Cyrilin ja Methodiosin kirkon takana, lähellä Aleksandrovskan pääkatua.
 

... ja Sozopolissa

Kun kuljet Sozopolin vanhan kaupungin muuria pitkin, löydät pienen museon, johon kannattaa käydä tutustumassa paremmin. Museo on rakennettu restauroituun puutaloon, jotka olivat tyypillisiä traakkilaisten taloja. Museon perusti Sozopol Foundation, jas sen tarkoituksena on esitellä alueen rikkaita ja arkkitehtuurisia piirteitä. 

Viinin historiaa

Plevenin viinimuseo on tehty yhteistyössä bulgarialaisten ja ranskalaisten arkkitehtuurien, suunnittelijoiden, viiniasiantuntijoiden ja -eksperttien kanssa. Museo sijaitsee 650 neliömetrin kokoisessa suuressa luolassa keskellä Kaliakrasin kansallispuistoa, ja siinä on viisi eri huonetta. Täällä voit tutustua viininvalmistuksessa käytettyihin tapoihin aina traakkilaisten aikakaudelta tähän päivään asti. Museossa on yli 6000 eri viinipulloa Bulgarian eri viinialueilta, ja voit myös tietysti maistaa ja ostaa viinejä kotiin. 

Katso lisää matkavinkkejä Bulgariaan