Ranta Albaniassa

Aurinkoa, merta ja aktiviteetteja

Sarandan keskustasta löydät elämää täynnä olevan rantapromenadin ja rauhallisempia yksityisrantoja. Voit myös tehdä päiväretkiä Sarandan pieniin naapurikaupunkeihin, joista löydät uniikkeja rantoja vesiputouksineen ja keinotekoisine riuttoineen. Saranda on täynnä upeita paikkoja, joita et halua jättää välistä lomasi aikana. 

Rannat kaupungissa

Sarandan rantapromenadin yhteydessä oleva ranta on julkinen, joka on kaikkien käytettävissä. Hiekan seassa saattaa olla pieniä kiviä, joten uimakenkiä suositellaan. Kävelykadun varrelta löytyy useita ravintoloita ja baareja. Jos haluat kokeilla extreme-lajeja, on täällä mahdollista hypätä esimerkiksi pikaveneen vetämän uimarenkaan kyytiin ja nauttia vauhdin hurmasta. 

Monilla hotelleilla on oma ranta, tai rakennettu ranta aurinkotuoleineen. Jos hotellillasi ei ole omaa rantaa, voit kysyä jos heillä on yhteistyötä toisen hotellin rannan kanssa. Osa rannan lähellä olevista ravintoloista vuokraavat myös aurinkotuoleja. 

Koe Sarandan pienet kylät

Lyhyempää retkeä kaipaaville suosittelemme rantaa Ksamilla, jossa vesi kiertää Korfun kanaalin kautta ja on uskomattoman kirkasta. Aivan rannan ulkopuolella on viisi keinotekoista riuttaa, tai pikemminkin haaksirikkoja. Uponneet hylyt ovat puhdistettu ja upotettu jopa syvemmälle, jotta paikalliset kasvit ja eläimet pystyvät elää, sillä Albanian rannikko on lähestulkoon pelkkää hiekkaa ja merilevää. 

Sarandan läheltä löydät monia pienempiä kyliä ja rauhallisia rantoja. Yksi kylistä on nimeltään Lukové, ja se sijaitsee Pohjois-Albanian rannikolla. Kylän rannalle pääset Sarandasta autolla noin puolessa tunnissa. Sesonkiaikana rannalla on avoinna muutamia rantabaareja. Jos jäät rannalle auringonlaskuun saakka, näet kuinka aurinko laskee Joonianmerelle. 

Noin 30 kilometrin päässä Sarandasta sijaitsee pieni Borschin kylä, jossa on vain 2500 asukasta. Täältä löydät Joonianmeren pisimmän hiekkarannan, joka ulottuu jopa viiden kilometrin päähän. Matkalla tänne voit pysähtyä pienessä kahvilassa rannan yläpuolella, jossa istut vesiputousten keskellä. Tilaa taksi koko päiväksi, ja sovi hinnasta etukäteen kuljettajan kanssa. 

Borschin vesiputous

Aktiviteetteja

Kannusta lempijoukkuettasi Sarandan urheilubaareissa. Useissa paikoissa, kuten Seven Bar, näytetään Euroopan liigapelejä. Monet paikalliset kerääntyvät baareihin katsomaan pelejä ja pitämään hauskaa. Seven Bar on modernisti sisustettu baari, ja se sijaitsee Rruga Tolo Jovanissa.

Hotelli Butrintissä voit vuokrata monipelikentän itsellesi ja ystävillesi, ja pelata tennistä, mini-jalkapalloa ja koripalloa.