Lennot Budapestiin

Helsingistä Barcelonaan on monia lentoyhteyksiä ja suoria lentoja löytyy muun muassa Finnarilta ja Norwegianilta. Suoran lennon lentoaika noin 2 tuntia ja 20 minuuttia. Budapestin lentokentältä on hyvät ja monipuoliset yhteydet kaupungin keskustaan.

Budapestin lentokenttä

Budapestin Ferenc Lisztin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee noin 16 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Ferenc Lisztin lentoasemalla on kolme pääterminaalia 1, 2A ja 2B. 2A-terminaalia käyttävät kaikki Schengen-alueelta saapuvat lennot.

AirportShuttle-minibussi on kätevä tapa päästä lentokentältä Budapestin keskustaan, sillä se vie suoraan kohteeseen ja kyytiin otetaan samaan suuntaan meneviä matkustajia. Matka maksaa noin 10 euroa per henkilö.

Paikallisbussi on edullisin vaihtoehto päästä lentokentältä Budapestiin, muttei nopein vaihtoehto, sillä matkaa joutuu yleensä jatkamaan metrolla. Junalla pääset terminaali 1:sestä Budapestin Nyugatin rautatieasemalle. Juna on hyvä vaihtoehto, jos olet jatkamassa matkaa muualle Unkariin tai jos majoitut lähellä rautatieasemaa. 

Taksi on nopein tapa päästä lentokentältä keskustaan ja maksaa noin 20 euroa, mutta taksilla matkustaminen vaatii erityistä tarkkaavaisuutta, ettei tule huijatuksi. Fo Taxi on virallinen taksiyhtiö, mutta lentokentällä parveilee myös huijaritakseja. Mikäli mahdollista, niin tilaa taksi etukäteen. 

 

 

Lentoaika: Helsinki-Budapest n. 2 tuntia ja 20 minuuttia