Temppeli Bangkokissa

Bangkokin nähtävyydet

Kanaaleja, temppeleitä ja upeita maisemia eläväisen suurkaupungin ylitse – Bangkokista löytyy monia nähtävyyksiä. Kaupungin suurimmat temppelit, Wat Arun – aamunkoiton temppeli, Wat Phra Kaew – smaragdibuddhan temppeli ja Wat Po – lepäävä Buddha ovat kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Täältä löydät kaikki vinkit Bangkokiin! 

Kanaali Bangkokissa

Koe idän Venetsia

Thonburi on Bangkokin vanha osa, ja sijaitsee Chao Phraya -joen länsipuolella. Alueen monien kanaalien vuoksi Bangkokia kutsuttiin ennen ''idän Venetsiaksi''. Veneretki kanaalissa tarjoaa vilauksen paikallisten elämään, ja myös täysin uudenlaisen kuvan kaupungista. Ohitat kuninkaan veneen sekä aamunkoiton temppelin, ja voit vierailla myös Grand Palacessa ja smaragdibuddhan temppelissä. 

Voit matkustaa myös pitkin Chao Phrayan kanavaa taxi-veneellä. Skytrainillä pääset Saphan Thaksin asemalle (S6 Silom-linjalla). Asema sijaitsee aivan kanaalia vastapäätä, ja toimii erinomaisena kohtana hypätä taxiveneen kyytiin. Taxiveneet ajavat eri reittejä, ja jokaiselle reitille on määritetty oma värinsä.

Systeemi saattaa vaikuttaa alkuun hämmentävältä, mutta kartan ja henkilökunnan avulla pääset varmasti perille oikeaan paikkaan. Jos hyppäät pois väärällä laiturilla, ei sekään haittaa – ota vain tuk tuk tai taxi. Jos taas hyppäät pois liian aikaisin, voit aina odottaa seuraavaa. Veneet kulkevat auringonlaskuun asti. 

Upeat maisemat

Upeat maisemat suurkaupungin ylitse ovat nähtävillä monista paikoista. Suosittelemme käymään Thaimaan korkeimmassa rakennuksessa, Baiyoke Sky Towerin pyörivässä näköalatornissa. Täältä näet todella kuinka suuri kaupunki Bangkok on! Jos haluat yhdistää upeat maisemat illalliseen, suosittelemme Vertigoa Banyan Treessä tai Siroccoa State Towerilla. Parhaat maisemat joelle iltaisin löytyvät 360 Bar:ista Hilton Millenniumista. Huomioithan, että iltaisin ravintolan pukeutumiskoodi on ”casual smart”, ja kyseinen ravintola on myös hieman hinnakkaampi. 

Haluatko näyttää kotiväellesi miltä Bangkokin liikenne todella näyttää? Mene SkyTrainillä Chong Nonsin asemalle (S3 Silom-linjalla) ja jatka muutama sata metriä Narathiwat Ratcha Nakarinin ja Sathornin risteykseen. Täällä kohtaavat neljä kahdeksan kaistaista tietä, jotka takaavat hyvän kuvan! 

Chinatown Bangkokissa

Chinatown

Kultakauppoja jokaisessa kadunkulmassa, punaisia lamppuja teiden varsilla, neonkylttejä, kellokauppoja, korkeita rakennuksia ja kiinalaisia temppeleitä. Tervetuloa Chinatowniin! Kiinalaiset ovat vaikuttaneet Bangkokissa useiden satojen vuosien ajan. Chinatown on ehdottomasti yksi Bangkokin eläväisimmistä paikoista. Sampeng Lane, joka ulottuu koko alueelle, on yhtä isoa markkinakatua. Jokainen sivukatu on erikoistunut omaan tuotteeseensa, esimerkiksi yrtteihin tai kenkiin. Kokeile myös aitoa Dim Sumia (kiinalainen vastike espanjalaiselle tapakselle) jossakin paikallisessa perheravintolassa! 

Suosituin henkien talo

Erawanaltaret on yksi tunnetuimmista henkien talosita Bangkokissa. Tänne löytävät tiensä niin paikalliset thaimaalaiset kuin matkailijatkin, jotka tulevat uhraamaan kukkia ja muita asioita. Tarinan mukaan tämä henkien talo tuo hyvää onnea siellä kävijöille. Paikalla on ohjelmaa aamusta iltaan perinteisestä thaitanssista muihin aktiviteetteihin. Jos tulet paikalle taxilla, älä ihmettele jos kuski tööttää pitkään Erawanin kohdalla – se on vain kunnianosoitus hengille. Perille löydät helposti: Erawanalttari sijaitsee Grand Hyatt Hotellin lähellä Chit Lomissa. Ota Skytrain Chit Lomin asemalle.