Yhdessä parempia tuloksia

Vahvistaakseen asiakaskokemusta ja löytääkseen yhdessä uusia ratkaisuja osa Apollon IT-tiimistä lähti Fuerteventuralle etätöihin Apollo TechWeek 2021 -tapahtumaan. Viikon ajan he saivat nauttia yhteishengen rakentamisesta, hackathoneista ja tietenkin treeneistä helteessä.

Treeniä ja aurinkoa yhdistettynä töihin! Fredrik Åkermo, CIO, pitämässä luentoa

 

Viikon ajan neljällä joukkueella, yhteensä yli 30 ihmisellä oli yksi tavoite ylitse muiden.
 
- Että kaikki viihtyisivät ja viettäisivät aikaa toistensa kanssa. Ja siinä onnistuimme. Yritimme jatkuvasti viedä viikkoa siihen suuntaan. Viikon työtavoitteet olivat väljemmät, sillä halusimme nähdä, mitä tiimit saivat aikaan ja mitä ratkaisuja keksittiin, Olof Norell sanoo.

- Kaikkiin kollegoihin tutustuminen ja uusien kontaktien luominen oli yksi Tech Weekin hauskimmista asioista. Mutta koko viikko oli todella mahtava, kertoo osallistuja ja verkkokaupan asiantuntija Therese Davidsson Pajala, samoin tuumaa kollega Magnus Josefsson, tuote- ja henkilöstöpäällikkö.

- Mikä uskomattoman motivaatioboostin teknologiaviikko antoikaan kaikille osallistujille. Hauskinta oli viettää aikaa kaikkien mukavien työtovereiden kanssa viikon aikana, hän sanoo.

Kollegat mittelöimässä töiden lomassa

Menestystä hackathonissa

Viikon aikana tietoa jaettiin valtavasti. Yksi ryhmistä pääsi hackathonin aikana niin pitkälle, että ratkaisun ensimmäinen askel varausprosessin parantamiseen liittyen tehtiin jo TechWeekin aikana.

- Se on henkilökohtainen kohokohtani matkan aikana, koska taitojen välinen yhteistyö ei olisi onnistunut elleivät nämä joukkueet olisivat istuneet yhdessä. Harjoituksissa jakamamme tehtävät olivat kaikki todellisia haasteita tehdä varausprosessista asiakkaan kannalta optimaalinen, Olof Norell sanoo.

- Reissun suurin anti oli koko päivän kestävä hackaton. Oli mahtavaa osallistua kaikkiin ideoihin ja ajatuksiin ja nähdä, mitä voimme todella saavuttaa niin lyhyessä ajassa kun keskitymme tehtävään täysin yhteistyötä tiimien välillä tehden, Therese Davidsson Pajala sanoo.

Intensiivinen viikko tuottaa tuloksia edelleen. Fuerteventuralla tehdyt harjoitukset poikivat sekä ratkaisuja että uusia monimutkaisia tehtäviä. Mutta kaikkea ei voi priorisoida.
 
– Jotkut asiat olivat konkreettisempia. Osa ratkaisuista toteutettiin heti, kun taas osa oli luonteeltaan visionäärisempiä. Näin jälkeenpäin tavoitteemme on ollut priorisoida se, mikä tekee Apollo-kokemuksesta asiakkaillemme entistä paremman, Olof Norell sanoo.

Treeniä yhdessä!

Playitas Resortin, yhden Euroopan suurimmista spottiresorteista, valitseminen oli helppoa.
- Treenimahdollisuuksia on monia ja ne ovat täydellinen tapa seurustella työtuntien lomassa. Golf, lentopallo tai hullu spinning-tunti tekee ihmeitä sekä joukkueen yhteishengen rakentamiselle että mielelle. Fuerteventuran ilmasto on juuri sopiva tähän aikaan vuodesta, ei liian kuuma treenille ja kaukana kylmästä, Olof Norell sanoo.

Playitas Resortissa on myös kokenut henkilökunta, joka on tottunut tekemään töitä ryhmien kanssa ja varmistamaan että kaikki konferenssien logistiikasta koulutustilaisuuksiin toimii niin kuin pitääkin, saumattomasti.

- Noin 30 henkilön matkajärjestelyt ja toimiva logistiikka vaativat työtä. Playitas Resortissa on ammattitaitoiset ja kokeneet tapahtuma-asiantuntijat, jotka auttoivat meitä tekemään kaiken mahdollisimman hyvin, Apollon IT Product Manager Olof Norell kertoo.

Playitaksessa on kaikki mitä tarvitaan onnistuneeseen työviikkoon

Ole ajoissa

Yhteistyö Playitaksen kanssa helpotti TechWeekin suunnittelua. Yhteinen suunnittelu on yksi monista vinkeistä niille, jotka haluavat viettää samanlaisen työviikon ulkomailla.

- Vinkkini on keskittyä järjestelyihin. Ole hyvä kommunikoimaan, mitä saat yrityksenä irti tällaisesta tapahtumasta. Silloin ei saa unohtaa (varsinkaan IT:n osalta), että kaiken pitää toimia, vaikka työntekijät eivät olisikaan paikalla toimistossa, Olof Norell sanoo.

On myös tärkeää alkaa suunnittelemaan järjestelyjä hyvissä ajoin ennen matkaa, varsinkin jos suunnittelet vastaavaa tapahtumaa ulkomailla.

- Varaa liput kuusi kuukautta aikaisemmin. Ja varaa noin 40 tuntia suunnitteluaikaa riippuen matkustajamäärästä. Työviikko ulkomailla vie enemmän aikaa kuin uskotkaan, Norell summaa.

 

5 vinkkiä työviikon järjestämiseen ulkomailla

1. Suunnittele huolella - viikon TechWeek-tapahtuma, jossa on useita joukkueita ja paljon ihmisiä vaatii vähintään 40 tuntia suunnittelua.

2. Aseta viikollesi yleinen tavoite – ja vältä yrittämästä saavuttaa liikaa.

3. Aloita valmistelut hyvissä ajoin löytääksesi hyvät lennot ja hotellin, vähintään kuusi kuukautta ennen matkaa.

4. Dokumentoi oppimisesi ja analysoi mitä voit tehdä paremmin ensi kerralla.

5. Kommunikoi yrityksen sisäisesti ja kerro kollegoillesi, kuinka viikko hyödyttää paitsi koko yritystä, myös muita tiimejä jotka eivät päässeet tällä kertaa mukaan auringon alle.

 

Teksti: Alexander Åberg
Kuvat: Barry Stingmore ja Apollo