Kroatian saaristoristeily Captain Botalla

Päiväohjelma M/S Captain Bota

Päivä 1: Split

Saaristoristeily lähtee ja saapuu Splitin kauniiseen satamakaupunkiin. Jos saavut Splitiin varhain, voit säilyttää matkatavaroitasi laivalla. Hytteihin pääsy noin klo 13 alkaen. Voit halutessasi käydä kahvilla Splitin satamakadulla tai vierailla Diokletianuksen palatsissa. Tervetulotilaisuus pidetään laivalla klo 19.00, ja illallinen tarjoillaan klo 19.30. Jos saavut Splitiin 19.30 jälkeen, voit syödä laivalla kylmän välipalan.

Päivä 2: Split - Brač – Hvar

Laiva lähtee satamasta kohti Bracin saarta. Bolissa sinulla on aikaa kävellä pitkin kapeita kujia, juoda kuppi kahvia, tai mennä uimaan Kroatian tunnetuimmalle rannalle - Zlatni Ratiin. Lounas tarjoillaan laivalla, jonka jälkeen matka jatkuu kohti naapurisaari Hvaria.

Kroatian saaristoristeily Captain Botalla
Kroatian kirkkaat vedet

Hvarin saarta kutsutaan laveltelisaareksi, ja se on yksi Kroatian suurimmista saarista. Hvarin kaupungissa voit ihailla keskiaikaisia rakennuksia ja nauttia kiehtovasta tunnelmasta. Kaupungissa on runsaasti ravintoloita, trendikkäitä baareja ja kauppoja. Tutustumme kaupunkiin kävelykierroksella englanninkielisen paikallisoppaan johdolla. Illan tullen voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti ja nauttia illallisen yhdessä momista perheomisteisista ravintoloista. Kannattaa tilata "gregada", joka on tyypillinen Hvarilainen kala-annos.

Päivä 3: Hvar – Korčula

Kolmantena päivänä jatkamme matkaa kohti Korčulan saarta. Matkalla pysähdymme uimatauolle rauhalliseen poukamaan. Iltapäivällä saavumme Korčulan kaupunkiin, joka on perinteinen Dalmatian alueen keskiaikainen kaupunki punaisine tiilikattoineen ja mukulakivikatuineen. Täällä sijaitsee myös Marco Polon syntymäkoti.

Kaupungin keskustassa on St. Markuksen katedraali, joka on rakennettu kalkkikivestä ja on täynnä kauniita yksityiskohtia. Tapaamme täällä englanninkielisen paikallisoppaan, joka näyttää meille alueen nähtävyyksiä. Satamassa on viihtyisiä ravintoloita, joissa voit nauttia illalliseksi herkullisia äyriäisannoksia tai lammaspataa.

Päivä 4: Korčula – Dubrovnik

Aamulla jatkamme matkaa Korčulan saarelta kohti Dubrovnikia. Matkalla on mahdollisuus nauttia auringosta, uida ja syödä lounasta laivalla. Tapaamme Dubrovnikissa englanninkielisen oppaan, joka vie meidät kaupunkikierrokselle. Sinulla on ilta aikaa tutustua Dubrovnikiin omatoimisesti. Kannattaa käydä tutustumassa kaupungin ympäröivään muuriin, joka on tuttu suositusta tv-sarjasta Game of Thronesista. Bussi takaisin satamaan lähtee illan aikana, mutta voit halutessasi jäädä kaupunkiin illalliselle ja palata Gruz-satamaan taksilla.

Dubrovnikin kaupunki
Luostari St. Maryn saarella

Päivä 5: Dubrovnik – Elaphitin saaret – Mljetin luonnonpuisto

Laivamme matkaa kohti Mljetin saarta ja kansallispuistoa. Matkan aikana nautimme lounaan ja pysähdymme virkistävälle uimatauolle Elafitin saarelle. Saavumme Mljetiin, jossa meitä odottaa kaunis ja monipuolinen luonto. Voit kiertää saarta kävellen. Kannattaa myös tutustua St. Maryn saarella sijaitsevaan 1200-luvulla rakennettuun benediktiiniluostariin.

Päivä 6: Mljetin luonnonpuisto – Pučisča

Jatkamme matkaa takaisin Bracin saarelle, mutta tällä kertaa Pučisčaan, joka sijaitsee saaren pohjoispuolella. Kolme laaksoa kohtaa Pučisčassa, ja kylä on tunnettu muun muassa hohtavan valkoisista kivirakennuksistaan ja kivilouhoksistaan. Täällä sijaitsee Kroatian ainoa kaivosalan koulu. Alueelta on louhittu kiveä jopa Valkoisen talon pylväisiin. Illan aikana sinulla on aikaa tutustua Pučisčaan omatoimisesti.

Päivä 7: Makarska – Pučisča – Split

Makarskan jälkeen on aika risteillä kohti Bračia - tällä kertaa pysähdyksellä Pučisčassa saaren pohjoisosassa. Pučisčan alueella kolme laaksoa kohtaavat, jolle on ominaista maalaismainen tunnelma. Pučisča on tunnettu louhoksistaan, ja kaupungissa on kalkkikivikaivoskoulu. Kiviä on haettu myös Valkoisen talon ja Wienin parlamentin pilareille Pučisčasta.

Tämän jälkeen jatkamme kohti Splitin kaupunkia ja nautimme samalla lounasta laivalla. Split on Kroatian kolmanneksi suurin kaupunki, ja on yli 1700 vuotta vanha. Splitin vanha kaupunki on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kannattaa käydä tutustumassa Diocletianuksen palatsiin, ja voit nauttia jotain purtavaa satamakadun varrella sijaitsevissa ravintoloissa. Pääsemme tutustumaan kaupungin historiallisiin nähtävyyksiin englanninkielisen paikallisoppaan pitämän kaupunkikierroksen aikana. Splitissä on monia hyvä ravintoloita, joissa voit nauttia illallisen. Laiva on viimeisen yön Splitin satamassa.

Aamiaisen jälkeen on aika kirjautua ulos laivalta. Jos olet varannut risteilyn jatkoksi rantaloman Kroatiassa, siirryt valitsemaasi hotellin. Jos odotat lentoa Suomeen risteilyn jälkeen, voit jättää matkatavarat joko laivalle tai sataman matkatavarasäilytykseen siihen asti, että lähdet lentokentälle. Huomioithan, että muutokset ovat mahdollisia ohjelman sisällössä, mikäli kapteeni näkee tämän tarpeellisena.

Splitin kaupunki