Päiväohjelma M/S Swallow

Päivä 1: Split

Saaristoristeily lähtee ja saapuu Splitin kauniiseen satamakaupunkiin. Jos saavut Splitiin varhain, voit säilyttää matkatavaroitasi laivalla. Voit halutessasi käydä kahvilla Splitin satamakadulla tai vierailla Diokletianuksen palatsissa. Tervetulotilaisuus pidetään laivalla klo 19.00, ja illallinen tarjoillaan klo 19.30. Jos saavut Splitiin 19.30 jälkeen, voit syödä laivalla kylmän välipalan.

Päivä 2: Split – Bol – Hvarin kaupunki

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Bracin saarta. Bolissa sinulla on aikaa kävellä pitkin kapeita kujia, juoda kuppi kahvia, tai mennä uimaan Kroatian tunnetuimmalle rannalle - Zlatni Ratiin. Lounas tarjoillaan laivalla, jonka jälkeen matka jatkuu kohti naapurisaari Hvaria.

Hvarin saari
Luostari St. Maryn saarella

Lounas tarjoillaan laivalla, jonka jälkeen matka jatkuu kohti naapurisaari Hvaria. Hvar on yksi Kroatian suurimmista saarista. Hvarin kaupungissa voit ihailla keskiaikaisia rakennuksia ja nauttia kiehtovasta tunnelmasta. Tutustumme kaupunkiin kävelykierroksella englanninkielisen paikallisoppaan johdolla.

Illan tullen voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti ja nauttia illallisen yhdessä momista perheomisteisista ravintoloista. Kannattaa tilata "gregada", joka on tyypillinen Hvarilainen kala-annos.

Päivä 3: Hvarin kaupunki – Mljetin luonnonpuisto

Laivamme matkaa kohti Mljetin saarta. Matkan aikana ohitamme Korčulan saaren ja pysähdymme virkistävälle uimatauolle suoraan laivasta. Saavumme iltapäivällä Mljetiin, jossa meitä odottaa kaunis ja monipuolinen luonto. Voit kiertää saarta kävellen. Kannattaa myös tutustua St. Maryn saarella sijaitsevaan 1200-luvulla rakennettuun benediktiiniluostariin. Illalla kapteeni toivottaa meidät tervetulleeksi laivalle nauttimaan illallisen.

Päivä 4: Mljetin luonnonpuisto – Dubrovnik

Aloitamme matkan kohti historiallista Dubrovnikia varhain aamulla. Nautimme lounaan laivalla Dubrovnikin vanhan kaupungin edustalla. Maissa tapaamme Dubrovnikissa englanninkielisen oppaan, joka vie meidät kaupunkikierrokselle. Sinulla on ilta aikaa tutustua Dubrovnikiin omatoimisesti. Kannattaa käydä tutustumassa kaupungin ympäröivään muuriin, joka on tuttu suositusta tv-sarjasta Game of Thronesista. Bussi takaisin satamaan lähtee klo 18.00, mutta voit halutessasi jäädä kaupunkiin illalliselle ja palata Gruz-satamaan taksilla.

Päivä 5: Dubrovnik – Elaphitin saari – Korčula

Viidentenä päivänä jatkamme matkaa saaristoon kohti. Ohitamme matkan aikana Elaphitin saariston, ja nautimme lounaan ja virkistävän uimatauon laivalla. Korculan kaupunkiin saavuttuamme tapaamme englanninkielisen paikallisoppaan, joka näyttää meille alueen nähtävyyksiä. Korcula on tunnettu Marco Polon synnyinpaikkana. Illalla on taas omaa aikaa, ja voit nauttia illallisen valitsemassasi ravintolassa.

Dubrovnikin kaupunki

Päivä 6: Korčula – Vis

Varhain aamulla jatkamme matkaa kohti Visin ja Biševon saaria, jotka sijaitsevat pitkällä Kroatian saaristossa. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Biševo, ja kuuluisa Blue Cave. Luola on tunnettu luontonähtävyys ja on saanut nimemsä sinisestä väristä, joka syntyy kun aurinko paistaa luolaan sisään. Paikalliset kalastajat ovat tienneet luolasta jo vuosisatojen ajan.

Matka jatkuu kohti Visin kaupunkia, johon laiva jää yöksi. Vis oli suljettu matkailijoilta vuoteen 1989 asti, ja se toimi aikanaan sotilastukikohtana entisessä Jugoslaviassa. Nyt saarella asuu noin 5000 asukasta, mutta se on pysynyt melko koskemattomana ja on erittäin viehättävä. Visillä on useita kauniita rantoja ja paljon koskematonta luontoa. Saarella vaalitaan luonnonmukaista maataloutta ja kaupungin arkkitehtuuri on säilynyt hyvin. Visin saari on nykyään tunnettu myös Mamma Mia: Here We Go Again -elokuvan kuvauspaikkana.

Päivä 7: Vis – Biševo – Split

Loman viimeisenä päivänä jatkamme kohti Splitin kaupunkia. Split on Kroatian kolmanneksi suurin kaupunki, ja on yli 1700 vuotta vanha. Splitin vanha kaupunki on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kannattaa käydä tutustumassa Diocletianuksen palatsiin, ja voit nauttia jotain purtavaa satamakadun varrella sijaitsevissa ravintoloissa. Pääsemme tutustumaan kaupungin historiallisiin nähtävyyksiin englanninkielisen paikallisoppaan pitämän kaupunkikierroksen aikana. Splitissä on monia hyvä ravintoloita, joissa voit nauttia illallisen. Laiva on viimeisen yön Splitin satamassa.

Aamiaisen jälkeen on aika kirjautua ulos laivalta. Jos olet varannut risteilyn jatkoksi rantaloman Kroatiassa, siirryt valitsemaasi hotellin.

Splitin kaupunki