Praha, Tšekki

Tärkeää tietoa kaupunkilomista

Nyt voit vihdoin alkaa suunnittelemaan seuraavaa kaupunkilomaasi! Kun varaat kaupunkiloman Apollomatkoilta, voit itse valita haluamasi lennot, hotellin ja matkan pituuden. Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa kaupunkilomia koskien. 

Useimmat maat ovat poistaneet Covid-19 liittyvät maahantulovaatimukset ja matkustaminen on nyt helppoa ja kätevää. Euroopassa matkustettaessa ei vaadita kasvomaskin käyttöä lentokoneessa tai lentokentillä. Tiettyjä lentoasemia varten voi kuitenkin olla joitakin poikkeuksia, ja joissakin EU:n ulkopuolisissa maissa, lentokentillä ja -yhtiöillä on edelleen vaatimuksia kasvomaskin käytöstä. Suosittelemme kasvomaskin pitämistä mukana matkalla.

Suosittelemme, että tarkistat aina Ulkoministeriön matkasuositukset, jotka löydät Suomi ulkomailla -sivustolta.

On myös tärkeää, että tarkistat lentoyhtiökohtaiset tiedot lentomatkaasi koskien lentoyhtiön omilta sivuilta.

Huomioithan, että joillain lentoyhtiöillä kasvomaskin käyttäminen lennon aikana on edelleen pakollista. 

Huomioithan, että maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla. Mikäli jokin vaadituista dokumenteista puuttuu tai on puutteellinen ja pääsy lennolle/maahan evätään, matkan hintaa tai aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä. Tiedot saattavat muuttua viranomaisten päätöksien ja suositusten mukaisesti. Viranomaisten matkustusohjeistukset, lentoyhtiöiden liikennemuutokset ja koronatilanne kohteissamme vaikuttavat matkustusohjelmamme muutoksiin.