Praha, Tšekki

Tärkeää tietoa kaupunkilomista

Nyt voit vihdoin alkaa suunnittelemaan seuraavaa kaupunkilomaasi! Olemme avanneet jälleen kaupunkilomiemme varaustoiminnon, jonka avulla voit itse valita haluamasi lennot, hotellin ja matkan pituuden. Vallitsevan tilanteen vuoksi olemme koonneet sinulle tärkeää tietoa matkustamista koskien tälle sivulle. Täältä löydät lisätietoa, kuinka covid-19 vaikuttaa matkakohteessasi ja kuinka pysyt parhaiten ajan tasalla.

Kuinka Covid-19 vaikuttaa minun lomamatkaani?

Monissa maissa ollaan palaamassa takaisin normaaliin elämään, mutta samaan aikaan turvallisen matkustamisen mahdollistamiseksi on tehty erilaisia sääntöjä ja rajoituksia. Tämä voi tarkoittaa muun muassa sitä, että osa ravintoloista ja kaupoista saattaa olla suljettuina tai avoinna rajoitetusti, eivätkä kaikki nähtävyyden ole välttämättä avoinna.

Pysy ajan tasalla

On tärkeää, että pysyt ajan tasalla paikallisviranomaisten määräämistä Covid-19 -ohjeistuksista. Säännöt saattavat muuttua lyhyellä aikavälillä nopeastikin tilanteen muuttuessa. 

Ota selvää tarkemmista maahantulovaatimuksista kohdemaasi suurlähetystöstä, Re-open EU ja/tai Suomi ulkomailla -sivustolta. Huomaa, että jos olet varannut matkan välilaskulla muussa maassa kuin lopullisessa määränpäässäsi, saatat joutua myös esittämään PCR-testin tai täyttämään erityiset sisäänpääsyvaatimukset. Siksi on tärkeää ottaa huomioon kaikkien maiden matkustussäännöt.

Suosittelemme, että tarkistat aina Ulkoministeriön matkasuositukset, jotka löydät Suomi ulkomailla -sivustolta.

On myös tärkeää, että tarkistat lentoyhtiökohtaiset tiedot lentomatkaasi koskien lentoyhtiön omilta sivuilta.

Huomioithan, että joillain lentoyhtiöillä kasvomaskin käyttäminen lennon aikana on edelleen pakollista. 

Huomioithan, että maahantulovaatimusten täyttyminen on matkustajan omalla vastuulla. Mikäli jokin vaadituista dokumenteista puuttuu tai on puutteellinen ja pääsy lennolle/maahan evätään, matkan hintaa tai aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä. Tiedot saattavat muuttua viranomaisten päätöksien ja suositusten mukaisesti. Viranomaisten matkustusohjeistukset, lentoyhtiöiden liikennemuutokset ja koronatilanne kohteissamme vaikuttavat matkustusohjelmamme muutoksiin.