Retket Agios Nikolaos

Koe enemmän lomallasi lähtemällä retkelle. Apollomatkojen retkillä näet ja koet kohteiden parhaat nähtävyydet. Retkillä tutustut kohteen historiaan, kulttuurin ja nähtävyyksiin helposti ja mukavasti. Retkillä on suomenkielinen, skandinaavinen tai englanninkielinen opastus. 

Retket ovat avoimia kaikille. Myös muut kuin Apollomatkojen asiakkaat voivat varata retkiä, joko sivujen tai Apollo App -sovelluksen kautta.


Knossos

Lähde retkelle kauas historiaan, aikaan, jolloin mystiset minoalaiset hallitsivat Kreetaa. Tällä saarella syntyi Euroopan ensimmäinen korkeakulttuuri, jonka keskus oli Knossoksen palatsi nykyisen Heraklionin tuntumassa. Koe vaikuttavan palatsin tunnelma samalla kun oppaamme kertoo kuuluisasta valtaistuinsalista, maailman ensimmäisestä vesiklosetista ja teorioista siitä, miksi tarunhohtoinen kulttuuri katosi niin äkkiä vuoden 1450 eaa. tienoilla.


Tämän jälkeen edessä on vierailu Kreetan pääkaupungissa Heraklionissa, jossa on mahdollisuus syödä lounasta, tehdä ostoksia, vierailla museossa tai muuten vain tutustua kaupunkiin.


Sisäänpääsy ja lounas eivät sisälly hintaan. Sisäänpääsy Knossoksen palatsiin on 16 eur/aikuinen, alle 18-vuotiaat lapset maksutta. Yli 65-vuotiaat saavat alennusta sisäänpääsystä palatsiin henkilötodistusta näyttämällä.

Aikuinen: 53 EUR
Lapsi: 26 EUR
Sylilapsi: 0 EUR
Kieli: skandinaavinen
Kesto: Kokopäivä
Lähtöpäivä: Tiistai
Varaa

Spinalonga – kaipausten saari

Vene lähtee Agios Nikolaoksesta joka sanotaan olevan yksi Kreetan kauneimmista kaupungeista. Spinalongan saari, joka on ollut niin venetsialaisten kuin turkkilaistenkin asuttama, tunnetaan kuitenkin nykyään parhaiten Euroopan viimeisimpänä leprakolonisaationa. Kävelykierroksen aikana voit kokea millaista arkea saarella on vietetty. Paluumatkalla pysähdymme Kolokitha beach rannalla missä syödään BBQ lounas ja on aikaa käydä uimassa ja nauttia auringosta.

Sisältyy hintaan: Barbeque-lounas.

Ei sisälly hintaan: Sisäänpääsy Spinalongaan, maksu paikan päällä. Hinta 8 €, lapset alle 18 v 4 €. Alennus eläkeläisille EU:n kansalaisille.

Kuvankaunis Santorini

Lähde mukaan luonnonkauniille Santoriniille, jota kutsutaan Kreikan kauneimmaksi saareksi. Saari tunnetaan erityisesti taianomaisista maisemistaan sekä upeasta värimaailmastaan, joka muodostuu valkoisista taloista, mustasta rannasta, punertavina hohtavista kivistä sekä kirkkaansinisestä merestä.

Ohjatun kierroksen jälkeen, sinulla on aikaa tutustua saareen omatoimisesti 2,5 tuntia. Pysähdy Perissan rannalle ottamaan aurinkoa ja uimaan tai tee retki saaren pääkaupunkiin Firaan. Mahdollista on myös vierailla Nea Kameni laavasaarella (vain sesonkiaikana).

Yksinkertainen aamiainen ja illallinen sisältyy hintaan.

Tämä retki on varattavissa vain matkakohteessa.

Chrissi Island

Chrissi, kreikaksi kulta, on yksi Kreetan rannikon asuttamattomista saarista. Nimensä saari on saanut kultaisesta hiekastaan, joka vie ajatukset Karibialle. Chrissillä on myös mielenkiintoinen historia - saaren asuttivat ensiksi minoalaiset, mutta se on ollut myös merirosvojen tukikohta.

Retkelle lähdetään Kreetan eteläisimmästä kaupungista Ierapetrasta, jonne matkataan bussilla. Bussista siirrytään veneen kyytiin, jolla seilataan noin 45 minuutin matka Chrissin saarelle. Perillä saarella on noin 4 tuntia aikaa tutustua omatoimisesti "Kultasaareen" ja uida. Muista ottaa retkelle mukaan snorkkeli.

Lounas ei sisälly hintaan.

Aikuinen: 66 EUR
Lapsi: 34 EUR
Sylilapsi: 0 EUR
Kieli: englanti
Kesto: Kokopäivä
Lähtöpäivä: Torstai
Varaa

Aqua Plus -vesipuisto

Ihana vesipuistoelämys pienille ja suurille. Täällä voit kokea olevasti taas lapsi! Aqua Plus-vesipuistosta löytyy kaikille omat suosikki vesiliukumäet ja perheen pienimmille puistosta löytyy leikkimaa, missä on pieniä liukumäkiä. Voit myös rentoutua Lazy Riverissä ja jos kaipaat lisää menoa, löytyy täältä hurjapäille Space Bowl, musta aukko ja Kamikaze. Puistossa on maksuttomia aurinkotuoleja ja -varjoja.

Ruoka ja juoma eivät sisälly hintaan. Vesipuistosta löytyy erilaisia ravintoloita, mistä saa ostettua ruokaa ja juomaa.

Jeeppiajelu Lassithin tasankojen ympäri

Vie perheesi jännittävälle seikkailulle tutulle Kreetan saarelle. Jeeppiajelulla pääset paikkoihin, jotka ovat hieman syrjässä pääteiltä. Matkan varrella näet valkoisia vuoren huippuja, kukoistavia oliivipuita sekä kuvankauniita kyliä. Kreetalaisten yrttien tuoksu jää leijailemaan pitkäksi aikaa. Halukkailla on aikaa myös vierailla Zeuksen luolassa. Muista pakata kamerasi mukaan, sillä ajelulla pääset näkemään henkeäsalpaavan kauniita näkymiä Lassithin tasangoista.

Ruoka sisältyy retken hintaan.