Kanada Roadtrip

British Columbia, Kanada

Hinta alk. 3498€/hlö

Päivämäärät:

30.1.-9.2.2024

29.2.-10.3.2024

Hintaan sisältyy:  

  • Meno-paluu lennot
  • Kuljetukset
  • Majoitus
  • Aamiainen
  • 8 päivän hissilippu
  • Xtravel opas

Varaa

Tietoa matkasta

Hiihtokeskuksia: 4-5 kpl

Hissejä: 50+

Rinteitä: 200+

Off-pisterinteitä: Useita!

Xtravel-opas: Kyllä

Korkein kohta: 2340 mpy

Tarvitaanko erityisvarusteita: Ei

Lumen määrä kauden aikana: 8–10 m

Harvan kuusimetsän kumpuileva maasto yhdistettynä loputtomaan lumisateeseen tekee Kanadasta lähes voittamattoman laskettelukohteen. Lunta on runsaasti, ja se yhdistettynä leikkisään maastoon on jokaisen laskettelijan unelma!


Tietoa matkasta

Koko Kanada Roadtripin konsepti perustuu tunteeseen siitä, että lähdet matkaan yhdessä samanhenkisten ystäviesi kanssa. Kaikki haluavat vain lasketella, ja sitä todellakin on luvassa 8 päivän matkan aikana. Tärkeimpänä kaikista - tällä matkalla pidetään hauskaa yhdessä!


Tietoa alueesta

Kanada ja erityisesti British Columbia tunnetaan runsaslumisista maastoistaan. Kanada Roadtrip on yksi Xtravelin suosikkimatkoista, ja matkan aikana käymme useissa British Columbian alueen parhaista hiihtokeskuksista, kuten Fernie Alpine Resortissa, Whitewater Ski Resortissa, Red Mountain Ski Resortissa, Revelstoke Mountain Resortissa ja Kicking Horse Mountain Resortissa. Näissä hiihtokeskuksissa keskitytään enemmän off-pisterinteisiin, ja "Ski Area Boundaryn" sisällä on myös paljon upeita rinteitä. Alueen hiihtokeskuksissa on loistavat puitteet lasketteluun ja suhteellisen vähän ihmisiä. Koska kyseessä on useiden hiihtokeskusten kiertomatka, suosittelemme ottamaan mukaan omat lasketteluvarusteet.


 

Majoitus & ateriat

Majoitustyyppi:

Jaettu kahden hengen huone, jossa on jaetut/erilliset queen-size-vuoteet. Yhden hengen huone voidaan järjestää lisämaksusta pyydettäessä.

Ateriat:

Aamiainen sisältyy hintaan, ja se tarjotaan hotellissa.

Lounas ja päivällinen ovat omakustanteisia.

Lounaat syömme yhdessä rinteessä. Usein hiihtokeskuksissa on useampia ravintoloita valittavana. Kanadan erikoisuus on hampurilaiset, mutta toki muitakin vaihtoehtoja löytyy!

Oppailta saat parhaat vinkit illallisia varten, ja minibusseilla pääset helposti alueen parhaisiin ravintoloihin!

Esimerkki hotellihuoneesta:

Kuljetukset

Kuljetukset:

  • 2 tilavaa ''Canadian size'' -ajoneuvoa
  • Pakkaa varusteet pehmeisiin pusseihin logistiikan helpottamiseksi.
  • Matka-aika eri paikkojen välillä on 2-4 tuntia

Ohjelma

1. päivä: Saapuminen Calgaryyn - Tapaat Xtravel-oppaasi lentokentällä, jonka jälkeen noustaan minibussin kyytiin ja suunnataan kohti Fernietä.

Päivät 2-3: Lämmittelyt ja puuterihankien metsästys Fernie Alpine Resortissa. Vinkki! Catskiing saatavilla tilauksesta, pyydä lisätietoja!

Päivä 4-6: Siirrymme seuraavaan kohteeseen, Nelsoniin. Valittavana on Whitewater Ski Resort ja Redmountain Ski Resort.

Päivä 7-8: On aika nostaa tasoa ja suunnata kohti kuuluisaa Revelstokea!

9. päivä: Kaksi viimeistä yötä vietetään Goldenissa ja rock-n-roll-päivä Kicking Horse Mountain Resortissa.

10. päivä: Kotimatkalle!

Hyvä tietää

Passi: Muista varmistaa, että passisi on voimassa koko oleskelusi aikana, ja että varauksessa oleva nimesi kirjoitetaan kuten passissa.

Viisumi: Kanadaan tarvitaan viisumi. Viisumuhakemus on niin sanottu eTA (Electronic Travel Authorisation). Viisumi maksaa 7 CAD. Lisätietoja hakemuksen tekemisestä sekä tietoa viisumi- ja maahantulosäännöksistä saat täältä.

Ulkoministeriö: Tarkista ulkoasianministeriön verkkosivuilta päivitetyt tiedot ja suositukset Kanadaan matkustamisesta.

Sähkö: 110 V ja samat pistorasiat kuin Yhdysvalloissa. 

Valuutta: Kanadassa käytetään Kanadan dollaria. 1 EUR on noin 1,49 CAD (tarkastettu 27.11.2023). Tarkista nykyinen valuuttakurssi täältä.

Vaikeustaso

Saadaksesi matkasta kaiken irti, tulee sinun hallita vapaalasku ja irtonaisessa lumessa laskettelu. Matkaa ei suositella aloittelijoille.

Sinun on oltava vähintään 16-vuotias ja vanhemman tai huoltajan seurassa voidaksesi osallistua näille matkoille.

Varusteet

Pakolliset varusteet: Matkalla lasketellaan maastossa. Lumivyörypakkaus, sisältäen lapion, sondin ja piipparin.

Tuo omat varusteesi: Lasketteluvarusteet sisältyvät lentolippuusi. Suosittelemme ottamaan mukaan omat varusteet, sillä varusteiden vuokraus paikan päällä voi olla hankalaa.


 

Fatmap

Hyvä 3D-työkalu tutustuaksesi alueeseen.

Sääennuste

Haluatko tietää viimeisimmän sääennusteen Fernieen? Täältä löydät myös lumihistoriatiedot. 

Rinnekartta

Alueen kartta 


Xtravel-oppaat


 

Xtravel-oppaamme pitävät sinusta huolta koko matkan ajan. Oppaamme varmistavat parhaat laskupaikat alueella, ja oppaat päättävät päivän laskupaikat sääennusteiden ja omien tietojensa mukaan. 


Tietoa British Columbiasta


British Columbia on yksi Kanadan tunnetuimmista laskettelualueista, josta löytyy useita eri hiihtokeskuksia. Provinssin monipuolinen maantiede vuorijonoineen ja järvineen sekä ainutlaatuinen sijainti lähellä Tyyntä valtamerta tarjoavat poikkeuksellisen hyvät olosuhteet lasketteluun ja lumilautailuun. Harvoissa paikoissa voidaan ylpeillä sillä, että kauden aikana sataa jopa 10 metriä lunta!

Yksi alueen suosituimmista hiihtokeskuksia on Revelstoke Mountain Resort, joka sijaitsee Vancouverin ja Calgaryn välissä. Revelstoke Mountain Resortissa ei ehkä määrällisesti ole eniten rinteitä ja hissejä, mutta enemmän kuin tarpeeksi, ja laadultaan todellista maailmanluokkaa.