Plakiaksen ranta, Kreeta

Plakiaksen lähialueiden rannat

Yksi Plakiaksen parhaimmista puolista on alueen rannat, joilla kaikilla on oma tunnelmansa. Löydä oma suosikkirantasi! Täällä voit lukea lisää vierailun arvoisista rannoista.

Plakias Beach

Plakiaksen ranta on yksi Kreetan pisimmistä rannoista, joka koostuu pikkukivistä ja pehmeästä hiekasta. Vesi on kirkasta ja ranta on loivasti syvenevä, joten se soveltuu loistavasti lapsiperheille. Rannalla on harvoin ruuhkaa, täällä saat viettää leppoisia rantapäiviä omassa rauhassa. Kävelykadun päässä on nudistinen ranta, jota pidetään yhtenä maailman kahdestatoista parhaasta nudistirannasta!

Souda Beach

Soudan ranta sijaitsee kauniilla paikalla, vuorien ja vehreiden pensaiden ja puiden ympäröimänä. Kalliot suojaavat rantaa suuremmilta aalloilta, joten uimavedet ovat täällä rauhaisat. Mikäli nälkä yllättää kesken rantapäivän, on rannan toisessa päässä tavernoja. Ranta on suosittu myös nudistien keskuudessa, mutta pitkällä ja leveällä rannalla on tilaa kaikille.

Agios Pavlovin rantadyynit

Agios Pavlovin hiekkadyynit

Agios Pavlovin hiekkadyynit ovat Rethymnonin alueen vähemmän tunnettuja helmiä. Täällä sinua odottaa luonnonkaunis ja majesteettinen maisema jättimäisine hiekkadyyneineen. Rannan suuren koon vuoksi täällä ei ole ruuhkaista ja kristallinkirkkaat merivedet soveltuvat hyvin snorklaamiseen. 

Damnoni Beach

Damnoni Beach on 500 metriä pitkä ranta, joka sijaitsee samannimisessä kylässä kauniin luonnon helmassa. Ranta koostuu enimmäkseen hiekasta ja vesi on kristallinkirkasta, mutta ranta syvenee nopeasti. Läntisellä puolella on suuri vesistö ja pittoreski pieni silta. Voit vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja Damnoni Beachin suuremmalta puolelta, täällä on myös muutamia rantaravintoloita, suihkuja ja vessoja. Mikäli haluat kokeilla jotain vauhdikasta, on täällä lisäksi monipuolinen tarjonta vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua ja vesihiihtoa.

Prevelin ranta, Kreeta

Prevelin ranta

Plakiaksen matkan aikana sinun tulee vierailla kuuluisalla Prevelin rannalla, jota kutsutaan myös nimillä Lake Preveli ja Phoenix. Ranta sijaitsee noin 10 kilometriä Plakiaksen ulkopuolella ja täällä on paljon nähtävää; Prevelin ranta sijaitsee Kourtaliotiksen rotkon alkupäässä, josta alkaa joki "the Great River". Kallioseinämät ovat melkein 600 metriä korkeat, kolmen kilometrin pituinen rotko on alueen tunnetuin luonnonilmiö.

Mikäli upea rotko ei ole tarpeeksi, kasvaa täällä myös luonnollinen Theophrastus -palmumetsä, joita on vain Kreetalla. Palmut kasvavat joen molemmin puolin, jolloin tunnet olevasi kuin tropiikissa. Joidenkin ihmisten mielestä näköalat ovat jopa upeammat kuin itse ranta!

Rentoudu palmupuiden varjossa, kävele pitkin joen vartta, istahda nauttimaan ruoasta pieneen tavernaan ja pulahda uimaan kristallinkirkkaaseen mereen. Lämpötila saattaa olla hieman viileämpi, kuin muualla Kreetalla the Great Riverin virratessa mereen täällä. Ranta on sorainen, pohjassa kiviä.

Prevelin rannalle kuljetaan tavallisimmin autolla, jolloin loppuosa kävellään jyrkkiä ja pitkiä portaita alas. Huomioithan, että tämä voi olla haastavaa lapsille ja vanhemmille matkustajille. Helpoiten rannalle pääsee veneellä Plakiaksesta tai Agia Galinista.

Klisidin ranta

Klisidi on pieni, hieman etäämmällä sijaitseva ranta, joka on suosittu erityisesti nudistien keskuudessa. Rannalle pääsy ei ole aivan helppoa, vaan rannalle päästäkseksi sinun tulee kiivetä tänne. Tästä syystä emme suosittele flip flopeja!

Schinarian ranta

Schinaria on pieni ranta, joka koostuu hiekasta ja pikkukivistä. Vesi on täällä syvää ja kristallinkirkasta. Luonto kukoistaa täällä ja rannalla pieniä makean veden lampia, joiden vesi on peräisin Kouropa-vuoren lähteistä. Lampia ympäröi vehreä kasvillisuus, jolloin maisema saa mieleen tropiikin. Ranta on suosittu myös sukeltajien keskuudessa ja täällä sijaitseekin sukelluskeskus.

Kalypson vuono

Kalypson vuono muodostuu kahden valtavan kallion välille ja se toimikin aikoinaan merirosvojen piilopaikkana. Täällä voit viettää rantapäivää kaikessa rauhassa, sillä ranta on vain noin kaksi metriä leveä ja vesi syvenee nopeasti. Kristallinkirkkaat, syvät vedet soveltuvat täydellisesti snorklaamiseen ja täällä on mahdollisuus ottaa myös sukellustunteja.

Kalypson lahti, Kreeta

Triopetran ranta

Triopetran ranta sijaitsee Siderotaksen vuoren juurella, tänne pääset helpoiten autolla. Triopetra koostuu oikeastaan kahdesta rannasta, joita erottaa pieni puolisaari. Merellä, puolisaaren reunalla, on kolme vaikuttavaa kalliota - tästä on syntynyt nimi Triopetra, "kolme kalliota". 

Ensimmäinen ranta on tunnettu "Pikku Triopetrana" tai nimellä Koumado ja se on eteläisin kolmesta kalliosta. Rannan toisessa päässä virtaa pieni Akoumianoksen joki, joka erottaa Pikku Triopetran kauniista Agios Pavloksen rannasta. Pikku Triopetralla on muutamia tavernoja ja aurinkovarjoja vuokrattavissa. Täällä on lisäksi pieni satama, jossa voit vierailla pienessä, korkeammalla mäellä sijaitsevalla kappelilla.

Läntinen Triopetra

Triopetran pääkaupunkia kutsutaan nimellä ”Läntinen Triopetra" tai  Chatzi, ja se sijaitsee kolmen kallion läntisessä osassa. Täällä voit nauttia pehmeästä hiekasta ja kristallinkirkkaista vesistä. Rannalla on hieman tuulisempaa ja aallot korkeampia, mutta sen sijaan auringonlasku on vangitsevan kaunis. Täällä on monipuolisempi tarjonta tavernoja ja aurinkovarjoja, kuin Pikku Triopetralla.

Frangokastello

Alueen yksi tunnetuimmista rannoista on Frangokastello, joka sijaitsee kuuluisan, samannimisen linnan vierellä. Täällä nautit ihanasta hiekkarannasta ja turkoosinsinisestä vedestä – täydellistä lapsiperheille.

Ammoudi Beach

Ammoudi Beach, joka sijaitsee noin 4 kilometriä Plakiaksen ulkopuolella, on kaunis valkea hiekka- ja kiviranta. Kirkasvetinen ranta on suosittu sukeltajien keskuudessa, ja rannalta löytyy jopa sukelluskeskus. Rannalla on vuokrattavia aurinkovarjoja, mutta alueella on myös puita, joiden katveessa voit käydä vilvoittelemassa. Rannalla on myös muutamia tavernoita, joissa voit nauttia välipalaa tai lounasta. 

Ammoudaki Beach

Ammoudaki Beach on yksi Plakiasta lähimpänä olevista rannoista, ja se on myös yksi pienimmistä ja piilotetuimmista. Rannalta löytyy vuokrattavana aurinkotuoleja ja -varjoja, ja ravintoloita löytyy noin 10 minuutin kävelymatkan päästä. Ammoudaki Beach on myös varsin suosittu nudistien keskuudessa, joten älä ihmettele sitä, että suurin osa vierailijoista on jättänyt uima-asunsa kotiin.