Tekemistä Kalymnokselle

Kalymnos on eniten tunnettu pesusienistään, hunajastaan ja kiipeilymahdollisuuksistaan, mutta saarella on myös paljon muuta tehtävää. Vieraile Agios Savvasin nunnaluostarissa, joka on yksi Kalymnoksen mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä, käy tervehtimässä ''the Lady of Kalymnosta'' arkeologisessa museossa tai tee hauska veneretki Telendokselle. Lue lisää vinkkejä Kalymnokselle!

Agios Savvas

Korkealla kalliolla Kalymnoksen yläpuolella seisoo Agios Savvasin nunnaluostari. Luostari on ehkäpä saaren kiinnostavin nähtävyys, joka on koristeltu lattiasta kattoon. Luostari on nimetty pyhimys Agios Savvasin mukaan, jonka on kerrottu parantavan ihmisten vakaviakin sairauksia. Kirkon sisällä on myös hänen arkkunsa, joka on tehty hopeasta. 

Spiti Kalymnos

Jos haluat tietää miten kreikkalaiset elivät 100 vuotta sitten, kannattaa vierailla Spiti Kalymnoksen kansanmuseossa. Kalymnoksen asukkaat ovat auttaneet ja keränneet erilaisia vanhoja esineitä yhteen, ja luoneet museoon paikallisen kreikkalaisen kodin. Museossa on myös pieni kauppa, josta voit ostaa esimerkiksi mausteita. 

Pothia

Pothiassa voit tehdä rentouttavan iltakävelyn sataman lähettyvillä. Samalla alueella on myös paljon pieniä kauppoja. 

Agios Savvas

Vuorikiipeilyä Kalymnoksella

Jos haluat jännitystä päivääsi, suosittelemme kokeilemaan vuorikiipeilyä Kalymnoksella. Täältä löydät monia hyviä kiipeilypaikkoja, ja eritysesti keväällä ja syksyllä monet ihmiset saapuvat paikalle kiipeilemään. 

Arkeologinen museo

Jos olet kiinnostunut historiasta ja vanhoista esineistä, Pothian museo on loistava vaihtoehto. Koe upeat antiikkiesineet 5300 luvulta eaa., joista tunnetuin on suuri naista kuvaava pronssipatsas 100-luvulta eaa. Patsasta kutsutaan nimellä "the Lady of Kalymnos", ja se löytyi merestä Kalymnoksen ulkopuolelta vuonna 1994.

Veneretki Telendosiin

Jos etsit rauhaa ja hiljaisuutta, ja haluat kulkea historiassa taaksepäin muutaman sata vuotta, tee veneretki Telendokselle. Matka Myrtieksen kylästä kestää vain viisi minuuttia. Saarella ei ole juuri ollenkaan liikennettä, joten voit takuulla viettää täällä rauhallisen iltapäivän tai illan. 

Vuokraa skootteri tai auto

Kalymnoksen saari on suurempi miltä se vaikuttaa, joten autolla tai skootterilla voit tutkia saaren tuntemattomampia osia. Voit esimerkiksi ajaa ylös vuorille ihastelemaan mahtavia maisemia, tai käydä pienessä Vathisin kylässä syömässä. Vathissa on myös Citrus Valley, jossa kasvatetaan appelsiineja ja sitruunoita. 

Vedenalainen museo Vlichadassa

Stavros on yli 70-vuotias mies, joka on elänyt pitkän ja jännittävän elämän. Elämänsä aikana hän on sukeltanut Kalymnoksen etelärannikolla, ja kerännyt löydöksensä museoon Vlichadaan. Täältä löytyy mm. koralleja, kaloja ja esineitä minolaisen kulttuurin ajoilta.