Näköalapaikka Reykjavikissa

Mitä tehdä Reykjavikissa?

Huolimatta pienestä koostaan, Reykjavik on täynnä tehtävää ja nähtävää. Nauti upeasta luonnosta, museoiden valikoimasta, oopperasta, nähtävyyksistä ja hauskoista aktiviteeteista. 

Hallgrímskirkja – Islannin tunnetuin kirkko

Hulppea Hallgrímskirkjan kirkko, joka kohoaa korkeimmillaan 73 metrin korkeuteen, on näkyvillä lähes kaikkialta Reykjavikin kaupungista. Kirkkoa pidetään Reykjavikin tunnetuimpana nähtävyytenä, jonka on suunnitellut arkkitehti Guðjón Samúelsson. Hallgrímskirkjaa pidetään yhtenä kaupungin kansallismonumenttina, ja se rakennettiin Hallgrímur Péturssonin muistoksi. Sen rakentaminen kesti lähes 20 vuotta, ja se valmistui vuonna 1986. Kirkontornista odottavat upeat maisemat Reykjavikin ylle!

Reykjavikin jazz-festivaalit

Kerran vuodessa Reykjavikin kadut täyttyvät jazz-musiikin ystävistä jazz-festivaalien aikaan. Festivaalit on järjestetty vuosittain vuodesta 1990 lähtien, ja niillä esiintyy niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin lahjakkuuksia. Yleensä jazz-festivaalit järjestetään syksyllä, ja esimerkiksi tulevat vuoden 2019 festivaalit järjestetään 4-8. syyskuuta. 

Hallgrímskirkja Islannissa
Museo Perlan Reykjavikissa

Reykjavikin museot

Museoiden ystävien kalenteri täyttyy Reykjavikissa hyvinkin nopeasti. Jos haluat nähdä kuinka islantilaiset asuivat aikoinaan, kannattaa käydä Árbæjarsafn:in ulkoilmamuseossa. Museo sijaitsee hieman kaupungin keskustan ulkopuolella, ja koostuu vanhoista puutaloista ja muista vanhemmista rakennuksista. Museo Perlanissa opit lisää Islannin rikkaasta luonnosta, eläimistöstä, tulivuorista ja jäätiköstä. Museon ulkoilmaterassilta on näkymät koko Reykjavikin ylitse. Yksi Perlan kohokohdista on lumesta ja tuhkasta tehty jääluola. Luola on sata metriä korkea ja sen rakentamiseen on käytetty yli 350 tonnia lunta. 

Myös Islannin kansallismuseossa pääset näkemään muinaiselämää Islannissa. Luvassa on todellinen sekoitus menneisyyttä, nykypäivää ja tulevaisuutta, ja museossa keskitytään Islannin yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Museo on ollut avoinna jo vuodesta 1863 saakka. Taidetta rakastaville suosittelemme taidemuseota nimeltä Reykjavík Art Museum Ásmundarsafn, joka oli islantilaisen kuvanveistäjä Ásmundur Sveinssonsin koti ja työpaikka.

Reykjavikin ooppera

Oopperanäytös on elämys, jota et varmasti unohda koskaan. Jos et kuitenkaan halua nähdä itse esitystä, voit silti käydä vierailemassa mahtavassa Harpan oopperatalossa. Rakennusprosessi alkoi jo vuonna 2007, mutta rakennusprosessi keskeytyi Islannin talouskriisin vuoksi. Työt jatkuivat vuonna 2009, ja valmistui vihdoin vuonna 2011. Harpa on voittanut Mies van der Rohe -palkinnon arkkitehtuuristaan, joka kunnioittaa Islannin luontoa. Talvisin rakennusta koristavat upeat valot, jotka kuvaavat revontulia. Jos haluat lähteä katsomaan oopperaesitystä, voit ostaa liput helposti Harpan kotisivuilta.

Reykjavikin vanha kaupunki

Pienen pientä osaa Reykjavikin kaupungista kutsutaan vanhaksi kaupungiksi. Kyseinen alue sijaitsee sataman ja Tjörnin järven välissä, ja sitä kutsutaan usein myös Reykjavikin sydämeksi. Vanha kaupunki on tunnettu värikkäistä, vieri viereen rakennetuista puutaloistaan. Vanhan kaupungin torilla, joka on nimeltään Austurvöllur, on useita kahviloita ja viheralueita. Täällä voit istua alas, nauttia kupposen kahvia ja nauttia ympärilläsi olevista maisemista ja ihmisten vilinästä!

Katso lisää vinkkejä Reykjavikiin