Amsterdamin museot

Amsterdamin parhaat museot

Amsterdam on todellinen kulttuurin keskus, josta löytyy museoita jokaiseen makuun. Muutamia tunnettuja esimerkkejä ovat esimerkiksi van Goghin museo, Rijksmuseum ja Anne Frankin museo. Monet museoista sijaitsevat Museumpleinin alueen lähettyvillä. 

Rijksmuseum

Ylistetty Rijksmuseum voidaan rinnastaa esimerkiksi Suomen kansallismuseoon. Museo avattiin 1800-luvulla, ja sieltä löytyy ensisijaisesti hollantilaisia taideteoksia 1600-luvulta. Rijksmuseetsin tunnetuin taideteos on Yövartio, jonka on tehnyt tunnettu taidemaalari Rembrandt. Museon aukioloajat ja hinnaston löydät Rijksmuseumin kotisivuilta.  

Osoite: Museumstraat 1

Van Gogh-museo

Van Gogh-museo Amsterdamissa on hollantilaisen taiteilija Vincent van Goghin museo, joka avattiin vuonna 1973, ja museossa on maailman suurin valikoima kyseisen taiteilijan töitä. Hänen töidensä lisäksi museossa on myös muiden taiteilijoiden töitä, jotka tekivät aktiivisesti töitä hänen aikanaan. Täältä löydät lisätietoa museosta. 

Osoite: Museumplein 6

Rembrandtin talo

Rembrandt van Rijnon yksi kaikkein aikojen tunnetuin taiteilija Alankomaissa. Hänen vanha talonsa sijaitsee osoitteessa Jodenbreestraat 4, ja taloa kutsutaankin nykyään nimellä Rembrandtin talo. Talossa, joka on restauroitu näyttämään 1600-luvun rakennukselta, voit ihastella kyseisen taiteilijan kädenjälkeä. Lue lisää museosta ja sen historiasta täältä

Osoite: Jodenbreestraat 4

Stedelijk Museum

Amsterdamin kaupunginmuseo on nimeltään Stedelijk Museum, ja se on omistettu modernille taiteelle ja designille. Museossa on yksi Euroopan suurimmista taidekokoelmista, ja se sijaitsee modernissa, vuonna 2012 remontoidussa rakennuksessa. Museon kotisivuilta voit tarkistaa tämän hetkiset näyttelyt. 

Osoite: Museumplein 10

Anne Frankin talo

Toinen maailmankuulu museo on tietysti Anne Frankin talo, josta voit lukea lisää täältä.