Amsterdamin nähtävyydet

Amsterdamin nähtävyydet

Amsterdamista löydät paljon nähtävää jokaiseen makuun – piditpä sitten kauniista taideteoksista tai kävelyretkistä pittoreskeilla pikkukujilla, löydät täältä varmasti omat suosikkisi! 

Yhdeksän katua

De Negen Straatjes (yhdeksän katua) on aito ja viehättävä asuinalue Amsterdamissa. Kuten nimikin kertoo, alue koostuu yhdeksästä kadusta, jotka ovat kaikki lähellä kanaalia. Alue levittäytyy Raadhuisstraatin ja Leidsegrachtin välille, ja täältä löydät erilaisia vaihtoehtoja ostoksille ja ruokailulle. Paras tapa kokea alue on vain lähteä tutkimaan sen tarjontaa, ja vaeltamaan pitkin yhdeksää katua! Talot yhdeksän kadun lähellä ovat peräisin 1700-luvulta. Alueella sijaitsevien katujen nimet ovat Reestraat, Hart Street, Gasthuismolensteeg, Berenstraat, Wolvenstraat Old Spiegelstraat, Runstraat, Huidenstraat ja bred Heisteeg. Kaduilla odottavat mukavat kahvilat, baarit, galleriat ja pienet putiikit, joissa on usein jonkinlainen oma teemansa. Täältä löydät esimerkiksi Tandenwinkelin, eli putiikin, joka myy vain hampaisiin liittyviä tuotteita. Alueen lähin raitiovaunupysäkki on nimeltään Spui.

amsterdam_vondelpark

Vondelpark – Amsterdamin suurin puisto 

Vondelpark on Amsterdamin suurin puisto, ja myös tunnetuin puisto koko Alankomaissa. Noin kymmenen miljoonaa ihmistä vierailee puistossa joka vuosi. Täällä voit nauttia eväsretkistä, kuunnella live-musiikkia, pyöräillä tai vain rentoutua nurmikolla. Puistossa on myös muutama kahvila, joissa voit syödä nälän yllättäessä. 

Kuninkaan linna

Keskellä Amsterdamia, tunnetulla Daamin torilla, sijaitsee Amsterdamin kuninkaanlinna. Linna rakennettiin alunperin kaupungintaloksi 1600-luvulla, ja 1800-luvulla siitä tuli virallisesti kuninkaanlinna. Nykyään kuninkaallinen perhe käyttää linnaa valtion vierailuihin ja muihin työhön liittyviin asioihin. Loput ajasta linna on avoinna yleisölle. Kuninkaanlinnan aukioloajat löydät täältä

Anne Frankin talo

Anne Frankin talo on yksi Amsterdamin tunnetuimmista nähtävyyksistä – eikä epäilystäkään miksi. Toisen maailmansodan aikaan Anne Frank perheineen asui osoitteessa Prinsengracht 263, Amsterdamissa. Hänen päiväkirjamerkintänsä kahden vuoden ajalta antavat hyvän kuvan juutalaisten kohtelusta 1900-luvun alkupuolella, ja päiväkirjasta onkin tullut historiallisesti tunnettu teos.Nykyään perheen koti toimii museona, jossa vierailee yli 10 000 ihmistä joka vuosi. BLippuja voit ostaa museon kotisivuilta, täältä löydät myös aukioloajat. 

Amsterdamin museot

Amsterdamissa on paljon museoita, ja erityisesti taidemuseoita. Täältä voit lukea lisää Amsterdamin museoista.