Gaudín puisto Barcelonassa

Miksi matkustaa Barcelonaan?

Barcelonan kaupunkiin on helppo ihastua, ja yksi kaupungin valttikorteista on se, että kaikki tarvittava sijaitsee vain lyhyen matkan päässä. Täältä löydät lisää tietoa Barcelonasta, sen hintatasosta, mistä kaupunki on tunnettu ja milloin Barcelonaan kannattaa matkustaa.

Kaupunki, jonne haluaa palata aina uudestaan ja uudestaan

Monet jotka matkustavat Barcelonaan ihastuvat kaupunkiin niin, että palaavat paikalle aina uudestaan ja uudestaan. Barcelonasta löytyy aina jotakin uutta, ja sen tunnelmaan ei ehkä koskaan kyllästy. Aivan kuten muissa suurissa kaupungeissa kuten Lontoossa ja New Yorkissa, kaupungin ainutlaatuinen syke on koettava paikan päällä.

Mitä ikinä Barcelonassa teetkään, hyvä fiilis on jatkuvasti läsnä – ostit sitten tuoreita, vastapuristettuja mehuja La Boquerian ruokamarkkinoilta, tai kenties nautit ostoskatujen valikoimasta, Barri Gòticin vanhojejn kujien tunnelmasta tai rauhallisista rantapäivistä.

Joka kulman takaa löytyy uusi tapas-baari, ja iltapäivisin paikalliset kerääntyvät viettämään siestaa pinchojen ja hyvin juomien ääreen. Iltaisin ei ole lainkaan tavatonta löytää esimerkiksi pianon soittajaa keskeltä keskustoria, tai kitaraa soittavia katumuusikoita pieniltä kujilta. Kaiva taskustasi muutama euron kolikko, osta lasi kuohuvaa ja nauti ympäristöstäsi! 

Barcelona, Espanja
Hotelli Barceloneta

Milloin Barcelonaan kannattaa matkustaa?

Kun mietit matkasi ajankohtaa, kannattaa mietiä mikä päivälämpötila olisi itsellesi sopiva. Huhti-toukokuussa lämpötila on noin 17-20 astetta, kun taas kesäkuusta syyskuuhun lämpötila kohoaa 24-28 asteeseen. Jopa loka-marraskuussa Barcelonassa on suhteellisen lämmin, noin 15-20 astetta. 

Barcelona on kuitenkin erinomainen lomakohde vuoden ympäri. Talvisin kaupungissa on huomattavasti lämpimämpää kuin Suomessa, ja talvilomalla voit keskittyä enemmän shoppailuun, museoihin ja hyvään ruokaan. Kesäisin kaupungin valttikorttina ovat pitkät hiekkarannat, Välimeren lämpö ja retkimahdollisuudet läheisiin rannikkokaupunkeihin.

Espanjalaiset viettävät siestaa usein kello 15-17, ja tämä korostuu erityisesti kuumina kesäkuukausina. Espanjalaiset itse lomailevat heinäkuun lopussa ja elokuussa.

Mistä Barcelona on tunnettu?

Barcelona on tunnettu taiteellisista mestariteoksistaan kuten Sagrada Familia ja Park Güell, kuten myös monista rannoistaan, Camp Noun jalkapalloareenasta ja vehreistä puistoista. Kaupungista löytyy paljon vaihtoehtoja jokaiseen makuun!

Oletko matkustamassa Barcelonaan ensimmäistä kertaa? Käy tutustumassa ainakin tunnettuihin maamerkkeihin kuten Arc de Triomf, La Ramblan ostoskatu sekä La Boquerian ruokamarkkinoihin. Barri Gòticin, eli goottilaisen korttelin, kaupunginosassa on viihtyisiä pikkukujia tutkittavaksi. 

Jos matkustat Barcelonaan lasten kanssa, voitte käydä esimerkiksi Espanjan vanhimmassa huvipuistossa, joka sijaitsee Tibidabon lähellä, tai Barcelonan eläintarhassa. Nova Icária Beach on suosittu ranta lapsiperheiden keskuudessa, kun taas Platja de la Barceloneta sijaitsee melko keskeisellä paikalla, ja rannalla on myös paljon ravintoloita. 

Onko Barcelona kallis matkakohde?

Barcelonan matkan ei tarvitse olla kallis. Kaupungissa on myös hienoja luksusravintoloita ja ylellisiä hotelleita, mutta tänne voit matkustaa myös tiukemmallakin budjetilla. Kaupungissa on lukuisia kahviloita ja edullisia ravintoloita, ja ostoskaduilta löytyy edullisempia ketjukauppoja sekä laadukkaita design-putiikkeja. Kun varaat itse hotellisi Barcelonassa, voit myös valita oman hintaluokkasi. 

La Ramblan ostoskatu Barcelonassa

Liikkuminen Barcelonassa

Jos haluat liikkua vain kaupungin keskustassa, onnistuu se helposti kävellen, mutta Barcelonassa on myös erinomainen julkisen liikenteen verkosto, ja yksi lippu kustantaa vain muutaman euron. Jos haluat matkustaa rajattomasti bussilla tai metrolla, voit ostaa myös matkakortin joka maksaa n. 15 euroa. 

Barcelona, Espanja

Millainen kohde Barcelona on?

Barcelonassa on aina vilkas tunnelma, oli sitten päivä tai yö. Kaupungin sydämessä ja La Ramblan ympäristössä on aina liikennettä. Hyvä puoli Barcelonassa on se, että pääset helposti ja nopeasti myös kaupungin vilinän ulottumattomiin – voit vain lähteä kulkea pitkin ensimmäisenä vastaan tulevaa pikkukujaa eteenpäin, ja antaa sen johtattaa uusille alueille!

Paikalliset ovat usein ystävällisiä ja heidän kanssaan tulee helposti toimeen. Barcelona on yksi maailman tiheimmin asutetuista kaupungeista. Vaikka se on vahvasti vakiintunut matkakohde, kaupungissa asuu silti lähes 2 miljoonaa asukasta, jotka elävät tavallista elämää, käyvät töissä ja tapaavat ystäviään ja perhettään aivan normaalisti!

Barcelonassa on myös useita yökerhoja, baareja ja salsa-paikkoja jos haluat kokea kaupungin yöelämän. Jos yöelämä ei kiinnosta, voit mennä nauttimaan auringonlaskusta lähimpään satamaan tai mukavalle aukiolle. Muista myös Barcelonan upeat kattobaarit, joita löytyy monista hotelleista. Näkymät Barcelonan ylitse ovat unohtumattomat!