Sagrada familia

Sagrada Família

Sagrada Familia on arkkitehti Antoni Gaudín suurin elämäntyö. Kirkko, jota alettiin rakentaa 19. maaliskuuta 1882, on yksi Barcelonan suosituimmista nähtävyyksistä. 

Aluksi projekti oli tarkoitettu arkkitehti Fransisco de Paula del Villarille, mutta rahoittajan kanssa käydyn kiistan jälkeen del Villar irtisanoutui ja Gaudí otti työn haltuunsa. Gaudí kuoli vuonna 1926, ja kirkon rakennusprojektia on jatkettu sen jälkeen hänen suunnitelmansa mukaisesti. Vaikka kirkko ei ole vielä valmis, sen rakennustyöt pystytään rahoittamaan lähes kokonaan matkailusta saaduilla tuloilla. Marraskuussa 2010 kirkko avattiin paavi Benedictus XVI:lle, joka koordinoi sitä.

Tietoa kirkosta

Kun kirkko valmistuu, joka on vielä epäselvää, siellä tulee olemaan 18 kirkon tornia, jotka edustavat neitsyt Mariaa, Jeesusta, neljää evankelilaista ja 12 apostolia. Sagrada Familialla on kolme julkisivua, joiden tarkoituksena on näyttää Jeesuksen elämä syntymästä kuolemaan. Gaudí aloitti syntymävaiheen jo vuonna 1892. Merkittävin julkisivu tulee olemaan kuolemaa kuvasta seinä.

Aukioloajat: marraskuusta helmikuuhun 09.00 – 18.00, marraskuusta lokakuuhun 09.00 – 19.00, huhtikuusta syyskuuhun 09.00 – 20.00.
Sisäänpääsymaksu: perusmaksu on 15 euroa, jonka jälkeen kirkossa on erillinen sisäänpääsymaksu sen eri osiin.
Lue lisää Sagrada Familian kotisivuilta.

Osoite: Carrer de Mallorca, 401