Barcelonan nähtävyydet

Gaudín Barcelona

Barcelona on fantastinen kaupunki viikonloppulomalle. Kävele pitkin viihtyisää Barri Gothicia, pysähdy mukaviin tapasbaareihin, tutki kaupungin vilinää La Ramblalla, koe kaupungin monipuolinen taide- ja kulttuuritarjonta, ja käy katsomassa jalkapallo-ottelu maagisella Camp Noun areenalla. Mutta mikä todella tekee kaupungista erityisen on Antoni Gaudín värikäs arkkitehtuuri, jota löytyy ympäri kaupunkia.

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Antoni Gaudí oli arkkitehti ja ensimmäinen katalaanilaisen modernismin edustaja. Hän asui ja työskenteli Barcelonassa 1852 – 1926. 

Hänen suurin mestariteoksensa on La Sagrada Familia, jättikokoinen katedraali joka ei ole vieläkään valmis. Sagrada Familian rakentaminen alkoi vuonna 1882, ja arvioitu valmistumisaika on 2030. Tämä on yksi Barcelonan suurimmista turistinähtävyyksistä, ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen. 

Kun kirkko on valmis, siinä tulee olemaan 18 tornia, ja sen oletetaan olevan maailman korkein kirkkorakennus. Lippuja Sagrada Familiaan voi ostaa netistä. Voit ostaa myös yhdistelmälippuja esimerksi Casa Gaudí Museumiin. 

Parc Güell - puisto, josta ei asennetta puutu

Parc Güell on puisto ja myös yksi maailmanperintökohteista. Puisto oli alunperin tarkoitettu Gaudín uudeksi asuinalueeksi, sillä hän oli ostanut maan. Sen sijaan alueelle tehtiin kaunis puisto, jossa Gaudín luovuus pääsi valloilleen. Keskellä puistoa on suurikokoinen, mosaiikkipäällysteinen terassi, josta on upeat näkymät Barcelonan yli, ja kuvia täältä käytetään useissa Barcelonaa mainostavissa kuvissa. Gaudín puisto on ehdottomasti yksi paikoista, joissa haluat käydä lomasi aikana. Kiertele ja ihaile Gaudín upeita rakennuksia ja tunnettuja mosaiikkiliskoja. 

Casa Mila

Casa Mila

Gaudín rakennuksia ei ole vaikea tunnistaa – tunnettua tyyliä on mahdotonta olla näkemättä. Casa Mila, joka katalaaniksi on nimeltään La Pedrera, on suuri asuinrakennus Passaig de Graciassa, jossa ei ole yhtäkään tasapintaista seinää, vaan seinät on rakennettu aaltoilevaan tyyliin. Toisin kuin normaalit perheiden asuinrakennukset, toista Casa Milan laista ei ole muualla maailmassa. Myös La Pedreran katto on kuuluisa – savupiiput, tuuletusluukut ja portaat on suunniteltu näyttämään veistoksiksi. Kuin useimmat Gaudín rakennukset, Casa Mila kuuluu maailmanperintölistalle.