Ranta Barcelonan rannikolla

Rannat lähellä Barcelonaa

Jos sinulla on lomasi aikana päivä, jolle et ole vielä tehnyt suunnitelmia, suosittelemme käymään Barcelonan ulkopuolella sijaitsevilla rannoilla. Barcelona ja sen lähellä sijaitseva rannikko on lähes 95 kilometria pitkä, joten alueelle mahtuu satoja rantoja. Paikallisjunalla pääset pieniin ja mukaviin kyliin, joista kaikista löytyy toinen toistaan ihanimpia rantoja.

Sitges, Platja de la Barra

Vain 45 minuutin päässä Barcelonan kaupungista sijaitsee pittoreski Sitgesin kylä. Näissä pienissä, valkoisissa taloissa mutkikkaiden pikkukujien varsilla espanjalaiset taiteilijat ovat asuneet jo useiden satojen vuosien ajan. Sitgesissä on yhteensä 17 rantaa, jotka kaikki sijaitsevat lähellä kaupungin ydintä. Rantapromenadi, Passeig Maritim, kulkee kaikkien rantojen vierellä. Kävele rantakatua pitkin, ja valitse oma suosikkirantasi. Yksi suosituimmista on nimeltään Platja de la Barra, kun taas lähinnä keskustaa sijaitsee La Playa de Sitges.

Barcelonasta Sitgesiin pääset helpoiten junalla Barcelona-Sants tai Barcelona-Passeig de Grácia -asenukta, linja R2 Sud.

Mataró, Platja de Sant Simó

Mataró on yksi helpoiten saavutettavissa oleva kaupunki Barcelonan rannikolla. Monilta metroasemilta voit vaihtaa R1 Renfe-junaan, esimerkiksi Plaça Catalunyasta ja Arc de Triomfista. 45 minuuttia myöhemmin saavut jo Mataróon, kultaiseen rannikkokaupunkiin, jossa on myös tunnettu satama. Kaupungin pohjoispuolella sijaitsee kaunis Platja de Sant Simó, josta löytyy useita vesiaktiviteetteja, aurinkotuoleja ja suihkut.  

Badalona, Platja del Centre

Noin 10 kilometrin päässä Barcelonasta sijaitsee Badalona, josta löytyy rauhallinen keidas ja kolme hienoa hiekkarantaa. Badalona on yksi asutuimmista kaupungeista koko Katalonian alueella, mutta siellä on täysin erilainen tunnelma kuin Barcelonassa. Badalonan suosituin ranta on heter Platja del Centre, joka on 700 metriä pitkä. Voit matkustaa L2-metrolinjalla koko matkan Badalonaan asti, tai ottaa RENFE-junayhtiön junan, linja R1.

Badalonan ranta