Lisätietoja huoneistoista

Hotellien huoneistot eivät ole yhtä hyvin varusteltuja kuin huoneistomme kotona. Yleisimmin varustukseen kuuluu sängyt, muutama huonekalu sekä keittiötarvikkeet. Lakanat ja pyyhkeet kuuluvat aina varustukseen.

Keittiön varustus sopii useimmissa tapauksissa yksinkertaiseen ruoanlaittoon. Huoneistot, joissa sanotaan olevan perus- tai yksinkertainen keittiövarustus, täyttävät maan turistiorganisaation minimivaatimuksen keittiövarustuksesta. Tämä tarkoittaa yleensä, että huoneistossa on: lasi, muki, lautanen, ruokailuvälineet per henkilö, kattila ja paistinpannu. Joissakin huoneistossa varustelu on hieman parempi. Juustohöylä, perunankuorimaveitsi ja kahvinkeitin kuuluvat varustukseen hyvin harvoissa tapauksissa. Käyttötavarat kuten puhdistusaineet, tiskiharja, talouspaperi ja tiskirätti eivät sisälly matkan hintaan.

Viemäriputket ovat usein hyvin kapeita. Monissa hotelleissa, etenkin Kreikassa, pyydetään laittamaan vessapaperi wc-istuimen vieressä olevaan roska-astiaan. Liukuesteitä ja suihkuverhoja ei yleensä ottaen ole. Sekä huoneistojen kokonaistila että pohjaratkaisu saattavat vaihdella samassa huoneistohotellissa.

Huomaathan että osassa valikoimamme hotelleista voi olla saatavilla useita hintaluokkia samasta huonetyypistä. Huoneen varustelussa, koossa tms. ei kuitenkaan ole eroa ellei sitä ole erikseen varausvaiheessa mainittu.

Yksiöt ovat yleensä pieniä, ja koostuvat yhtenäisestä makuu- ja oleskelutilasta (joskus vain tavallinen hotellihuone) sekä keittonurkkauksesta. Ruokailutila on yleensä parvekkeella tai terassilla.

Kaksiot koostuvat yleensä makuuhuoneesta ja keittiöstä tai makuuhuoneesta ja yhdistetystä keittiö/olohuoneesta. Ruokailutila on joskus parvekkeella tai terassilla. Joissakin huoneistoissa on kaksi erillistä makuuhuonetta ja yhdistetty keittiö/eteinen sekä ruokailutila parvekkeella tai terassilla.

Kolmiot voivat vaihdella kooltaan ja pohjaratkaisultaan. Muutamia tavallisia ratkaisuja ovat: kaksi erillistä makuuhuonetta, yhdistetty olohuone lisävuoteella ja keittiö. Ruokailutila on joko olohuoneessa tai parvekkeella/terassilla. Kolme erillistä makuuhuonetta, joista yhdessä yhdistetty keittiö. Myös muunlaisia vaihtoehtoja esiintyy.

Kampanjahuoneet ovat määrittelemättömiä huonetyyppejä, eikä huone ole välttämättä mikään Apollomatkojen sivuilla hotellikuvauksessa mainituista huonetyypeistä. Kampanjahuoneissa ei voida ennalta taata ulkotilaa, sijaintia tai näkymää. 

Huomaa, että pohjaratkaisut ja huoneet voivat vaihdella hyvinkin paljon eri matkakohteiden välillä, kuten myös varustelutaso hyvin yksinkertaisesta paremmin varusteltuun. Jos huoneistossa on minibaari, sitä ei voi käyttää jääkaappina omille ostoksille.

Internetsivujemme hotellikuvauksissa olevat huonekuvat ovat tyyppiesimerkkejä. Kuvat ovat joskus ns. laajakuvia, jolloin hotelli, uima-altaat ja huoneet näyttävät suuremmilta kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Huomioi, että hotellilla on huoneita myös muualla kuin mitä kuvista saattaa päätellä, eivätkä kaikki huoneet ole samankokoisia tai -näköisiä. Jotkin hotellit myös koostuvat useista erillisistä rakennuksista, jotka kaikki eivät välttämättä näy kuvissa.