Sininen silmä

Sarandan monet nähtävyydet

Lue Sarandan suosituimmista nähtävyyksistä! Koe historian havinaa, tutustu paikalliseen kulttuuriin ja löydä parhaat retkikohteet. Saranda on täynnä toinen toistaan upeampia nähtävyyksiä, joita et halua jättää välistä.

Keskellä kaupunkia

Sarandan keskustasta löydät vanhojen synagogien raunioita, jotka tunnetaan erityisesti kauniista mosaiikeistaan. Synagogat on rakennettu 500-luvulla, ja ne on kaivettu esiin kommunistisena aikana.

Aivan raunioiden lähellä sijaitsee puisto – Parku Miquesia – jonne paikalliset kokoontuvat rentoutumaan pitkän työpäivän jälkeen. Vanhat papat keskustelevat maailman tilanteesta kun taas pienet lapset pelaavat iloisina. Puisto sijaitsee Rruga Telat Noga Rruga Onhezmir katujen kulmassa.

Kävellessäsi pitkin rantapromenadia voit poiketa pienessä kaupunginmuseossa. Museolla on etnograafinen suuntaus, ja siellä saat pilkahduksen vanhasta albanialaisesta elämästä.

Retki kalliolle

Sanotaan että rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja se pätee myös Sarandaan. Paikalliset kutsuvat sitä ''häämatkakaupungiksi'', ja kreikaksi sen nimi tarkoittaa lukua 40. Nimi tulee Neljänkymmenen pyhimyksen luostarista, joka on yksi Sarandan mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä. Luostari rakennettiin 500-luvulla, ja se on omistettu Sebasten neljällekymmenelle marttyyrille, jotka tapettiin koska he eivät suostuneet luopumaan uskostaan. Nykyään luostari on raunioina, sillä se tuhoutui toisen maailmansodan pommituksissa. 

Vuorten päällä Sarandan yläpuolella sijaitsee Lekursin linna. Linna rakennettiin vuonna 1537 kun Süleyman suuri hyökkäsi Korfulle ja valloitti Sarandan tärkeän sataman. Nykyään linnan paikalla on ravintola, kahvila ja baari, jossa voit syödä lounasta ja nauttia fantastisesta näkymästä kaupungin yli. Suosittelemme käymään paikalla myös auringonlaskun aikaan. Matka ylös taksilla maksaa noin 1000 albanian lekiä, ja taksikuskin kanssa voit sopia meno-paluu matkan. 

Raunioita Sarandassa

Retki Korfulle

Korfu sijaitsee aivan Sarandan vieressä, ja saarelle on näkymät lähes joka puolelta. Sarandan satamasta lähtee päivittäin lauttoja Korfun kaupunkiin. Lippuja voi ostaa Finikas Linesin konttorista, joka sijaitsee sataman viereisellä kadulla, noin 100 metriä sisäänkäynniltä. 

Gjirokastër, Butrint ja Blue eye

Lomaillessasi Sarandassa suosittelemme käymään pittoreskissa Gjirokastërin vuoristokylässä, Butrintin mahtavilla raunioilla ja upealla Blue Eye -lähtellä, Sinisellä silmällä. Lue lisää matkavinkkejä Sarandaan.