Matkaoppaan kokemuksia

Hei,

Olen Seija Hirvonen ja elän yhtä parasta kesääni täällä kauniilla Kreetan saarella Apollomatkojen oppaana. 

Matkaoppaan työ on vaihtelevaa ja monipuolista – siinä sen suola: lentokenttäpäiviä, hotellivierailuja, retkiä, inspiraatiotilaisuuksia ja toimistopäiviä. Yksikään päivä ei ole samanlainen: tänään ajan polkupyörällä hiki selässä pitkin kylätietä hotellivierailulle, seuraavana päivänä huruuttelen autolla kansallistiellä pikkukylään ihaillen upeita meri- ja vuoristomaisemia. Aivan kuin itsekin olisin lomamatkalla!

Tapaan uusia ihmisiä, opin uuden kreikkalaisen sanan tai löydän pienen, viehättävän kahvilan – erilaisia kokemuksia ja elämyksiä joka päivä. Paikalliset kyläläiset vilkuttelevat ja tervehtivät minua, aivan kuin olisin yksi kylän asukkaista!

Olemme myös kuin yhtä suurta perhettä Apollo-skandinaavisten oppaiden kanssa – jaamme niin ilot kuin surut, joskus jopa työtkin! Vietämme paljon vapaa-aikaa yhdessä, joten siinä sivussa ruotsinkielen taitokin paranee huomaamatta…

Pikku kommelluksiakin sattuu silloin tällöin: Eräänä päivänä kiersin ryhmäni kanssa Knossoksen rauniopalatsialueella muitten kymmenien ryhmien kanssa. Pitelin kädessäni ylhäällä sinistä Apollo-kansiota (jossa oli Suomen lippu), jotta taaempana kulkevien olisi helpompi minut tunnistaa ja nähdä. Jonkin aikaa kierreltyämme eräs ryhmäläisistämme huikkasi: "Olisi helpompi seurata sinua, jos kääntäisit sen suomilipun meihin päin etkä näyttelisi sitä edessä kulkeville..". Joten huolellisuutta, tarkkuutta ja "pelisilmää" tässäkin työssä tarvitaan! Kuten myös huumoria sekä puhumisen ja kuuntelemisen taitoa.

Kannustan kaikkia matkaoppaan työstä kiinnostuneita toteuttamaan unelmansa! Tässä työssä koet ja näet paljon; lisäksi voit itse antaa unohtumattomia elämyksiä toisille. Parhaita ominaisuuksia tässä työssä ovat iloisuus, positiivisuus, avoin mieli sekä yhteistyökyky eikä lasku- ja kielitaidostakaan ole haittaa...

Joten: poikkea reitistä, riko kaavat ja lähde uusille urille – unelmat antavat tuulta purjeisiin!

Iloisin terveisin,
"Sekaisin Kreetasta", Apollomatkojen opas Seija