Kappadokia, Turkki

Viisi syytä matkustaa Turkkiin

Turkki on jo pitkään ollut yksi kesän suosituimmista matkakohteista – eikä suotta! Täällä on pitkiä hiekkarantoja, herkullista ruokaa, huvituksia, mielenkiintoinen kulttuuri ja nähtävyyksiä. Turkki on edullinen kohde, jossa lomanvietto ei käy lompakolle. Tutustu vinkkeihimme, miksi sinun tulisi matkustaa juuri Turkkiin!

Varaa Turkki alk. 340 € »


 

1. Rannat

Turkissa on useita hiekkarantoja, kuten Alanyan kuuluisa Kleopatra-ranta, Siden kolme rantaa upeine näkymineen sekä Avsallarin ihana ranta. Mikäli etsit omaa rauhaa, suosittelemme Incekumin ja Gazipasan rantoja hieman Alanyan ulkopuolella.

2. Ruoka

Turkki on tunnettu herkullisesta ruoastaan, jonka erikoisuuksia ovat esimerkiksi kebab, köfte ja gözleme. Maista myös aitoa turkkilaista teetä, makeaa baklavaa sekä turkish delightia. Kokeile aitoa tukkilaista aamiaista Yamac Caféssa Alanyassa ja maista annosta nimeltä menemen – taivaallisen hyvää munakokkelia tomaatilla ja chilillä!

3. Nähtävyydet

Turkilla on pitkä historia, jonka ansiosta täällä on useita, vierailunarvoisia historiallisia nähtävyyksiä. Yksi Alanyan tunnetuimmista nähtävyyksistä on kaupungin linnoitus ja Punainen torni, jota pidetään Alanyan symbolina. Sidessä on Apollon ja Atheenan temppeli sekä roomalainen teatteri 100-luvulta.

Kleopatran ranta, Alanya

4. Luonto

Turkissa on upea luonto – koe vehreät Taurusvuoret, kiehtovat Kappadokian kivimuodostelmat ja luonnonilmiö Pamukkale – Apollomatkat järjestää retkiä sekä Kappadokiaan että Pamukkaleen! Kleopatra-rannan lähistöllä sijaitsee Damlataksen luola, jossa on 15 000 vuotta vanhoja tippukivimuodostelmia. Aivan Alanyan ulkopuolella on Sapadere Canyonin luononpuisto, jossa voit tutustua alueeseen jalkaisin ja pulahtaa uimaan jokeen.

5. Tasokkaat hotellit

Apollomatkoilla on tarjolla suosittuja hotelleja sekä Alanyassa että Sidessä. Hotelleissa on useasti tarjolla All Inclusive sekä monipuolisesti palveluita, aktiviteetteja ja hemmotteluakin. Useat hotelleistamme sijaitsevat aivan rannalla ja hotelleissa on hyvät allasalueet.Taso Turkin hotelleissa on myös yleisesti hyvin korkea.

Lisää matkavinkkejä Turkkiin

Pamukkale, Turkki