Luontoelämyksiä Algarven rannikolla

Kaunis Algarve on täynnä upeita luontokokemuksia – luolia, kalliomuodostelmia, rantoja ja luonnonsuojelualueita. Nähtävyyksiin voit tutustua veneellä, suppailemalla tai kajakilla, vaeltamalla tai pyöräilemällä. Täältä löydät kahdeksan Algarven rannikon parasta luontoelämystä!

Benagil-luola

Benagilin luola

Vieraile kuuluisassa Benagilin luolassa, joka sijaitsee lähellä Praia de Benagilin rantaa. Tänne uskomattoman kauniiseen luolaan pääsee vain meriteitse. Luolassa on hiekkaranta ja sen "katossa" on aukko, josta valo pääsee sisään. Voit tehdä tänne veneretken tai vuokrata kajakin tai SUP-laudan ja tutustua luolaan omin päin.

Elefanttiluola

Lagosin lähellä Länsi-Algarven alueella sijaitsevaa dramaattista Elefante-luolaa ei kannata jättää väliin vieraillessasi Ponta de Piedaden alueella. Pääset tänne veneretkellä tai vuokraamalla SUP-laudan tai kajakin.

Marinhan kaariholvet

Marinhan ranta on yksi Algarven suosituimmista. Kristallinkirkasta vettä, kalliomuodostelmia ja luolia. "Arcos de Marinha" eli Marinhan kaariholvet koostuvat kultaisista kivistä kahden suuren kaariholven muodossa.

Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina.

Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina

Tämä luonnonsuojelualue kattaa rannikkoa yli 100 kilometrin pituudelta. Alueella elää useita ainutlaatuisia eläin- ja kasvilajeja. Mahtavaa maisemaa luonnehtivat jyrkät kalliot, joiden muodot ja värit ovat syntyneet vuosisatojen kuluessa tapahtuneen eroosion myötä. Alue on myös useiden lintulajien koti. Tämä on ainoa paikka maailmassa, jossa harvinainen valkoinen haikara pesii. Alueen rannat ovat surffaajien suosiossa: Porto Covo, Malhão, Vila Nova de Milfontes ja Praia do Amado. Muista käydä myös Cape São Vicenten majakalla puiston lounaisosassa.

Parque Natural da Ria Formosa               

Ria Formosan luonnonsuojelualue Garrãon ja Manta Rotan rantojen välissä kattaa rannikkoa 60 kilometrin pituudelta. Alueella on lukemattomia kanavia, saaria, soita ja hiekkarantoja. Alueella on monipuolinen eläimistö ja merikeskus, Marimin ympäristökasvatuskeskus. Täältä kerätään suolaa, ja suuri osa satamaravintoloiden merenelävistä pyydetään juuri täällä. Alueella on myös useita kauniita saaria: saaret lännestä itään ovat Faro, Barreta, Culatra, Armona ja Tavira. Linnoituksen huipulta on upeat näkymät ympäristöön.

Reserva Natural Ria de Alvor

Tämä luonnonsuojelualue sopii erinomaisesti vaellusretkiä varten, ja on myös Länsi-Algarven tärkein kosteikkoalue. Kosteikkojen poikki kulkee useita vaellusreittejä, mutta voit myös kulkea sisämaassa Alvor-jokea seurailevia sorapolkuja pitkin Mexilhoeira Granden kylään tai kävellä Praia de Alvorin rannalla.

Suola-altaita Sapal de Castro Marim e Vila Real de Santo Antóniossa

Reserva Natural Caminho da Baleeira

Heti Albufeiran länsipuolella sijaitsevalla luonnonsuojelualueella voit nauttia merinäköaloista ja rannikon kallioista. Vaella kallioisessa maastossa alas suurelta osin koskemattomille rannoille, kuten Praia do Arrifão. Luonnonsuojelualueen itäpään Ponta de Baleeirasta avautuu näkymä Albufeiran kimaltavaan venesatamaan.

Reserva Natural do Sapal de Castro Marim e Vila Real de Santo António

Täällä Guadiana-joki mutkittelee tasangoilla ja haarautuu puroiksi ja kanaviksi, jotka virtaavat järviin, soihin ja suola-altaisiin. Alueella elää useita eri kala-, äyriäis- ja lintulajeja. Tutustu puistoon kävellen tai pyörällä. Polut johtavat suola-altaille, jotka kattavat noin kolmanneksen luonnonsuojelualueesta. Suola oli alueen tärkein vaurauden lähde vuosisatojen ajan, ja sitä tuotetaan edelleen. Luonnonsuojelualueen kuivemmilla alueilla viljellään kaikkea viikunoista manteleihin. Vieraile myös Castro Marimin linnassa, josta on kaunis näköala luonnonsuojelualueen ylle ja Vila Real de Santo Antónion kaupunkiin.