Vesiputous Islannissa

Luontoelämyksiä Islannissa

Kuumia lähteitä, aktiivisia tulivuoria ja purskahtelevia geysir-lähteitä – Islannin luonto on kaukana tavanomaisesta. Täältä voit lukea lisää saaren tunnetuimmista luontoelämyksistä!

Islannin Sininen laguuni

Yksi Islannin ehdottomasti tunnetuimmista elämyksistä on Sininen laguuni. Laguunissa pääset uimaan turkoosissa vedessä dramaattisten tummien laavakallioiden ympäröimänä. Vesi saa värinsä mineraaliensa vuoksi, ja lämpötila on vuoden ympäri noin 36-39 astetta. Mahtavan elämyksen lisäksi Sinisen laguunin vedessä on sanottu olevan parantavia vaikutuksia – mene ja kokeile!

Hekla – Islannin tunnetuin tulivuori

Islannissa on 30 aktiivista tulivuorta. Suurin ja aktiivisin on nimeltään Hekla, ja se sijaitsee noin 110 kilometrin päässä Reykjavikista. Tulivuori on 1491 kilometria korkea, ja se on purkautunut viimeksi vuonna 2000. 

Ratsastusretki Islannin hevosilla

Yksi mukavimmista kokemuksista Islannissa on ratsastusretki Islannin hevosilla! Pienet hevoset ovat usein vain noin 150 metriä korkeita, ja voit lähteä unohtumattomalle retkelle tulivuorimaisemien keskelle ja nauttia vehreästä luonnosta. Reykjavikissa on useita talleja – valitse itsellesi sopivin ja varaa retkesi! 

Sininen laguuni
Reykjadalurin kuumat lähteet

Reykjadalurin kuumat lähteet

Kauniissa laaksossa sijaitsee Reykjadalsán virta upeine lähteineen. Ennen lähteille pääsyä odottaa noin 30 minuutin vaellus, jonka aikana näet erilaisia kuumia lähteitä, turkoosia vettä ja vesiputouksia. Vaellusreitti on jyrkkä ja kapea, ja perille päästyäsi voit ottaa suorastaan maagisen lämpimän kylvyn upeissa maisemissa. 

Valassafari

Jos unelmanasi on ollut nähdä valaita vapaana luonnollisessa ympäristössään, Islanti ja Reykjavik ovat siihen sopivia vaihtoehtoja! Islannin vesissä asustaa niin delfiinejä, sinivalaita, ryhävalaita kuin miekkavalaitakin. Ympäri maata järjestetään paljon erilaisia retkiä, ja tunnetuimmat valassafarit järjestetään Húsavíkissa, joka sijaitsee noin kuuden tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista. 

Kultainen kierros

Yksi Islannin klassisimmista retkistä on niin sanottu Kultainen kierros. Tällä retkellä pääset tutustumaan Islannin kolmeen tunnetuimpaan luontoelämykseen: Thingvelliriin, Geysir-lähteisiin sekä Gullfossin vesiputoukseen. Geysir, tai Great Geysir, sijaitsee Reykjavikin koillispuolella. Thingvellir National Park on tunnettu valtavista rotkoistaan. Puisto tunnetaan myös siitä, että juuri tällä paikalla kaksi Atlantin mannerlaattaa kohtaavat: Euraasian laatta sekä Pohjois-Amerikan laatta. Kansallispuisto on myös yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista, ja siellä sijaitsee Islannin suurin järvi, Þingvallavatn. Gullfossin vesiputous sijaitsee Hvítán joella, ja laskee dramaattisesti syvään rotkoon.

Katso lisää vinkkejä Reykjavikiin

Great Geysir