Tekemistä Amsterdamissa

Tekemistä Amsterdamissa

Amsterdam on monipuolinen pääkaupunki, joka on monille entuudestaankin tuttu. Mitä haluatkaan kaupungissa nähdä ja kokea riippuu täysin mielenkiinnonkohteistasi. Vieraile olutmuseossa, käy katsomassa jalkapallo-ottelu, vaella pitkin yhdeksää katua, ihastele tulppaaneja tai tee hyviä ostoksia. 

Vieraile olutmuseossa Amsterdamissa

Amsterdam on todellinen olutkaupunki, ja esimerkiksi maailmallakin tunnettu Heineken-merkki on peräisin täältä.  Amsterdamin lomallasi voit vierailla hauskassa Heineken Experiencessä, eli olutmuseossa, johon kuuluu tietysti myös kyseisen oluen maistelua. Lippuja voit ostaa täältä

Amsterdamin monet markkinat

Yhdet Amsterdamin erityisimmät markkinat ovat nimeltään Bloemenmarkt, eli tulppaanimarkkinat. Koningspleinin ja Muntpleinin siljoten välissä järjestettävät tulppaanimarkkinat on järjestetty jo vuodesta 1862 lähtien. Kyseiset markkinat ovat ainoaa laatuaan. Markkinat ovat avoinna joka päivä, ja sisäänpääsy on maksuton. Voit ostaa tulppaaninsipuleita myös kotiin vietäväksi!

Albert Cuyp Market on toinen tunnettu markkinatapahtuma Amsterdamissa. Suurilla markkinoilla on noin 300-400 eri markkinakojua, joista löytyy kaikkea ruoasta kauneudenhoitotuotteisiin. Markkinat ovat avoinna joka päivä paitsi sunnuntaisin, ja ne sijaitsevat Albert Cuypstraatin kadulla. 

Waterlooplein Market kutsutaan usein Euroopan parhaiksi kirpputorimarkkinoiksi. Kojuista voit ostaa vaatteita, valokuvia, levyjä ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Waterloopein markkinat ovat avoinna maanantaista lauantaihin.

Veneretki Amsterdamin kanaalissa

Veneretki kanaalissa

Yksi parhaista tavoista kokea Amsterdam on veneretki kanaalissa. Valitse yksi monista toimijoista ja tutustu kaupunkiin uudenlaisella tavalla – veneretki on takuulla ainutlaatuinen kokemus. Saat hyvän kokonaiskuvan kauniista kaupungista, ja samalla kuljet historiallisten nähtävyyksien ohitse. 

Katso jalkapalloa Amsterdamissa

Hollanti on suosittu jalkapallomaa, jonka tunnetuin jalkapallojoukkue on Ajax. Ajaxin kotiareenana toimii Johan Cruijff Arena, joka on myös Alankomaiden maajoukkueen kotiareena. Pääset paikalle helposti junalla, kun jäät pois Biljmer Arenasta. 

Ostoksia Amsterdamissa

Markkinoiden lisäksi Amsterdamissa on myös hyviä ostoskatuja. Kalverstraat on yksi niistä – pitkällä kävelykadulla on kansainvälisiä ketjuja sekä myös hollantilaisia putiikkeja. P. C. Hooftstraat tarjoaa ylellisiä ostoselämyksiä, josta löydät tunnettuja merkkejä kuten Gucci, Tommy Hilfiger ja Cartier. Leidsestraatilta taas löydät pieniä ja erilaisia putiikkeja.