Kävelyreitti Mallorcalla

Mallorcan parhaat nähtävyydet

Rakastettu Mallorcan saari on täynnä upeita nähtävyyksiä, joita et halua jättää välistä. Listasimme saaren 10 parasta nähtävyyttä, joita suosittelemme lomasi aikana. Mitä olisikaan loma Mallorcalla ilman käyntiä La Seun katedraalilla, tippukiviluolissa tai Chopin museossa. 

1. Valldemossa

Valldemossa on Mallorcan kaunein kylä, joka sijaitsee korkealla vuorella oliivi- ja mantelipuiden reunustamana. Kapeilta kivikaduilta löytyy lukuisia kahviloita ja leipomoita – tämän viihtyisämpää paikkaa on vaikea löytää! Kylä tunnetaan ehkä parhaiten luostaristaan, jonne säveltäjä Chopin ja hänen rakastettunsa George Sand pakenivat. Valitettavasti Valldemossa ei ollut odotettu lämmin lomakohde, vaan talvi oli hyvin kylmä ja märkä, mutta voimme kuitenkin kiittää kaupunkia säveltäjän preludien syntymisestä. Luostari ja Chopin museo ovat käymisen arvoisia nähtävyyksiä!

2. Cala Millor 

Suosittu Cala Millor, joka sijaitsee Mallorcan itärannikolla, on yhdistelmä aitoa espanjalaista pienkaupungin idylliä ja vauhdikasta lomaseutua. Turkoosina hohtava vesi ympäröi kävelykatua, jota reunustaa vehreät palmu- ja mäntypuut. Kävelykadun läheisyydessä on paljon jäätelöbaareja, ravintoloita sekä musiikkibaareja. Monien mielestä kävelykatu on saaren paras –  mielestämme se on todella käymisen arvoinen paikka, varsinkin jos olet matkalla läheisille nähtävyyksille kuten Porto Cristo tai tippukiviluolat.

Kaunis Valldemossa!

3. La Seu 

Palman ja ehkä koko Mallorcan tärkein maamerkki on luultavasti La Seu – goottilainen katedraali joka sijaitsee Palman kävelykadulla. Katedraali on rakennettu 1200-luvulla vanhan moskeijan tilalle, ja se rakennettiin symbolisoimaan saaren valloittajien voimakkuutta. 44 metriä korkea ja 121 metriä leveä rakennus on todella vaikuttava näky! La Seu on avoinna päivittäin klo 10.30-17.00.

4. Cuevas del Drach

Cuevas del Drach on Mallorcan klassisin nähtävyys. Useita tuhansia vuosia vanhat tippukiviluolat houkuttelevat vierailijoita vuosi toisensa jälkeen. Sisimmässä luosassa on yksi maailman suurimmista maanalaisista järvistä, Lago Martel. Järven rannalla on amfiteatteri, jossa voit istua ja nauttia valoshowsta ja klassisesta musiikista. Kaunis musiikki on peräisin risteilyaluksen kamariorkesterista, joka seilaa hitaasti järvellä – tämä on todella upea elämys! Luolissa järjestetään useita opastettuja kierroksia päivittäin, ajat ja hinnaston voit katsoa täältä.

Tramuntan vuori

5. Serra de Tramuntana

Tramuntanan vuori on todellinen aarre kaikille luonnonystäville. Maailmankuulu vuorijono on täynnä vaellus- ja pyöräilyreittejä, appelsiinitarhoja, rantoja ja pieniä kyliä kuten Deía, Esporles ja Valldemossa. Vuoren korkein kohta on nimeltään Puig Major ja se kohoaa 1445 metrin korkeuteen. 

6. Es Trenc

Haluatko saada tuulahduksen Karibiaa samalla kun vierailet Mallorcalla? Silloin voit pakata piknik-korin ja suunnata kohti Es Trencin rantaa, joka sijaitsee saaren eteläisimmässä päässä. Tämä luonnonranta on todella maaginen näky, jossa vesi on kirkkaan turkoosia ja hiekka puhtaan valkoista. 

7. Castell de Bellver 

Tunne historian havinaa vieraillessasi goottilaisessa Castell de Bellverin linnassa, joka sijaitsee kukkulalla Palman läheisyydessä. Linna on vartioinut kaupungin sisääntuloa 700 vuotta – myös näkymä Palmanlahdelle on todella näyttävä. Täällä on myös pieni historiallinen museo, jossa voi tutustua täällä ennen asuneiden ihmisten elämään. Jos et ole korkeiden mäkien ystävä, voit ottaa taksin. Perille pääset myös hop-on-hop-off bussin kyydillä!

8. Cap de Formentor

Etelästä pohjoiseen –  Cap de Formentor on Mallorcan pohjoisin kohta. Täällä on upea luonto jyrkkine kallionseinämineen, jotka kohoavat merestä.. Majakka, jossa on myös pieni baari ja kauppa, on lopullinen tavoite. Kirkkaina päivinä voit nähdä Menorcan kaupungin monilta näköalapaikoilta. Jos matkaat autolla kohti Puerto Pollencaa, voit pysähtyä valkoisille uimarannoille ja pulahtaa kristallinkirkkaaseen veteen. 

9. Palma

Mallorcan nähtävyydet eivät ole koskaan kaukana Palman kaupungista. Palmasta on tullut yksi Euroopan trendikkäimmistä kaupungeista, ja sieltä löytyy useita moderneja baareja, huippuluokan ravintoloita ja vilkasta yöelämää. Kaupunki tarjoaa myös historiallisia nähtävyyksiä, kuten goottilainen katedraali La Seu ja L' Almudainan palatsi. Jos aloitat katedraalilta ja jatkat matkaasi alas päin, näet matkan varrella kaikki kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Tunnelmallinen vanha kaupunki, jossa on mukulakivikatuja ja kaunis tori suihkulähteineen ja kahviloineen, ulottuu katedraalilta pohjoisen Placa Cortille asti.

Santa Calinan kaupunginosasta löydät pieniä sisustusliikkeitä, kirpputoreja, trendikkäitä baareja, kahviloita ja ravintoloita. Jos haluat tutustua uuteen Mallorcaan, voit aloittaa sen täältä. Palma on myös täydellinen viikonloppukohde! Kaupungin läheisyydessä on mukavia hiekkarantoja, ja voit yhdistää lomaasi shoppailua, kaupunkikierroksia ja auringosta nauttimista. 
 

10. Cala Bona ​

Cala Bonassa voit viettää rauhallisen ja stressittömän lomapäivän. Useimmat kiertelevät pienellä rannalla ja viihtyisässä kalasatamassa, jossa kalastusveneet kelluvat auringossa. Satamassa on useita ravintoloita ja mukavia kahviloita, sekä muutamia baareja.