Maisemia Mallorcalta

Koe Mallorcan upeat maisemat

Mallorca on saari josta löytyy monia luontoelämyksiä ja kauniita maisemia. Täältä löydät mukavia kasvitieteellisiä puutarhoja joissa voit rentoutua, jännittäviä luolia joita tutkia, upean vuoriston ja monia luonnonsuojelualueita niin maalla kuin merelläkin. Matkalla Andraxtista Valdemossaan näet monia upeita paikkoja, joissa voit ottaa täydellisimmät lomakuvat.

Formentorin häikäisevät näköalat

Formentorin niemimaa sijaitsee Serra de Tramuntanan vuoriston alueella. Sieltä löydät kauniin mäntymetsän, tuoksuvaa oreganoa, kaktuksia ja palmuja. Tänne johtava tie on niin sanottu serpentiinitie, jonka varrella on useita dramaattisia mutkia. Muista myös pysähtyä näköalapaikalla. Niemen kärjessä voit nähdä kauniin hopeakattoisen majakan, ja kirkkaina päivinä sieltä näkee naapurisaari Menorcalle saakka. 

Cabreran luonnonpuisto

Vain tunnin veneajelun päässä Mallorcasta sijaitsee mielenkiintoinen Cabreran luontoalue, joka muodostuu saarista ja kalkkikivikallioista, ja se on myös toiminut kansallispuistona vuodesta 1991 saakka. Maisemien lisäksi täältä löytyy mielenkiintoisia kulttuuripaikkoja tutkittavaksi, kuten 1300-luvun aikainen linna. Veneretki puistoon lähtee Mallorcan etelärannikolta, Colónia de Sant Jordista. Valitse joko rentouttava kokopäiväretki tai vauhdikas moottoriveneajelu saaren ympäri.

Näköalapaikka

S'Albuferan luonnonpuisto

Harvat asiat ovat yhtä rentouttavia kuin lintujen laulu. S'Albuferan luonnonpuistossa Playa de Murossa on yli 200 lintulajia, 1500 eri kasvia, kilpikonnia ja sammakoita. Alue on myös täydellinen rentouttavaan kävelyretkeen. Puisto on avoinna 9.00-18.00, ja sen sisäänpääsy on maksuton, mutta vastaanotossa täytyy käydä ilmoittautumassa ennen kello 16.00. Tel: +34 971 892 250.

Botanicactus

Cala d'Orin eteläpuolelta löytyy mukava kasvitieteellinen puutarha, joka on Euroopan suurimpia. Vaella kaktusten, yrttien, puiden ja kukkien keskellä ja nauti rauhallisesta ympäristöstä.  Kesä-, heinä- ja elokuussa Botanicactus on avoinna arkipäivisin 9.00-19.30 ja viikonloppuisin 9.00-14.00. Osoite: Ses Salines-Santanyí km 1, Ses Salines.

Porto Christo

Tippukiviluolat

Mallorcan tunnetuin nähtävyys on sen upeat tippukiviluolat, joissa pääset tutustumaan tuhansia vuosia vanhoihin kivimuodostelmiin. Myös yksi maailman vanhimmista maanalaisista järvistä, Martelinjärvi, sijaitsee täällä. Se on 177 metriä pitkä ja 12 metriä syvä. Luolaston pohjalla voit istua amfiteatterissa, ja nauttia klassisesta musiikista ja upeasta valoshowsta. Musiikki on peräisin kamariorkesterista, joka soittaa hitaasti lipuvassa soutuveneessä. Esityksen jälkeen on myös mahdollista lähteä gondoli-ajelulle järvellä. Luolien ulkopuolella on ihana puutarha sekä pieni akvaario. 

Artán luolat 

Noin 7 kilometrin päässä Artán kaupungista sijaitsee Mallorcan jännittävimpiä luolia, ja siellä on myös upeat näköalat merelle. Opastetulla kierroksella luolissa, jopa 500 metrin syvyydessä, voit nähtä mm. suuren tippukiviluolaston, jossa on 45 metrisiä tippukivipylväitä. Yhdellä luolaston seinistä on myös valo- ja musiikkishow. 

Torrent de Pareis

Jos olet kyllästynyt kaupungin hälinään, kannattaa tehdä retki kohti Torrent de Pareisia. Sa Calobrasta löytyy pieni Morro de la Vacan ranta – Komulen – josta 200 metrinen tunneli johtaa Torrent de Pareisiin. Kallioiden välissä on 40 metriä leveä halkeama, ja kesäisin kun joki on kuiva, voit kävellä Escoran saakka. Saadaksesi parhaan mahdollisen kokemuksen suosittelemme opastettua kierrosta. Alueella on myös rikas lintukulttuuri, ja hyvällä tuurilla saatat nähdä mustakondooreita, jotka asuvat täällä. 

Alfabian puutarha

Alfabian puutarhassa on upeita kasveja ja vesiputouksia, sekä palmuja, liljona ja muita trooppisia kukkia. Tämä arabialainen puutarha toimii muistona maurien korkeakulttuurista. Alfabian puutarha sijaitsee noin 17 kilometrin päässä Palmasta, ja se on avoinna maanantaista lauantaihin 9.30-18.30. Osoite:  Adress: C/Palma-Soller km. 17, Bunyola.