Shoppailua Mallorcalla

Shoppailua Mallorcalla

Mallorcalla on loistavat shoppailumahdollisuudet. Täältä löydät eläväisiä markkinoita paikallisine tuotteineen, pieniä putiikkeja, moderneja ostoskeskuksia ja laadukkaita vaatekauppoja. Vieraile myös Palma de Mallorcassa, jossa on saaren suurin ostosvalikoima. 

Shoppaile Palmassa

Palman suurkaupungista löytyy paljon shoppailumahdollisuuksia. Katedraalin ja Placa Majorin välistä löydät tunnettuja kauppoja kuten Zara, Mango ja H&M. Avenida Jaume III:n kadulta löytyy El Corte Inglésin tavaratalo. Vanhasta kaupunginosasta löytyy mukavia kujia ja pieniä putiikkeja. Iltaisin Paso Marítimon varrelta saattaa löytyä erilaisia markkinoita. Placa Españan ympäristöä pidetään Palman keskustana, ja sieltä löydät toisel El Corte Inglésin sekä muita merkkikauppoja. Kaikilta hotelleilta on helppo napata bussi ja mennä Placa Españalle. 

Jos haluat mennä satama-alueelle, suurin osa busseista pysähtyy lähellä katedraalia, josta sinne pääsee helposti. Jos saavut Palmaan vuokra-autolla, löytyy parkkipaikkoja lähes jokaisen ison ostoskeskuksen alakerrasta. Pysäköinti Palmassa on melko kallista, mutta Paseo Marítimolla on myös maksuttomia parkkipaikkoja. Kaupat ovat yleensä auki 10.00-20.00 maanantaista lauantaihin, ja pysyvät suljettuina sunnuntaisin. Jotkut kaupat pitävät siestan klo 13.00 ja 17.00 välillä. 

Shoppailua Palmassa

Ostoskeskukset

Jos suosit isoja ostoskeskuksia, Porto Pi:stä löydät kaikkea mitä voi toivoa. Täältä löydät mm. tunnettuja ketjuja kuten Zara, Pull and Bear ja Bershka. Porto Pi:stä löytyy myös elokuvateatteri, jossa esitetään vähintään yksi elokuva alkuperäiskielellä. Täällä voit myös keilata, syödä tai mennä kuntosalille. Alakerrasta löytyy suuri supermarket Carrefour, jossa myydään ruokatarvikkeita halvemmalla kuin pienemmissä kaupoissa. Porto Pi sijaitsee aivan Palman laitamilla, kun ajetaan kohti Illetasta/Palmanovaa. Sen vieressä on suuri pysäköintitalo, jossa kaksi ensimmäistä tuntia ovat ilmaisia. Kaupat ovat avoinna klo 10.00-20.00 välillä maanantaista lauantaihin, ja suljettuna sunnuntaisin. 

Käy markkinoilla!

Mallorca on todellinen markkinasaari, josta löydät markkinoita päivittäin saaren eri puolilta. Lähes kaikilla suurilla kylillä on oma markkinapäivä. Tarjonta vaihtelee, mutta yleensä markkinoilta löytää kaikkea vaatteista matkamuistoihin ja vihanneksiin. Incan markkinoilta torstaisin löydät paikallisia nahkatuotteita, ja voit myös vierailla alueen tehtailla. Mallorcan vanhimmat ja suurimmat markkinat löytyvät keskiviikkoisin Sineusta. Täältä löydät kaikkea käsitöistä matkamuistoihin ja makeisiin. Alcudian vanhassa kaupunginosassa pidetään markkinoita tiistaisin ja sunnuntaisin. 

Helmiä Mallorcalta

Mallorcan helmien sanotaan olevan kolmanneksi parhaita laadultaan, heti aitojen ja viljeltyjen jälkeen. Se on tehty kalansuomusista, ja onkin suosittu matkamuisto. Majoricalla, joka on helmien suurin tuottaja, on oma tehdas Manacorin ulkopuolella. Majoricaksen helmiä voi ostaa useista kaupoista ympäri saarta. Porto Pin ostoskeskuksessa on myös outlet-kauppa, josta helmiä voi ostaa. Osoite: Carretera Palma-Artà,km 47, Manacor.

Käsinpuhallettu lasi

Gordiolan lasitehtaalla vierailevat voivat nähdä lasinpuhaltajien tekevän töitään. Ensiluokkaisessa museossa on myös kauppa, jossa myydään kaikkea edullisista tuotteista ylellisiin kattokruunuihin. Lasitehdas sijaitsee Alagaidan ulkopuolella. Museo ja kauppa ovat avoinna klo 9.00-19.00 maanantaista lauantaihin, ja klo 9.00-13.30 sunnuntaisin. Osoite: C/Manacor, km 19, Algaida.