Alcudia

Tunnettuja paikkoja tutkittavaksi

Mallorcalta löytyy upeita näköaloja, viihtyisiä pieniä kyliä ja historiallisia paikkoja, joissa käymistä suosittelemme lomasi aikana. Tee ihana päiväretki ja tutustu saareen vielä paremmin!

Deian taiteilijat

Deian pienessä vuoristokylässä on asunut monia taiteilijoita. Kun näet upeat maisemat ja kauniit oliivilehdot, ymmärrät miksi taiteilijat asettuivat juuri tänne. Monien mielestä pienen kylän värikkäät talot ovat kauneinta koko Mallorcalla.

Romanttinen Sant Elm

Sant Elmin kylään on helppo rakastua. Täältä löydät pienen rannan, muutamia hotelleja ja useita hienoja ravintoloita. Kävellessäsi pitkin pientä pääkatua löydät useita näköalapaikkoja, joissa voit istahtaa ja ihailla upeita maisemia meren yli. Kylän ulkopuolella sijaitsee pieni saari, Isla Dragonera, jonne pääset veneellä. Ravintola Sa Caracolasta, joka sijaitsee pääkadun loppupuolella, on ihanat näköalat ja herkullista mereneläväpaellaa. 

Kävelyretki vanhassa Alcudiassa

Vanhaa Alcudiaa ympäröi muuri, joka on peräisin 1300-luvulta, ja sieltä löytyy 26 tornia sekä vaikuttava portti sisäänkäynnillä. Kylä on täynnä pieniä katuja ja useita viihtyisiä ravintoloita ja putiikkeja. Muutaman kerran viikossa järjestetään markkinat, joista löydät käsitöitä ja paikallisia herkkuja. Vanhassa Alcudiassa on myös Mallorcan ainoa säilynyt roomalainen teatteri. 

Capdepera

Ylhäällä Capdeperan kylässä on linna, joka muinoin toimi vartiointitornina hyökkäyksiltä mereltä. Matka pieniä kujia pitkin ylös linnan alueelle on upea. Linnan kirkosta on huikeat näköalat Capdeperaan ja sen ympäristöön – kirkkaina päivinä voit nähdä Menorcalle asti. 

Olutpanimo Selvassa

Selvan kylä sijaitsee lähellä Tramuntanan vuoristoa. Matkalla kylään on viinitarhoja ja maatiloja. Ctra. Lluc 17:sta Selvassa on pieni olutpanimo Tramuntana, jossa voit kokeilla hyviä oluita. 

Alcudia

Idyllinen vanha Sóller

Sóllerin laakso on tunnettu appelsiinilehdoistaan ja pittoreskista Sóllerin kylästä. Täällä elämänmeno on rauhallista ja kylä on täynnä pieniä kujia ja toreja, sekä pieniä kahviloita joissa voit nauttia vastapuristettua appelsiinimehua. Sóllerissa myös hieno uusgoottilaianen Sant Bartomeun kirkko. Lauantaisin kylässä pidetään markkinat, jonne kerääntyvät niin paikalliset kuin turistitkin. Voit myös tehdä kierroksen vanhalla raitiovaunulla, joka kulkee Sóllerin ja Puerto de Sóllerin välillä.

Binissalem

Jos haluat kokea aidon mallorcalaisen kylän kannattaa suunnata Binissalemiin. Ihanat vanhat talot luovat alueelle erityisen ilmapiirin. Melkein kaikki viini joka tuotetaan Mallorcalla tulee tältä alueelta, tehtynä paikallisista rypäleistä. Punaviini tehdään Manto Negro -rypäleistö ja valkoviini Moll -rypäleistä, joita kutsutaan myös nimellä Prensal Blanc. Syyskuun viimeisellä viikolla juhlitaan vuoden satoa Fiesta de la Vermada -nimisessä juhlassa, jossa on paljon vierailijoita joka vuosi.

La Granja

Esporlesin kylän reunalla, Tramuntanan vuoriston lähettyvillä, sijaitsee vanha La Granjan kartano. Se oli tärkeä paikka roomalaisten aikaan jolloin siellä oli ''Alcarria'', paikka jonka talot olivat tunnettuja tuulimyllyistään ja erinomaisesta vedestään. Vuonna 1239 La Granja lahjoitettiin munkeille, ja vuodesta 1447 lähtien se on ollut yksityiskäytössä. Alueella on vehreä puutarha, jossa voit nähdä merkkejä vanhasta kastelujärjestelmästä. Voit myös vierailla vanhoissa yksityisasunnoissa ja tuntea millaista elämä oli muinaisina aikoina. Taloista löytyy antiikkisia leluja, lääkärin instrumentteja sekä viini- ja öljypuristimia. Käynti vanhassa kidutuskammiossa on myös näkemisen arvoinen: sieltä löytyy venytyspenkki, häkkejä ja siveysvöitä. Tänä päivänä vierailijat tulevat katsomaan myös käsityöperinteitä kuten kirjontaa, mutta myös maistelemaan juustoa, viiniä, makkaraa ja viikunakakkua. Keskiviikkoisin ja perjantaisin on myös musiikkia ja kansantanssia. La Granja on avoinna klo 11.00-19.00. Osoite: C/Esporles-Banyalbufar 2 km, Esporles.

Mallorcas hengellinen keskus

Luostari Llucissa on yksi Mallorcalaisten rakastetuimmista pyhiinvaelluskohteista. Luostari rakennettiin 1200-luvulla, mutta se remontoitiin 1600-1700 luvulla. Madonnan patsaasta ”La Moranetasta” on tullut mallorcalaisen nationalismin symboli. Es Blavets -kuoro pitää konserttejaan luostarissa. Alueella on museo, joka on avoinna maanantaista perjantaihin ja sunnuntaisin klo 10.00-14.00. Löytääksesi paikalle aja kohti Llucia ja seuraa kylttejä, jotka ohjaavat luostarille.