
Thaimaalaisia makuja
Phuketin valtavan ravintolavalikoiman läpikäyminen on miellyttävä lomahaaste. Täältä löytyy palveluita jokaiseen makuun, budjettiin ja tilaisuuteen. Jotta löytäisit tiesi saaren gastronomisen viidakon läpi, kokosimme tänne parhaat vinkkimme seuraavalle lomallesi!
Thaimaalaisia ruokia, joita et halua jättää välistä
Pad Thai on yksi Thaimaan suosituimmista ruokalajeista. Kyseessä on yksinkertaisemman ruokalaji, joka koostuu paistetuista nuudeleista tofun, kananmunan, kalakastikkeen, maapähkinöiden, itujen, tamarindimehun ja chilin kanssa, ja jonka pääraaka-aineeksi valitaan katkarapuja, kanaa tai simpukoita.
Tom Yam Goongh on herkullinen keitto. Sienien, kalakastikkeen, sitruunaruohon, limettimehun ja chilin kaltaisten ainesosien ansiosta voit odottaa sekä hapanta että voimakasta makua. Yleisimmin keiton kanssa syödään katkarapuja, mutta kuten monia muitakin thaimaalaisia ruokia, se voidaan tarjoilla myös kanan tai kalan kanssa.
Massaman-curry on toinen thaimaalaisten suosikki. Ruoka perustuu kookosmaitoon ja sitä voi syödä riisin kanssa tai ilman.
Som Tam -papaijasalaatti on herkullinen sekoitus thaimaalaisen keittiön neljää perusmakua – kirpeän limen, vahvan chilin, suolaisen kalakastikkeen ja makean palmusokerin ansiosta papaijasalaatti on herkullinen sekä sellaisenaan että lisukkeena.
Kanom Buang on thaimaalainen versio tacoista. Pienet rapeat pannukakut on tehty riisijauhoista, ja niitä on saatavilla sekä makeana että suolaisena versiona.
Rapeita naposteltavia ovat paistetut banaanit, joita myydään useimmissa Phuketin katuruokakojuissa.

Tuoreet hedelmät
Hedelmä on karkkia – ainakin melkein, ja varsinkin Thaimaassa. Niitä myydään myös pienistä kärryistä lähes kaikkialla. Hemmottele itseäsi ananaksella, mangolla, melonilla, papaijalla ja muilla herkuilla. Paloitetut hedelmät tarjoillaan pienissä pusseissa, joista osa on sokerin, suolan ja chilin seoksen kanssa, ja ne maksavat noin 10–20 bahtia kappale.
Sticky rice mangolla
Sticky rice mangolla on klassinen thaimaalainen jälkiruoka. Se koostuu tuoreesta mangosta, riisistä ja kookoskastikkeesta. Sticky Rice -annoksia löytyy ravintoloista, mutta myös katuruoasta.
Thaimaalainen olut
Thaimaassa kaksi tunnetuinta olutta ovat Chang ja Singha. Singha, leijonolut, on myös yksi Thaimaan vanhimmista oluista, ja sen maku on hieman hapan. Chang, norsu, on maultaan täyteläisempi. Molemmat toimivat erinomaisina virvokkeina Thaimaan kuumuudessa! Kannattaa huomioida, että olutta tarjoillaan lähes aina jäiden kanssa paikallisissa ravintoloissa.

Thaimaalaisen keittiön sanoja
Phuketin ruokalistat on enimmäkseen kirjoitettu englanniksi, mutta ruokaa tilatessa voi olla hauskaa osata joitakin thaimaalaisia termejä. Sanojen kirjoitusasu voi vaihdella hieman.
Woa – Naudanliha Pla – Kala Kana – Gai Porsaan – Muu Gung – Katkarapu Guay Tiaw – Nuudelit Kao – Rice Nam – Vesi

Tips & Inspiration
Se alla våra restips för Phuket, hitta och boka en resa till Phuket eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.