Phuketin nähtävyydet

Phuketin nähtävyydet

Phuketissa on muutakin kuin vain kauniita rantoja. Käy tutustumasas myös jännittäviin temppeleihin ja vaikuttaviin Buddha-patsaisiin. Parasta on kuitenkin vain rentoutua, ja ihastella kauniita maisemia ja auringonlaskuja.

Temppeli ja Buddha

Wat Phra Thong Thalangissa on tunnettu kullanvärisestä Buddhapatsaastaan, joka on puoliksi maan alla. Legendan mukaan kaikki, jotka ovat yrittäneet kaivaa patsasta ylös, ovat joutuneet jonkinlaiseen onnettomuuteen. Myös siitä, miksi patsas on rakennettu maan alle, on monia tarinoita. Yksi tunnetuimpia on tarina siitä, kuinka alueen läpi kulkeva tulviva kanaali vaihtoi suuntaa, ja peitti alleen koko alueen. Kun vesi vetäytyi, puolet patsaasta oli mudan peitossa. Wat Phra Thong sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Phuketin kaupungista, ja tänne pääset helpoiten taxilla tai tuk tukilla.

Wat Chalong -temppeli

Jos tahdot nähdä vain yhden thaimaalaisen temppelin lomasi aikana, käy katsomassa Wat Chalong, joka on Phuketin suurin ja tärkein temppeli. Monet tulevat tänne ennustamaan tulevaa tai saamaan vinkkejä lottonumeroihin. Haluatko kokeilla onneasi? Päärakennuksen lattialla on kaksi tölkkiä puutikkujen kanssa. Poimi purkit ja ravista niitä kunnes tikut tippuvat, katso mikä numero tikuissa on ja mene oikealla olevan puisen kaapin luo. Avaa samaa numeroa oleva purkki, ja ota sen sisältä yksi paperi. Jos teksti on vain thaiksi, pyydä joku temppelissä kääntämään se! 

Kuten useimmissa thaitemppeleissä, Wat Chalongissa on pukukoodi – shortsien ja hameiden tulee olla vähintään polviin asti ulottuvat, ja myös olkapäät tulee peittää. Muista ottaa myös kengät pois, ja vältä ovikynnyksellä seisomista.

Nakkerd -vuoren huipulla, Chalongin ja Katan välissä, seisoo 45 metriä korkea Big Buddha. Selkeänä päivänä voit nähdä täältä koko Phuketin eteläosan. Nakkerd Sea View Restaurant sijaitsee vuoren päällä, ja täällä voit käydä nauttimassa kylmiä juomia ja ruokaa vierailun jälkeen. Suosittelemme käymään täällä aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä.

Promthep Cape

Ihania auringonlaskuja

Yksi parhaista paikoista katsoa auringonlaskuja Phuketissa on Promthep Cape, joka sijaitsee saaren itäisimmässä kärjessä. Joidenkin mielestä täältä näet koko Thaimaan parhaat auringonlaskut. Vuoren huipulla on myös intialainen alttari ja Vishnu -patsas. Ei ole ollenkaan epätavallista, että ihmiset tulevat tänne toivomaan jotakin. Får man hjälp av Vishnu hör det till att man kommer tillbaka och offrar en träelefant som tack för hjälpen. Ju större önskan desto större elefant!

Tycker barnen bara att solnedgången är intressant i två minuter? Be dem att försöka räkna hur många elefanter som står utplacerade vid templet. 

Kauniita maisemia

Olet ehkä nähnyt postikortin, jossa on kolme rantaa? Kuva on otettu paikasta jota kutsutaan nimellä  ”Kata Viewpoint”. Rantojen nimet ovat Karon, Kata ja Kata Noi. Tuk tukilla pääset muutamassa minuutissa tälle näköalapaikalle Katasta.