Troodos-vuori

Kyproksen kaunis luonto

Kyproksella on paljon nähtävää. Vuokraa auto ja tutustu saareen omatoimisesti tai lähde mukaan opastetuille retkillemme Kyproksen kauniisiin maisemiin.

Cape Greco

Cape Greco

Cape Greco sijaitsee Ayia Napan ja Fig Tree Bayn välissä saaren kaakkoiskärjessä. Täällä sinua odottavat jylhä luonto kallioineen ja luolineen sekä syviä lahtia ja kimaltavan sinistä vettä. Cape Greco on erittäin suosittu piknikpaikka sekä turistien että paikallisten keskuudessa; alueella on upeita pyöräily- ja luontopolkuja. Siellä sijaitsee myös Agios Anargirin kirkko, josta avautuu upea näköala. Helpoiten pääset paikalle vuokraamalla auton ja seuraamalla opasteita Cape Grecoon. 

Troodosvuori

Troodosvuorten huiput ulottuvat lähes 2 000 metriä merenpinnan yläpuolelle ja ne tarjoavat upeita maisemia, henkeäsalpaavaa luontoa sekä reheviä laaksoja. Tutustu alueen pieniin vuoristokyliin ja loputtomiin viinitarhoihin. Pysähdy Makariuksen haudalla, jossa piispan 8-metrinen patsas katselee vuorenhuippuja. Vieraile Kykkosin luostarissa, joka on omistettu Neitsyt Marialle. Suuri osa luostarikirkosta on rakennettu kullasta ja se on vaikuttava näky. Paikallisilta markkinoilta löydät muun muassa matkamuistoja, pähkinöitä ja tuoreita hedelmiä.

Keskiaikainen silta Tris Eliesissä, Troodos-vuorella

Noin 90 kilometriä Ayia Napasta lounaaseen sijaitsee Pano Platres, joka kohoaa 1 128 metriä merenpinnan yläpuolella. Se on täydellinen lähtöpiste retkille Troodosvuoriston ympäri. Patikointi on alueella hyvin suosittua monien jännittävien reittien ansiosta. Kahden kilometrin päässä sijaitsevat myös kauniit Kaledonia-putoukset ja hieman kauempana Phinin kylä, joka on kuulu punasavikeramiikastaan. Kylästä löytyy myös hieno kansanperinteen museo.