Nissi Beach, Aiya Napa

Kyproksen parhaat rannat

Kyproksella on monia upeita rantoja, joiden hiekka on valkoista ja vesi kristallinkirkasta. Tässä muutamia suosikkejamme!

Konnos Bay

Kaunis Konnos Bay

Konnos Bay sijaitsee Ayia Napan ja Fig Tree Bayn välissä. Monet paikalliset tulevat tänne nauttimaan päivästä rauhallisella rannalla. Vuokraa vaikka mönkijä ja ajele tänne päiväksi! Matkalla voit samalla vierailla läheisellä Cape Grecolla. Pääset tänne ajamalla Cape Grecon suuntaan,käänny Grecian Park -hotellin kohdalta. Pieni kiemurteleva polku johtaa alas lahdelle.

Rauhallinen Ayia Thekla

Jos haluat viettää mukavan päivän rannalla rauhassa ja hiljaisuudessa, mene Ayia Theklaan, joka sijaitsee noin 7 kilometriä Ayia Napasta länteen. Ranta sijaitsee rauhallisessa ympäristössä pienen kirkon vieressä. Tänne saapuu sekä turisteja että paikallisia ja sen tunnelma on hyvin romanttinen.

Makronissos Beach

Jos etsit mukavaa mutta rauhallisempaa rantaa, noin 6 km Ayia Napan ulkopuolella sijaitseva Makronissos Beach on hyvä vaihtoehto. Ranta on myös loistava snorklauksen ystäville.

Coral Bay & Cape Lara

Pafoksen pohjoispuolella on Akamasin niemimaa. Se on suojelualue, jolla on upea kasvisto ja eläimistö.  Täältä löydät 600 metriä pitkän Coral Bayn hiekkarannan ja Cape Laran, jonne merikilpikonnat tulevat munimaan.

Petra tou Romiou

Afroditen syntymäpaikka

Pafoksen eteläpuolella sijaitsee Petra tou Romiou, joka tunnetaan myös nimellä Afroditen syntymäpaikka. Juuri täällä Afroditen sanotaan astuneen maihin synnyttyään meren vaahdosta. Pikkuvikiranta sijaitsee viihtyisän poukaman suojissa. Sanotaan, että jos löydät tältä rannalta sydämenmuotoisen kiven, saat ikuisen rakkauden!

Ayia Napan rannat

Ayia Napassa on monia hienoja rantoja, joiden vesi on kristallinkirkasta. Pienempiä ovat Sandy Bay (noin 2 km Ayia Napan ulkopuolella) ja Golden Beach (noin 4 km Ayia Napasta). Yksi suosituimmista rannoista on Grecian Bay, joka sijaitsee sataman vieressä Alion Beach -hotellin alapuolella. Rannalla on myös kallioita sekä luolia, joiden sisään voit uida. Ayia Napan ehkä kuuluisin ranta on Nissi Beach, joka sijaitsee noin 35 minuutin kävelymatkan päässä satamasta. Rannalla on kahviloita ja ravintoloita ja siellä voit harrastaa monia vesiurheilulajeja. Jos haluat yöpyä lähellä Nissi-rantaa, tutustu suosittuun samannimiseen hotelliin Nissi Beach.