Zlatni Ratin ranta, Kroatia

Kroatian upeimmat rannat

Kroatia on rantaa rakastavien karkkikauppa. Täältä löytyy syrjäisiä, pitkiä, kauniita, vilkkaita, kirkasvetisiä pikkukivirantoja, joista jokainen voi valita mieleisensä. Olemme listanneet tähän viisi visiitin arvoista rantaa. 

bacvice beach, kroatia Vuorimaisemien reunustama Bacvicen ranta

1. Urbaani Bacvice 

Splitin kaupungin ranta on täydellinen hengähdyspaikka, kun olet kierrellyt kaupungilla koko päivän nähtävyyksiä katselemassa. Ranta sopii sekä virkistävään aamu-uintiin, ihanaan iltauintiin että illan ensimmäiseksi drinkkipaikaksi. Ranta on pienen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta, ja sen läheisyydestä löydät lounaspaikkoja ja ravintoloita.

2. Se kuuluisa Zlatni Rat 

Zlatni Rat, “kultainen sarvi”, on yksi Euroopan upeimpia rantoja. Postikorteista tuttu ranta sijaitsee Splitin edustalla olevalla Bračin saarella ja näyttää nimensä mukaisesti ylhäältä katsottuna kultaiselta sarvelta, joka kurottaa Adrianmereen. Ranta on pyöreää valkoista pikkukiveä, ja sitä ympäröivät maailman kirkkaimmat uimavedet. Ranta muuttaa muotoaan sääolojen mukaan. Jos satut paikalle oikeaan aikaan, pääset uimaan luonnon muovaamassa altaassa niemekkeen kärjessä. Zlatni Rat on ehdottomasti yksi suosikkirannoistamme!

Tucepin ranta, Kroatia Rantapäivän viettoa Tucepissa

3. Viehättävä Podgora 

Podgoran rantakylässä sinua odottaa kilometrin pituinen kivikkoranta upealla paikalla aivan Biokovon vuoriston kupeessa. Adrianmeren vesi on täällä kirkasta kuin lähteessä, ja rantaa myötäilee kaunis palmujen reunustama rantakatu.  

4. Suosittu Tucepi

Tucepin kylän ranta on ihana mukulakiviranta. Rannalla on laitureita ja aurinkotuoleja sekä useita ravintoloita, jäätelöbaareja ja kahviloita. Täältä on myös helppo löytää luontaisia varjopaikkoja pinjapuiden katveesta. Aivan ihanaa!

Makarskan Riviera Makarskan Rivieran rannoilta löydät varmasti oman paikkasi

5. Viihtyisä Osejava 

Pieni ja pittoreski kivikkoranta sijaitsee Osejava-hotellin takana Makarskan satamakadun toisessa päässä. Rannan kallionkielekkeet ovat kuin luonnon omia aurinkotuoleja, joissa kelpaa köllötellä. Rannalla on myös kallioon louhittu baari, joka muuttuu yöaikaan kaupungin kuumimmaksi klubiksi.