Matkavinkkejä Lerokselle

Leroksen saarella voit kokea aitoa Kreikkaa! Turkoosia vettä, ihania uimarantoja, pittoreskeja kalasatamia sekä tavernoita, joista on saatavilla maukkaita meren herkkuja. Lerokselta löytyy paljon nähtävää ja tekemistä, ja täältä löydät meidän vinkkimme parhaisiin rantoihin, ravintoloihin ja nähtävyyksiin. 

Varaa matkasi Lerokselle 

Lue lisää vinkkejä Kreikkaan

Kastro

1300-luvulla rakennettu linna sijaitsee dramaattisella vuoristopaikalla Agia Marinan kylän yläpuolella. Linna on säilynyt melko hyvin, ja täällä voit todella tuntea historian havinan!

Saarikierros

Agia Marinan satamasta voit hypätä veneretkelle, jolla pääset tutustumaan alueen lähisaariin. Retken voit varata satamasta päivää ennen haluttua retkipäivää.

Agios Isodoros

Pieni Agios Isidoroksen kirkko sijaitsee Alindan kaupungissa. Kappeli on rakennettu samalla paikalle, jossa aikoinaan seisoi vanha temppeli, ja sen rauniot ovat yhä nähtävissä alttarin takana. Täällä voit nauttia kauniista merimaisemista ja ihanasta auringonlaskusta! 

Agios Isodoros

Makuja Italiasta

Jos mielesi tekee italialaisia herkkuja, suuntaa kohti Paradosiakonia, joka on italialainen leipomo ja jäätelöbaari. Omista nimeltä Harris käyttää isoäitinsä vanhoja reseptejä maukkaisiin juustokakkuihin, pinaattipiiraisiin, jäätelöön ja moniin muihin. 

Perinteet tapaavat modernismin

Vanhan tuulimyllyn vieressä pikkukivirannan tuntumassa sijaitsee Taverna Mylos, ravintola joka tarjoaa perinteistä ruokaa modernilla kosketuksella. Täällä voit nauttia hyvästä illallisesta auringon laskiessa merelle.  

Ihana ilmapiiri meren tuntumassa

Ihastuttava Café Del Mar hurmaa ihanalla miljööllään ja viihtyisällä sisustuksellaan, musiikillaan ja merinäköalallaan. Pysähdy kahvikupposelle tai drinkille auringonlaskun aikaan ja nauti mukavasta ilmapiiristä. 

Xirokambos Beach

Leroksen pisin ranta

Alinda Beach on Leroksen pisin ranta, josta löytyy useita palveluita, tavernoita ja myös mahdollisuuksia vesiurheiluun. Rantaa ympäröivät rehevät mäntymetsät, joiden varjossa voit viilentyä kuumana päivänä. Jos haluat omaa rauhaa, rannalta löytyy myös pieniä ja rauhallisia poukamia.

Postikorttimaisemien Agia Marina Beach

Aivan Agia Marian kylän tuntumasta löydät kauniin rannan, joka kantaa samaa nimeä kuin kyseinen kaupunki. Täällä pääset nauttimaan lämmöstä, pehmeästä hiekasta ja kristallinkirkkaasta merestä. 

Xirokambos Beach

Aivan Lakkin ulkopuolelta löytyy ranta nimeltä Xirokambos, jota ympäröi upea luonto. Täällä voit todella nauttia kirkkaasta vedestä – joissain paikoissa voit nähdä pohjaan jopa 45 metrin syvyyteen! Rannan loppuosassa sijaitsee Panagia Kavouradenan kappeli, ja vanhan Kastron linnan rauniot. Jos nälkä iskee, alueella on myös monia tavernoita.

Pohjoispuolen tuntumassa

Pittoreski Blefoutis Beach sijaitsee Leroksen pohjoispuolella. Lahden suojan vuoksi aallot eivät ole täällä yhtä suuria kuin monilla muilla rannoilla, ja ilmapiiri on muutenkin rauhaisa. Rannan lähellä on myös monia ravintoloita, joiden erikoisuutena on tietysti tuore kala.

Merikia Beach

Rauhallinen Merikia Beach on ihana hiekkaranta vehreässä ympäristössä. Kirkkaassa vedessä voit selvästi nähdä ohiuivat pikkukalat. Merikia on erityisesti suosittu luontoa ja rauhallisuutta rakastavien keskuudessa. Tälle rannalle pääset kävellen muilta lähirannoilta, mutta tänne pääset myös bussilla.