Leros kohdetiedot

Aikaero:

Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Ruoka ja juoma:

Alindassa on muutamia tavernoja ja ravintoloita ja Crithonissa yksi. Agia Marinassa ja Platanoksessa on laajempi valikoima.

Kahden ruokalajin illallinen ilman juomia maksaa noin 11 €/henkilö, olut noin 3 €.

Lentokenttäkuljetus:

Laivamatka Kosin kaupungista Lerokselle. Matka-aika riippuu reittiveneestä/lautasta (1,5 h-3 h). Odotusaika voi pidentyä sääolosuhteista, tuulesta tai odottamattomista olosuhteista johtuen, tai Kosilla yövytään meno/paluumatkalla. Kosin majoitus selviää kohteeseen saapuessa, mutta pyrimme kuitenkin järjestämään Kosilla saman tasoisen majoituksen kuin varaamanne majoitus on Leroksella.

Suosittelemme varaamaan edestakaiset kuljetukset, jolloin hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetusten lisäksi myös edestakaiset laivamatkat Kos–Leros, eikä laivalippuja tarvitse järjestää itse Kosille saavuttaessa. Lisätietoa kuljetuksista saat Hyvä tietää -sivuilta. Varaa matkalle kevyempää vaatetta ja juotavaa. Huomioi, että matkatavaroista on huolehdittava itse.

Rannat:

Leroksella on useita kauniita rantapoukamia, joissa on kristallinkirkas vesi. Rannat ovat yleisimmin sekoitus hiekkaa ja pikkukiveä. Useimmat rannoista ovat rauhallisia ja suurimmilla rannoilla on aurinkotuoleja ja -varjoja. Saaren suosituin ranta, Alinda, on matalavetinen ja korkeasesongin aikaan ajoittain ruuhkainen.

Iltaelämä:

Agia Marinassa ja Platanoksessa on joitakin musiikkibaareja ja bouzoukeja. Korkeasesongin aikaan iltamenoja on enemmän. Useita kahviloita, joista osassa esitetään elävää musiikkia. Alindassa on keskikesän kuukausina avoinna muutama baari.

Julkinen liikenne:

Leroksella on paikallisia auto-, skootteri- ja polkupyörävuokraamoja. Paikallisbussit liikennöivät kesäkuukausina noin 4–5 kertaa päivässä. Saarella on takseja.

Aktiviteetit:

Tietyillä suurimmilla rannoilla on vesiurheilulajeja. Leroksella voi patikoida ja polkupyöräillä.