Blue eye Albaniassa

10 syytä matkustaa Albaniaan

Ensi kesän kohdesuosikki on tässä – Kokosimme 10 syytä matkustaa mielenkiintoiseen Albaniaan!

1. Kätketty helmi

Mitä tekemistä Albaniassa oikeastaan on? Paljonkin! Lisäksi sinulla on mahdollisuus olla ensimmäisten joukossa tutustumassa piilotettuihin helmiin, ennen kuin suuret massat löytävät kohteen. Monien vuosien kommunistisen hallituksen jälkeen Albania on nyt vallankumouksellisen muutoksen keskellä, vaikka maalla on rikas ja mielenkiintoinen historia sekä upea luonto. Toisin kuin naapurimaansa, on Albania edelleen melko koskematon. Tästä syystä löydät runsaasti aarteita, joita tutkia – lähes kokonaan omassa rauhassa.

2. Rannat

Albania sijaitsee Adrianmeren rannikolla ja sen rannikkokaupungit odottavat löytämistään. Sekä Sarandassa että Durresissa on hienot pitkät rannat kristallinkirkkain merivesin. Lyhyen venematkan päässä Sarandasta löytyy Albanian kaunein helmi  – Ksamilin ranta. Unelmien kohde kaikille rantojen rakastajille sekä vierailun arvoinen paikka Albanian lomallasi.

Kristallinkirkasta vettä Ksamilin rannalla

3. Upea luonto

Onko olemassa kauniimpaa matkakohdetta, kuin suurten vuorien ja kauniiden rantojen Albania? Täällä maisemat ovat ihastuttavat kaikkialla, riippumatta siitä missä olet – ja mikäli pidät vaeltamisesta, on tämä oikea unelmakohde! Kannattaa vierailla Albanian Alpeilla sijaitsevassa Thethin kansallispuistossa, jossa voit nauttia kauniista näkymistä vehreiden laaksojen, vesiputousten ja korkeiden vuorenhuippujen keskellä. Täällä on myös useita vaellusreittejä niille, jotka haluavat tutustua Albanian maagiseen luontoon jalan.

4. UNESCO ja aarteet

Jos lämpö, vieraanvaraisuus ja turkoosinsininen meri eivät riitä, on Albania tunnettu lisäksi myös mielenkiintoisesta ja pitkästä historiastaan! Täällä on lähes loputtomasti arkeologisia aarteita, linnoja, UNESCO -maailmanperintökohteita ja roomalaisen historian havinaa. Lähde tutustumaan Apollomatkojen tarjoamilla retkillä esimerkiksi historialliseen Butrintiin ja Albanian vanhimpaan kaupunkiin Beratiin.

5. Kulinaarisia elämyksiä

Me suomalaiset olemme jo pitkään rakastaneet sekä italialaista että kreikkalaista ruokaa. Albaniassa har länge älskat både italiensk och grekisk mat. Albaniassa saat näistä maista parhaat palat yhdistettynä paikallisiin erikoisuuksiin. Tuoreita mereneläviä ja lihaa suoraan grillistä tuoreiden vihannesten ja hedelmien kanssa. Syö ja nauti! Täällä voit lukea lisää albanialaisesta keittiöstä.

Albanian vanhin kaupunki Berat

6. Lompakkoystävällinen

Kaikki eivät välttämättä tiedä, että Albania on yksi edullisimpia kohteita Välimeren alueella! Tämä johtunee siitä, että Albania on edelleen kehitteillä oleva ja suhteellisen uusi matkailukohde. Täällä voit hemmotella itseäsi hyvillä illallisilla ja hankkia ihania albanialaisia tuliaisia kotiin vietäviksi huoletta.

7. Paikallisväestö

Täällä ihmiset ovat lämpimiä ja vieraanvaraisia, lähes jokainen haluaa mielellään näyttää tai kertoa sinulle jotain kotimaastaan. Albanialaiset ottavat innoissaan vastaan ihmisiä ympäri maailman. Useimmat puhuvat hyvää englantia ja auttavat mielellään matkailijoita kaikessa, missä voivat.

8. Turvallisuus

Albanian ollessa uusi kohde, eivät kaikki tiedä mitä odottaa. Voit kuitenkin tuntea olosi hyvin turvalliseksi lomasi aikana. Albania on hyvin suvaitsevainen maa, täällä sekä kristityt että muslimit elävät rauhallisesti keskenään ja toisiaan kunnioittaen.

Saranda, Albania

9. "Besa"

"Besa" on vanha kunniakoodi, jonka mukaan albaanit tekevät kaikkensa suojellakseen ja auttaakseen vieraita, ystäviä ja vihollisia. Tämä koodi johti siihen, että Albanian muslimit asettivat oman henkensä vaaraan toisen maailmansodan aikana, kun he loivat vääriä identiteettejä, työpaikkoja ja tukiverkostoja naapurimaiden natseja pakeneville juutalaisille. Jopa nykypäivänä "besa" tarkoittaa sitä, että albaanit eivät koskaan käännä selkäänsä vaikeina tilanteina.

10. Ainutlaatuiset matkakohteet

Albanian ollessa edelleen melko tutkimaton maa, voi olla haastavaa päättää mihin täällä tulisi matkustaa. Apollomatkat järjestää matkoja Sarandaan, Durresiin, Dhermiin ja Himaraan. Sarandassa hotellit sijaitsevat aivan rannalla, Durresissa sinua odottaa kilometrien pituinen hiekkaranta, Dhermiä pidetään Albanian Mykonoksena ja Himarassa vietät rauhallisia lomapäiviä aidossa albanialaisessa ympäristössä. Täällä voit lukea lisää Albanian matkakohteistamme.