Thaimaalaisia ruoka-annoksia
Pad thai on yksi maan kansallisruoista. Helppoa ja hyvää – paistettuja nuudeleita kananmunan, chilin, kalakastikkeen ja tofun kanssa. Pääraaka-aineeksi voit valita kanaa, katkarapuja tai simpukoita.
Jos pidät kookosmaidon mausta, kokeile ehdottomasti Massaman currya. Tätä voit syödä joko riisin kanssa tai ilman, ja annos on alunperin kotoisin Thaimaan eteläpuolelta, mutta nykyään sitä on saatavilla kaikkilla maassa.
Papayasalaatti Som Tam yhdistää neljä thaimaalaisessa keittiössä käytettyä pääraaka-ainetta: hapan lime, voimakas chili, suolainen kalakastike ja makea palmusokeri. Ainesosat ovat samat, mutta maun saat päättää itse. Tätä on saatavilla myös katukeittiöistä.
Thaimaan suosituin keitto on luultavasti Tom Yam Goong. Ainesosat kuten sitruuna, sienet, limemeuhu ja chili antavat keitolle oikean maun. Tavallisin pääraaka-aine on katkarapu, mutta voit kokeilla myös ”Tom Yam Gaita” (kana) tai Tom Yam Plaata (kala). Keitto tarjotaan usein perinteisestä kiinalaisesta ''hot potistaää, ja voit syödä samalla myös riisiä tai ehkä hieman munakasta. Keitto maistuu usein parhaalta katukeittiöissä.