Miksi matkustaa Thaimaahan?

Loma Thaimaassa koostuu kauniista hiekkarannoista, suurista hotelleista ja lomaresorteista, ihanista allasalueista, hyvästä thai-ruoasta ja lämmöstä. Näiden lisäksi maa on tunnettu ystävällisistä ihmisistään ja edullisesta hintatasostaan. Matkustitpa sitten perheen tai ystävien kesken, löytyy Thaimaasta takuulla jokaiselle jotakin! Listasimme muutamia yleisimpiä kysymyksiä, joiden avulla voit valmistautua tulevaan lomaasi Thaimaassa.

Thaimaa matkakohteena

Jos etsit matkakohteeltasi upeita hiekkarantoja, hyviä hotelleita, erinomaista ruokaa, retkimahdollisuuksia ja lämmintä ilmastoa, on Thaimaa erinomainen vaihtoehto. Lisäksi maan paikallisväestö on tunnettu ystävällisyydestään, joka vain lisää mukavaa lomatunnelmaa. Myös maan edullinen hintataso houkuttelee matkailijoita vuosi toisensa jälkeen. 

Matkustitpa sitten yhdelle lomasaarista kuten Phuket, Koh Lanta, Khao Lak tai Krabi, tai mantereen puolelle Bangkokiin, voit odottaa unohtomattomia lomaelämyksiä. Mutta mikä kohteista sopii juuri sinulle? Täältä löydät lisää vinkkejä! 

Milloin Thaimaahan kannattaa matkustaa?

Voit varata Thaimaan matkan joko valmismatkana, tai räätälöitä oman kaupunkilomasi. Pohjoismaalaiset matkustajat matkustavat Thaimaahan useimmiten talvikuukausien aikana, jolloin ilmasto on huomattavasti lämpimämpi kuin kotimaassa.

Thaimaan korkeasesongin aikaan, eli noin marraskuusta helmikuuhun, lämpötila on noin 30 astetta. Matkakohteestasi huolimatta voit odottaa lämpimiä lomapäiviä ja monta tuntia auringonpaistetta. 

Haluatko matkustaa Thaimaahan kesäkauden aikana, jolloin on hieman rauhallisempaa? Kesäisin maassa on vähemmän matkailijoita, joka näkyy esimerkiksi rannoilla ja ravintoloissa. Myös hintataso on hieman edullisempi kesäkauden aikana. Kesällä hyviä matkakohteita ovat esimerkiksi Khao Lak ja Phuket. 

Voit myös helposti yhdistää ranta- ja kaupunkiloman: mukavia päiviä kaupungissa shoppaillen, nauttien ravintoloiden valikoimasta, upeista nähtävyyksistä esimerkiksi Bangkokin kaupungin sykkeessä ja suuntaa sen jälkeen rentoutumaan auringon alle!

Minne matkustaa lasten kanssa?

Thaimaa sopii erinomaisesti myös lasten kanssa matkustaville. Useat hotellit ja resortit ovat lapsiystävällisiä, ja niistä löytyykin usein tilavia perhehuoneita, upeat allasalueet erillisine lastenaltaineen ja leikkialueineen. Matkakohteen valinta riippuu tietysti siitä millaista lomaa perheenne etsii, mutta Phuketissa, Khao Lakissa ja Koh Lantassa on upeita hiekkarantoja, jotka sopivat myös lapsiperheiden lomaan. Jos matkustat hieman vanhempien lasten kanssa, voitte osallistua myös useille hauskoille retkille. Miltä kuulostaisi esimerkiksi veneretki, jolloin pääset nauttimaan ihanista maisemista ja snorklaamaan kristallinkirkkaassa meressä? Lisätietoa retkivalikoimasta löydät täältä. 

Vinkkejä aikuiseen lomaan

Matkustatko Thaimaahan yhdessä rakkaasi kanssa tai kaveriporukan kesken? Thaimaassa on monia vain aikuisille tarkoitettuja hotelleita. Nauti lomapäivistä rauhallisen altaan ääressä tai rannalla aaltojen kuohuessa taustalla, aloita päivä urheilemalla ja hemmottele itseäsi ja matkakumppaneitasi spa-hoidoissa. Iltaisin pääset ihastelemaan auringonlaskua ihanien drinkkien ja illallisen kera.

Millainen ilmasto Thaimaassa on?

Thaimaa on suuri maa, jonka ilmasto- ja aikavyöhykkeet eroavat paljon toisistaan riippuen siitä ollaanko pohjois- vai etelä-Thaimaassa. Thaimaassa on kolme eri vuodenaikaa, jotka jaetaan lämpimään (huhti-toukokuu), sateiseen (touko-lokakuu) ja viileä (joulu-maaliskuu). Vaikka matkustaisit Thaimaahan viileän kauden aikana, keskilämpötila on silti noin 30 astetta. 

Sadekauden aikana, joka on noin touko-lokakuun aikana, sateet voivat olla runsaita ja päivät voivat olla myös todella tuulisia. Sadekauden aikana pieniä sadekuuroja tulee lähes päivittäin. 

Millainen on Thaimaan hintataso? 

Thaimaassa eläminen on edullista, ja hinnat ovat huomattavasti edullisemmat kuin Suomessa. Thaimaassa on myös ylellisempiä ja kalliimpia hotelleja, mutta yleisellä tasolla hinnat ovat edullisia. Jos haluat shoppailla, löytyy Thaimaasta myös useita ostoskeskuksia ja markkinoita. 

Phuket ja Khao Lak sijaitsevat Thaimaan länsirannikolla, ja keskilämpötila saarilla on noin 28-32 astetta marraskuusta maaliskuuhun, ja näiden kuukausien aikana myös sataa vähiten. 

Bangkokissa on lämpimintä maaliskuusta toukokuuhun, jolloin päivälämpötila saattaa kohota jopa 35 asteeseen. Lokakuusta joulukuuhun on hieman viileämpää, jolloin kaupungissa on noin 30-32 astetta.