Ravintola Krakovassa

Krakovan baarit ja ravintolat

Kun nälkä yllättää nähtävyysten kiertelyn tai shoppailun lomassa, Krakovasta löytyy monia mukavia ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia ihania lounaita tai illallisia, tai vain nauttia kupillisen kuumaa. Kaupungista löytyy paljon valinnanvaraa erilaisten ravintoloiden, kahviloiden ja baarien joukosta – Krakova onkin itse asiassa Puolan ruokapääkaupunki, josta löytyy jotain jokaiseen makuun.

Krakovasta löytyy monia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisen puolalaisen keittiön herkkuja. Voit kokeilla esimerkiksi Zurek -nimistä keittoa, jossa on makkaraa ja perunoita, tai mikset maistaisi punajuuresta tehtyä keittoa nimeltä Barszcz? Paikallisten ruokien lisäksi suosittelemme maistamaan myös paikallisia oluita, jotka tuotetaan kaupungin omissa panimoissa, äläkä myöskään unohda suklaata, joka on suorastaan krakovalainen spesialiteetti. Täältä löydät meidän suosikkimme Krakovan ravintola- ja baarivalikoimasta.

Krakovan ravintolat

Ravintola Wierzynek

Lomaillessasi Krakovassa käy ehdottomasti historiallisessa ravintola Wierzynekissä. Ravintola on yksi koko Euroopan ensimmäisistä, sillä se on perustettu jo vuonna 1364. Ravintola on hieman ylellisempi, ja tarjoaa perinteisiä puolalaisen keittiön herkkuja, mutta sen hintataso on silti hyvää luokkaa. Ravintola sijaitsee keskellä Krakovan vanhaa kaupunkia, joten voit ruokailun jälkeen voit helposti lähteä vielä tutkimaan historiallisia rakennuksia, kuten esimerkiksi Krakovan kaupungintaloa. 

Ravintola Sasiedzi

Ravintola Sasiedzi sijaitsee kaupungin juutalaisessa korttelissa, Kazimierzissa, joka on heti vanhan kaupungin eteläpuolella. Ravintolassa tarjoillaan perinteisiä puolalaisia ruokia keskittyen vahvasti hauduttamiseen ja liha-annoksiin. Aterioista pääset nauttimaan kellarissa, joka on sisustettu vuosisadan vaihteen mukaisesti. Kesäisin voit syödä illallista myös kuistilla, joka on pullollaan kukkia. Ravintola on erikoistunut myös juomapuoleen, joten voit kruunata illallisesi erinomaisilla viinivalinnoilla.

Borssikeitto

Chimera

Tämä ravintola on erityisesti kasvissyöjien mieleen. Ravintolassa on tarjolla 40 erilaista salaattia 35 metriä pitkässä salaattibaarissa, josta voit valita omat suosikkisi. Salaattibaarin lisäksi ravintolasta on saatavilla myös perinteisiä puolalaisia ruokia, sekä leipomo, josta voit ostaa Chimeran käsintehtyjä leivonnaisia. Ravintolassa on myös myynnissä käsinmaalattuja valaisimia. 

Pimiento

Tämän ravintolan valikoimasta löytyy fantastisia makuja suoraan Argentinasta. Ravintolassa on kaunis sisäpiha, ruokasali on valoisa ja mukava, ja ruoka erinomaista. Ravintolassa on vaihtoehtoja myös kasvissyöjille, esimerkiksi salaatteja ja keittoja. Pimienton hinnat ovat hitusen korkeammat kuin monissa muissa Krakovan ravintoloissa, mutta silti huomattavasti edullisemmat kuin kotimaassa.

Käymisen arvoiset baarit

Pijalnie Czekolady

Jos rakastat suklaata, tämä on sinun paikkasi! Täältä voit tilata kokonaisen maistelumenun, jonka pääosassa on suklaa – suklaajuomia, suklaakahvia sekä pralinereita. Jos pidät enemmän tuoreista hedelmistä, paikalta on saatavilla myös smoothieita ja tuorepuristettuja mehuja. Kaikki ruoat ovat käsin tehtyjä paikan päällä, ja voit myös ostaa kotiinvietäväksi kaikkea kaakaosta mousseen, juomiin ja jäätelöön.

House of beer

House of beer on oluenystävien suosikki – pubista löytyy noin 150 eri olutlajiketta. Monet oluista tulevat pienpanimoista ympäri Puolaa, ja valikoimaa täydentävät erilaiset maut Belgiasta, Tsekeistä, Liettusta, Ukrainasta ja Tanskasta. Pubin nettisivuilta voit lukea lisää muutamista esimerkeistä – et takuulla tule pettymään!

Kahvila Krakovassa

Swieta Krowa

Kävellessäsi Krakovan suurta Florianskan katua, kävelet helposti huomaamattasi salaisen sisäänkäynnin ohitse, joka johtaa baariin nimeltä Swieta Krowa – täydellinen paikka drinkeille! Kun löydät merkitsemättömän oven talon numero 16 kohdalta, voit astua sisään talon eteiseen, josta johtaa tie toiselle ovelle. Baari sijaitsee talon kellarissa, ja täältä saat herkullisia drinkkejä edulliseen hintaan.

Absynt Café & Drink Bar

Krakovan juutalaisessa korttelissa sijaitsee baari nimeltä Absynt Café & Drink, jossa alkoholilajike absinttia tarjoillaan eri tavoin. Baari on erikoistunut erilaisiin cocktaileihin, joiden perustana on käytetty absinttia. Myös täällä hinnat ovat lompakkoystävällisiä. Pieni baari muistuttaa sisustukseltaan enemmän isoäidin olohuonetta kuin baaria, jonka vuoksi tunnelma onkin kotoisa ja rento.